علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



امضای موافقت نامه پاریس گامی به جلو برای كمك به زمین


به گزارش گروه علمی ایرنا، چند سالی است كه واژه تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین به گوش می رسد، به اعتقاد كارشناسان امر علت آن انتشار گازهای گلخانه ای است كه اثرات زیانباری را بر كره زمین و محیط زیست وارد كرده و موجب بالا رفتن دمای كره زمین شده است.
بنابر اعلام كارشناسان جهانی دمای زمین در طول 100 سال اخیر حدود 2 درجه گرمتر شده است و این روند همچنان ادامه دارد كه مهمترین علت آن انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی است، اگر این روند به همین سرعت ادامه یابد تا 50 سال آینده تمام جریانات هوا تغییر خواهد كرد و تمام كره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد.
در دو دهه گذشته تغییرات آب و هوایی سبب مرگ بیش از 600 هزار نفر و ضرر اقتصادی حدود یك هزار میلیارد دلاری به كشورهای مختلف شده است.
طبق اعلام سازمان ملل، طی این مدت به طور میانگین سالانه 335 فاجعه مرتبط با آب و هوا اتفاق افتاده كه نسبت به 10 سال پیش از آن، دو برابر شده است، همچنین با گرم شدن زمین سطح آب دریاها در حال بالا آمدن است به طوری كه بسیاری از كشورهای جزیره ای كوچك كه به تدریج زیر آب می روند در وضعیت هشدار و اضطرار قرار دارند.
بنابراین باید تاكید دانشمندان بر ضرورت كاهش انتشار گازهای گلخانه ای به منظور كاهش خسارات و تلفات ناشی از فجایع اقلیمی را جدی گرفت كه این زنگ خطر در چند سال اخیر در دنیا به صدا درآمد و دولتمردان به عمق فاجعه پی بردند و بر همین اساس، 30 نوامبر 2015 سران 195 كشور جهان در پاریس گرد هم آمدند تا به راه حلی اساسی برای مقابله با گرمایش و تغییرات آب و هوایی زمین دست یابند. این اجلاس در بخش كارشناسان، وزرا و سازمان های غیر دولتی كشورها به مدت 11 روز ادامه داشت.
در این نشست كشورها متعهد شدند تا برای یك دوره 10 ساله كه از سال 2020 آغاز می شود، با هم و در یك راستا به مقابله با پدیده گرم شدن زمین و تغییر اقلیم بپردازند كه بر این اساس برنامه های خود را ارایه كردند.
ایران نیز متعهد شد تا سال 2030 حدود 4 درصد بدون شرط و 8 درصد مشروط به برداشته شدن تحریم ها انتشار گازهای گلخانه ای خود را كاهش دهد كه بر این اساس برنامه عمل خود را تهیه كرده كه در آن دو تصمیم مهم را اخذ كرده است.
نخست این كه بحث اقتصاد كم كربن را در دستور كار هیات دولت قرار داد و مهم بود كه بتواند آن را به برنامه ششم توسعه الحاق كند؛ دوم این كه ایران مانند 194 كشور دیگر برنامه خود را معروف به 8+ 4 تهیه كرد و اكنون در حال برنامه ریزی و آماده مقدمات برای اجرا است.
در واقع ایران از جمله كشورهایی است كه افزایش دما و خشكسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی، اثرات منفی بسیاری بر آن داشته است از این رو در این نشست حضوری فعال داشته است و همچنان پیگیر موضوع است.
بر این اساس و با توجه به اهمیت موضوع محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه ( 30 فروردین) با هدف شركت در مراسم امضای موافقت ‌نامه تغییرات آب و هوایی ( نشست پاریس) تهران را به مقصد نیویورك ترك كرد كه قطعا بعد از امضای آن، برنامه های عملیاتی در كشور باید با سرعت بیشتری پیش رود.
علمی 9014**1440

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
امضای موافقت نامه بین ایران و چک