سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



روند تولید فرش دستباف در كردستان رو به كاهش است


به گزارش ایرنا احمد رشیدی روز سه شنبه در همایش فرش دستبافت در كانون شهید مطهری شهرستان قروه با اشاره به دلایل كاهش تولید این صنعت افزود: افراد مشمول بیمه قالی بافی در استان 20 هزار و 500 نفر هستند اما برخی ها در عمل در عرصه فرش كار نمی كنند و تامین اجتماعی در حال پالایش این موضوع است.
وی نداشتن مشتری و وضع نابسامان صادرات، پایین بودن دستمزد فرشبافان و بالا رفتن قیمت مواد اولیه و نامرغوب، عدم تكمیل زنجیره تولید، پرداخت و بازاریابی، عدم انجام تبلیغات موثر در بازار داخلی و بین المللی را از دیگر دلایل كاهش تولید فرش دستباف دانست.
وی گفت: 16 تعاونی فعال در زمینه فرش در كردستان وجود دارد و 11 تعاونی در استان به ثبت رسیده و در دست اجرا است كه به زودی فعالیت خود را شروع می كنند.
او كردستان را مهد صنایع دستی به ویژه فرش دستباف معرفی كرد و گفت: فرش بافان بیجاری و سنندجی نقش خوبی در این زمینه دارد كه امیدواریم این همایش نقطه عطفی در قروه باشد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی كردستان افزود: مساعدت در جهت تولید با تلاش مضاعف به ویژه در زمینه فرش دستباف باعث توسعه استان و كشور و رفع محرومیت و ایجاد اشتغال پایدار می شود.
وی هشت استان كشور از جمله كردستان را پایلوت اجرای طرح توسعه كسب و كار و اشتغال پایدار اعلام كرد و افزود: این طرح ملی با همكاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) به منظور شناسایی ظرفیت‌ها و مزیت‌های هر استان و در راستای توسعه و بهبود كسب و كار و ایجاد اشتغال پایدار با همكاری مسئولان و دستگاه های مرتبط استانی اجرا می‌شود.
رشیدی اظهار كرد: این طرح در چارچوب سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور و به منظور هماهنگی بیشتر در زیرساخت های مالی و حركت به سمت رشد و پیشرفت اقتصادی و توسعه فعالیت های دانش بنیان تهیه و تدوین شده است.
وی با اشاره به اینكه دولت به دنبال دستیابی به نرخ بیكاری زیر 10 درصد تا پایان سال 1396 است، گفت: در این راستا تدوین بسته سیاستی اشتغال، راه‌اندازی سیستم جامع اطلاعاتی، یارانه سود و تسهیلات بانكی، طراحی فرآیند اصلاحات ساختارهای بلند مدت اشتغال و اصلاح رویكرد آموزشی بنا به اشتغال مورد نیاز، توسط دولت در دست اقدام است.
رشیدی با اشاره به اینكه در كردستان 47 'رسته' شغلی شناسایی شده‌‌ است كه 70 درصد اشتغال را در این استان به خود اختصاص می‌دهد، یكی از این رسته ها را فرش دستباف اعلام كرد.
مدیركل كار، تعاون و رفاه اجتماعی كردستان، تحقق اقتصاد مقاومتی را در گرو مشاركت مردمی دانست و گفت: برای بالابردن مشاركت مردمی باید از هر نوع فعالیت اقتصادی مردمی استقبال كرد.
رشیدی به اهمیت كار به شیوه گروهی و تعاونی نیز اشاره كرد و افزود: احیای صنعت فرش در قالب تشكل های تعاونی به ویژه مناطق محروم و در حال توسعه موثر است و افراد جویای كار به صورت انفرادی به سرمایه گذاری زیادی احتیاج دارند اما در قالب تعاونی سرمایه به راحتی تامین می شود.
وی افزود: هم افزایی، چند فكر در كنار هم قرار گرفتن و ریسك پذیری از مزایای فعالیت به شیوه تعاونی است.
* فرهنگ تعاون در جامعه مغفول مانده است
رییس اداره كار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان قروه نیز در این همایش گفت: فرهنگ تعاون در جامعه مغفول مانده است و باید در جامعه باید نهادینه شود.
كوروش شعبانی افزود: تنها راه برون رفت از اقتصاد تك محصولی توجه ویژه به كار گروهی است كه نمونه بارز آن در این همایش مطرح است.
وی تاكید كرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و با توجه به شعار 'اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل' همه آحاد ملت باید سعی و تلاش خود را در جهت تحقق آن بكار گیرند.
رییس اداره كار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان قروه با اشاره به اینكه تحقق و نهادینه كردن اقتصاد مقاومتی نیاز به همدلی و همزبانی دارد گفت: این امر مهم با روحیه تعاون، كار جمعی و تقویت روحیه مدیریت جهادی در میان تمام مدیران بخش خصوصی، تعاونی و دولتی محقق می شود.
وی تاكید كرد: شركت های تعاونی بهترین شاه كلید و نسخه برای توسعه، پیشرفت و ایجاد اشتغال پایدار به ویژه در روستاها هستند.
وی تصریح كرد: رقابت فرش ایرانی با تولیدات كشورهای رقیب به موضوع بسیار پیچیده و سختی تبدیل شده و در نتیجه امروزه برخلاف سال های نه چندان دور ، بازار جهانی فرش از یك بازار انحصاری تحت سیطره ایران به بازار انحصاری چند جانبه تبدیل شده است.
این مسوول به زمینه آشنایی مردم با فرش دستباف از درون خانواده ها و با استفاده از رسانه های گروهی تاثیرگذار تاكید كرد و افزود: گسترش این هنر در مراكز آموزشی و دستگاه های اجرایی، نیازمند عزم ملی است و اگر از مشاركت تمامی دستگاه های اجرایی برخوردار نباشد از اثر بخشی آن كاسته خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه تحقق اقتصاد مقاومتی با مشاركت مردمی امكانپذیر است گفت: برای بالا بردن مشاركت مردمی باید از هر نوع فعالیت اقتصادی مردمی استقبال كرد و فضایی بر كشور و جامعه حاكم گردد كه همه مردم خودشان را مولد در اقتصاد و شریك در پیشرفت و مقاومت كشور حس كنند و بر آن ببالند.
قروه در 90 كیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
7345/1904

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
کارگاه تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی