سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تسّری بصیرت زن به خانواده‌ در خلق حماسه نهم دی


به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری تسنیم، حماسه نهم دی‌ماه سال 88 نماد عزّت، استقلال و بصیرت مردمی است که یکبار دیگر برای دفاع از ارزش‌های اسلام و نظام جمهوری اسلامی به میدان آمدند. اما این‌بار با توجه به حساسیت موضوع و فتنه‌ای که در آن سال توسط معاندان برپا شده بود مردم با تمام وجود به صحنه آمدند و حماسه‌ای به تمام معنا خلق شد.

در این میان نقش زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور کاملاً مشهود و برجسته و ناشی از بصیرتی است که زنان در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دست آورده بودند تا جایی که پا به پای مردان و حتی جلوتر از آنها در این روز تاریخی به راهپیمایی آمدند و نشان دادند دفاع از ارزش‌ها و حیثیت کشور زن و مرد و پیر و جوان نمی‌شناسد.

در ارتباط با موضوع بصیرت زنان در خلق حماسه نهم دی سال 88 با خانم‌ها فرشته روح‌افزا، معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مینو اصلانی،‌رئیس بسیج جامعه زنان به گفت‌وگو نشسته‌ایم که بخش نخست آن در ذیل آمده است:

تسنیم: چرا اساساً به اتفاقی که در روز نهم دی سال 88 افتاد عنوان حماسه اطلاق شد، یعنی چه ویژگی‌هایی در یک واقعه باعث می‌شود بتوانیم عنوان حماسه را بر آن بگذاریم؟

اصلانی: قطعاً یکسری مولفه و شاخصه‌هایی وجود دارد که باعث می‌شود یک واقعه تبدیل به حماسه شود. ابتدا اینکه آن واقعه یک حرکت رو به جلو و شور‌آفرین بوده و عقبه‌ داشته باشد یعنی جریان‌هایی برای تخریب نظام یا براندازی آن پیش آمدند و خسارت‌های جبران‌ناپذیری به کشور وارد کردند که منجر شد توده‌های مردم برای دفاع از نظام، انقلاب و ارزش‌ها به صحنه بیایند و در واقع یکی از دلایل اطلاق حماسه، حضور گسترده مردم است.

علت دیگر این است که این حماسه، یک جریان ضدنظام و سازمان‌یافته استکبار را در هم پیچید یعنی با یک حرکت گسترده یک جریان تخریبی علیه نظام رسوا شد. از طرف دیگر این واقعه افشاکننده جریان‌هایی بود که چه از داخل و چه با هدایت خارج از کشور، جریان‌‌هایی را شکل دادند که بتوانند پایه‌های اصلی نظام را تخریب کنند. دلیل دیگر این است که فتنه‌گران در آن مقطع به اعتقادات مردم هجوم برده بودند، اعتقاداتی مانند عاشورا، ولایت فقیه و بنیانگذار جمهوری اسلامی. وقتی آنها به تصاویر امام اهانت کردند، وارد توهین به مجالس عاشورا شدند و در نماز جمعه‌ای با کفش شرکت کردند و چون باورهای مردم  را نشانه رفته بودند مردم قیام کردند و اینکه رسواکننده فتنه‌گران داخلی و خارجی بود. نکته بعدی تداوم این حرکت و پاسداشت واقعه نهم دی بود که سلسله‌وار در مناسبت‌های مختلف تا پایان آن سال ادامه داشت.

تسنیم: نقش زنان در خلق این حماسه تا چه حد برجسته بود؟

اصلانی: نقش زنان در این حماسه بسیار برجسته بود که البته می‌توان گفت ناشی از بصیرت زنان بود که به خانواده هم تسری داده شد و ما شاهد بودیم بسیای از خانواده‌ها با هم در این حماسه حضور پیدا کرده بودند که نشان می‌دهد آگاهی و بصیرت زنان در تمام دوره‌ها بعد از انقلاب اسلامی باعث حرکت‌های اثرگذار می‌شود و حضور زنان را بسیار جدی و فعال نشان می‌دهد.

روح‌افزا: زنان در بصیرت‌افزایی خانواده نقش بسزایی دارند. زنان در جمهوری اسلامی در این موارد با الگوی زهرایی حضور داشتند وقتی چنین حوادثی  پیش بیاید چه در مورد فرستادن فرزندان و همسران به میدان برای مبارزه مستقیم و چه حضور خود زمینه‌ای می‌خواهد که باید قبلاً در خانواده ایجاد شده باشد. مادری چهار فرزند خود را در جنگ تحمیلی از دست می‌دهد اما می‌گوید اگر باز هم فرزندی داشتم در این راه تقدیم می‌کردم بنابراین در هر مرحله‌ای از این نظام که نیاز به حضور مردم بود زنان ثابت‌قدم بودند.

اگر حماسه نهم دی اتفاق نمی‌افتاد معلوم نبود چطور باید آن جریان را جمع می‌کردیم ولی با حضور مردم، دشمن در واقع مجبور به عقب‌نشینی شد. این حماسه‌ها در دوران انقلاب و جنگ بارها و بارها تکرار شد. نهم دی نیز با بصیرت مردم دشمن را عقب کشاند  زیرا حساسیت مردم  بر ائمه اطهار و ولایت فقیه خود را در این حماسه نشان داد و حقیقت فرموده امام که می‌فرمایند «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد» در آن حماسه به تمام معنا متبلور شد. در مباحث دیگر هم همینطور است اگر بخواهیم ولایتمداری همینطور بماند نیاز به بصیرت دارد و زنان در ایجاد این بصیرت نقش مهمی دارند.

تسنیم: بصیرتی که در وجود زنان بود و باعث شد سهم مهمی در خلق حماسه نهم دی داشته باشند چه مولفه‌هایی دارد؟

اصلانی: زنان ما از آنچه در اطرافشان می‌گذرد مطلع بوده و دغدغه‌مند هستند و وقایع مربوط به انقلاب و نظام برای آنها از خانواده‌شان نیز مهمتر است. زنان، وقایع ملی و بین‌المللی را رصد می‌کنند و این توجه و رصد همراه با پیروی از ولایت فقیه و تحلیل فرموده‌های مقام معظم رهبری و انطباق گفتمان جریان‌‌های سیاسی با گفتمان رهبر انقلاب باعث حمایت از یک جریان یا مقابله با آن می‌شود.

همین موضوع شاخصی از بصیرت است به طور مثال در جریان‌هایی مثل بازرگان، بنی‌صدر و یا جریان توده‌ای یا در مواردی مانند قومیت‌گرایی که می‌خواستند آنها را علیه نظام بسیج کنند در این موارد نیز زنان در راستای حفظ یکپارچگی نظام فعالیت کردند و در بسیاری از موارد با حضور آنها سنگینی جریان‌ها فرو می‌ریخت. مردم ما باورهای عمیقی دارند و در صحنه هستند این شاخص‌ها خود باعث بصیرت افزایی است از طرف دیگر به دلیل ظلم زیاد به زنان در زمان طاغوت باعث شد دغدغه‌های زیادی داشته باشند چون هویت انسانی و الهی آنها در زمان انقلاب احیا شد، به ارزش خود پی بردند و نسل‌ها بعدی را نیز به همین شکل تربیت کردند.

روح‌افزا: در قرآن هم دو مورد ضرب الله به کار رفته است.برای تمام مومنین مثال آسیه و مریم و برای  تمام کافرین مثال زن لوط و نوح را می‌زند این تعارف نیست و این مسئله وظیفه زنان را سخت‌تر می‌کند. اینکه می‌گوییم زنان جلوتر از مردان در حماسه نهم دی حضور داشتند چون زمینه تربیت را مادر و زن ایجاد می‌کند، تمام افرادی که در طول این سال‌ها شهید یا جانباز شده‌‌اند از دامان پاک مادران به این درجه رسیده‌اند.

به نظر می‌رسد زنان ما به الگوی زهرایی اقتدا کرده‌اند و به همه هجمه‌های غربی و غیرغربی پاسخ دادند. البته الگوی دینی و ولایتمداری در این زمینه بسیار مهم بوده است، شاید در مقطعی که نهم دی اتفاق افتاد کسی متوجه عمق ماجرا نبود اما اگر ولایتمداری نبود بسیاری از افراد گیج می‌شدند چنانچه نقص افرادی که در بحران‌ها آلت دست می‌شوند این است که به دنبال ولایت فقیه و ارزش آن جایگاه نیستند. ولایت فقیه هم مسئله‌ای نیست که مربوط به عصر و دوره ما باشد بلکه از اول تاریخ بشریت با حضور حضرت آدم مطرح بوده است، شاخصه مهم بصیرت چه در زنان و چه در مردان همین ولایت‌پذیری است.

تسنیم: به نظر شما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی چه اتفاقاتی افتاده که زنان به این حد از بصیرت رسیده‌اند و در خلق حماسه‌ای با این ابعاد حضور برجسته دارند؟

اصلانی: اساساً حرکت رو به جلو  مثل جنبش‌های مختلف فرهنگی و بیداری اسلامی، نتیجه حرکت‌ها و بصیرت مردم  ما در حوزه‌های انقلابی است که ما را برای کشورهای اسلامی الگو کرده است و این از دشمن‌شناسی مردم ما نشئت می‌گیرد. مردم ما علیرغم جنگ تحمیلی، تحریم‌ها، هجمه‌های فرهنگی  و بسیاری از موارد تحمیلی دیگر آگاهی و عشق به ولایت را فراموش نکردند این آگاهی از روش دشمن باعث شد انقلاب اسلامی به پیش رود و پیش روندگی آن باعث جنبش‌های مردم در سراسر جهان شده است.

مردم ما پایه‌های اعتقادی محکمی دارند و چون رهبران ما عامل به دین و اسلام هستند و مردم از این رهبران دفاع می‌کنند باعث می‌شود ابعاد اخلاقی و فکری آنها و روحیه جهادی‌شان تقویت و بصیرت‌ حاصل ‌شود. از طرف دیگر نباید از خط سرخ شهادت غافل شویم از ابتدای انقلاب هر شهید روحیه مردم را برای مقابله بیشتر تقویت کرد و امروز که بحث شهدای مدافع حرم را داریم هر شهید که می‌آید مردم با همان شور انقلاب شهید را تشییع می‌کنند. همین خط سرخ شهادت بصیرت افزا و در پایداری مردم اثرگذار است و یک روز اگر مردم نسبت به شهدا و خانواده آنها بی‌اعتنا شوند حتماً نابودی ما رقم می‌خورد چراکه یک شهید با این حرکت به ما می‌فهماند که راه درستی انتخاب شده و قابل پیگیری است.

روح‌افزا: زنان با پیروزی انقلاب اسلامی هویت واقعی خود را یافتند و از ابزار بودن نجات پیدا کردند و فهمیدند صاحب اندیشه نیز هستند. متوجه شدند می‌توانند آنقدر اثرگذار باشند که جامعه را تغییر دهند و این هویت را اسلام به آنها داد و آن را برای زنان تبیین کرد. زنان فرهیخته و دانشمند در کشور کم نداریم و بسیاری از آنها ترجیح می‌دهند در حیطه تخصصی خود به کار علمی و پژوهشی بپردازند و وارد حیطه‌هایی مانند مجلس نشوند علی‌رغم اینکه سواد این کار را دارند، اما به دنبال پست و مقام و به دست آوردن جایگاه خاص سیاسی نیستند.

ادامه دارد...

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
حماسه غیرت.9 دی || استوری حماسه نهم دی || کلیپ روز بصیرت