سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دشمنان تلاش می‌کنند سرمایه‌گذاری در ایران را ناامن جلوه دهند/درصورت عدم امنیت شرکای خارجی تنها فایده برجام واردات بی‌رویه است


به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست هم ‌اندیشی منتخبان لیست امید سراسر کشور که عصر امروز در مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: در شرایط سخت کنونی منطقه و در چنین دنیایی سیاست خارجی نیازمند درک عمیق از شرایط بین‌المللی و شرایط داخلی کشور است که می‌تواند امنیت ملی را تضمین کند.

وی افزود: در دنیای کنونی می‌بینیم اشتباهی در محاسبه می‌تواند اثار و خدماتی داشته باشد و یا بالعکس آن یعنی محاسبه صحیح می‌تواند کشوری را در موضوعات مختلف نقشی دهد که نمونه دوم آن جمهوری اسلامی ایران است که آموزه‌های امام خمینی (ره) این قدرت بی‌نظیر توانست این مقطع حساس را رقم بزند.

وزیر امور خارجه همچنین تصریح کرد: محاسبات غلط را ما همواره در همسایگی خود می‌توانیم مشاهده کنیم. همیشه در جهان شرایط جهش و سقوط بیش از هر شرایط دیگری است لذا ضروری است بیشتر مراقب باشیم.

ظریف در ادامه تصریح کرد: در شرایط حساس منطقه به لطف خدا و به برکت حضور مردم تنها کشور امن این منطقه پر تلاطم جمهوری اسلامی ایران است لذا نیاز است سیاست‌هایی را به صورت کاملا حساب شده به کار گیریم تا بتوانیم معضلات و مشکلاتی را که دلیل برخی تندروی‌ها پیش آمده را حل کنیم.

وی در ادامه هدف برجام و مذاکرات هسته‌ای را استفاده از شرایط کنونی برای حل مشکلاتی عنوان کرد که مانع پیشرفت کشور شده بودند، مشکلی که بر منافع ملی سایه انداخته بود.

ظریف همچنین خاطرنشان کرد: دشمان مشکلات خود را در چارچوب جمهوری اسلامی ایران حل و فصل می‌کردند و این بی‌دلیل نیست که بیشترین نگرانی را در  این زمینه رژیم صهیونیستی دارد. در دنیای کنونی کسی ایران را تهدید نمی‌داند هرچند تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد که ایران را غیرقابل اعتماد جلوه دهند همچنین می‌خواهند محیط سرمایه‌گذرای ایران را ناامن جلوه بدهند. 

وزیر امور خارجه ادامه داد: ما نمی‌خواهیم کشور را به بازار مصرف کالاهای بیگانه تبدیل کنیم و نمی‌خواهیم درهای کشور به واردات بی‌رویه باز شود برای سرمایه‌گذاری‌های مجدد و انتقال فناوری نیاز است که شرکای خارجی احساس کنند که می‌توانند با اطمینان سرمایه‌گذرای کنند و بدون نگرانی از بازگشت تحریم‌ها در ایران حضور درازمدت داشته باشند که اگر این مساله حاصل نشود تنها فایده برجام واردات بی‌رویه خواهد بود. 

وی در ادامه تاکید کرد که نباید شرایطی را فراهم کنیم که نتیجه این همه مقاومت و حضور شکوهمند مردم در سال‌های 92 و 94 و همچنین حضوری که قرار است در اردیبهشت ماه 95 صورت بگیرد، هدر برود. باز شدن درهای کشور صرفا برای واردات کالا نباید باشد سرمایه‌گذاری خارجی باید احساس کند ایران شریکی مطمئن و درازمدت برای اقتصاد است. لذا نیازمند این هستیم که شرایط را خوب شناخته و از آن استفاده کنیم و آب را به آسیاب دین و اسلام نریزیم. ما نباید شعارهای صهیونیست‌ها را تکرار کنیم و از زبان داخل نباید حرف دشمنان تکرار شود. 

وی بر همین اساس یادآور شد: ما باید با همدیگر همیاری کرده و با کمک هم اطمینان حاصل کنیم که واقعیت انقلاب بر اساس این کمک و همدلی است. هیچگاه ما از ابتدای انقلاب جنگی را علیه کسی شروع نکردیم، ما نباید اجازه دهیم کسانی که نیاز به ایران هراسی، اسلام‌هراسی و شیعه‌ هراسی دارند از طریق جمهوری اسلامی خطری مجدد ایجاد کند برای موفقیت برجام نیز باید براساس همدلی و وفاق حرکت کنیم.

ظریف ادامه داد: بدخواهان تمام تلاش خود را می‌کنند تا وحدت و هراس بیافرینند ما نیاز داریم که این نقشه‌های را نقش بر آب کنیم.

وی با اشاره به تشکیل مجلس دهم در هفتم خرداد ماه سال جاری عنوان کرد: با این مجلس خوبی که تشکیل شده است امیدواریم در کنار دولت برای حرکت در این راستا همواره تلاش شود آن هم با انتقادات سازنده. ما به کمک شما دل بسته‌ایم و نیاز داریم که در کنار سیاست‌های شما تذکرات هم به سوی ما سرازیر باشد (البته نه مثل تذکرات مجلس قبل)‌.

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط و تحولات منطقه تصریح کرد: شرایط منطقه‌ای بسیار حساس است. اکنون منطقه با چند واقعیت روبرو شده است که این واقعیت‌ها می‌تواند از موضوع هسته‌ای برای امنیت ملی ما خطیرتر باشد. اولین واقعیت این است که ناکارآمدی نظام سیاسی آغاز شد در منطقه برای برطرف کردن نیازهای مردم منطقه است.

وی همچنین اضافه کرد: ما در امور داخلی مردم منطقه دخالت نمی‌کنیم بلکه هدف شرایط بهتر است اینکه تصمیم‌گیری‌هایی کنیم که منافع ملی ما، جبهه مقاومت و جهان اسلام را پیش ببرد. نظام سیاسی منطقه ما به واقع در حل معضلات جهان اسلام ناکارآمد بوده است که مهمترین دلیل این ناکارآمدی باقیمانده غده سرطانی رژیم صهیونیستی است که نتوانستند در طول این سال‌ها این غده را حل کنند که این ناتوانی سبب شده است (البته به دلیل حضور خارجی در منطقه) تروریسم یک پاسخ نامناسب و غیرصحیح با حرکت زورمداری باشد چرا که نظام ملی و دولت ملت‌محور کشورهای غربی خاورمیانه نتوانسته معضلات را حل کند؛ لذا یک حرکتی به دلیل حضور خارجی ایجاد شده که حرکتی است افراطی و ضددینی به نام اسلام و در قالب خشن و وحشی‌گری (مدیریت توهش شکل داده‌اند) در حقیقت مدیریت توهش مبنای فکری داعش و القاعده است یعنی توهش را به عنوان ابزاری برای پاسخ به این نیازها مطرح کردند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: حال کشورهای این منطقه به خاطر پاسخگویی به این خطر تلاش می‌کنند جهت این خطر را به سمت انقلاب سوق دهند از آنجا که ایران توانسته پرده‌های اسلام‌ستیزی را کنار بزنند در صدد هستند ایران را تهدید جلوه دهند.

وی با بیان اینکه افراط جغرافیا نمی‌شناسد و مرز ندارد، گفت: این یک خطر درونی برای کشورها محسوب می‌شود. یک نگرانی جهانی اکنون وجود دارد و آن این است که ایران را برون‌ آمده از یک قالب بی‌معنا تهدیدانگار و تبدیل به یک بازیگر کرده‌ اند و همواره تلاش برای تنش‌افکنی و ایجاد دعوای عرب و عجم، شیعه و سنی و هراس از ایران شکل گرفته است در این موضوع هر حرکت احساسی که ایران را در این سمت و سو سوق بدهد و منطقه را تبدیل به این تلاش‌ها کند آب به آسیاب دشمن انقلاب ریختن است.

ظریف همچنین عنوان کرد: مبنای سیاست خارجی را در جهانی که ابعاد بازنگری آن تغییر کرده نه صرف هماهنگی بلکه به حضور معتدل، روشنگر و تعیین‌کننده در معادلات بین‌المللی تعبیر می‌کنیم لذا نیازمند این هستیم که سیاست خارجی در یک بستر ملی و فراتر از درگیری‌ها و دعواهای جناحی قرار بگیرد. همچنین نیازمند این هستیم که سیاست خارجی به دور از دعوا و جنجال‌های حزبی و جناحی باشد. ما همواره به دنبال این هستیم که اقتصاد مقاومتی و تقویت مبانی اقتصادی کشور را بدست آوریم.

وی در خاتمه عنوان کرد: بگذارید توافق کنیم برجام نه 100 است و نه صفر ،بگذارید برجام یک تلاش عزتمندانه باشد چرا که بیشتر این امکانات را در واقعیت دنیا در برابر کشورها فراهم کرده است به جای اینکه دعوا کنیم که برجام همه چیز برای ما آفرید یا همه چیز ما را به باد داد یا اینکه برجام صفر است یا 100 به فکر مسائل ملی باشیم؛ به این فکر باشیم که شرایطی برای کشور فراهم کرده است که باید از آن نهایت استفاده را ببریم. هرقدر از این امکان استفاده کنیم و پایه‌های اقتصاد را تقویت کنیم بهتر توانسته‌ایم از این امکانات استفاده کنیم ما باید برجام اقتصاد مقاومتی را هم دنبال کنیم. اگر همینطور که چند ماه گذشته که کش‌مکش نمره دادن به برجام وقت تلف شد پیش برویم از فضایی که برجام برای ما فراهم کرده است چیزی باقی نخواهد ماند. معاندین ما سخت در تلاش هستند تا ایران را به عنوان یک تهدید معرفی کنند. معاندین میلیون‌ها دلار خرج کرده‌ اند تا ایران را به یک هراس تبدیل کنند امیدواریم همه ما از این آزمون موفق بیرون آییم. 

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
افزایش ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران