سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رحمت‌آباد و بلوکات رودبار روستایی با گیاهان دارویی/اسطلخ‌جان روستای پایلوت عاری از بیکاری


به گزارش خبرگزاری فارس از رودبار، بخش رحمت‌آباد و بلوکات دارای سه دهستان و 72 روستا، 52 شورای اسلامی روستا و 42 دهیاری بوده و یکی از مناطق دیدنی این شهرستان در گیلان است.

سد آیت‌الله بهجت در بخش رحمت‌آباد و بلوکات رودبار قرار دارد و دیورش سد دیگر این منطقه در دست ساخت است که نقش مهمی در برطرف شدن مشکل آب استان دارد.

رودبار دارای چهار بخش خورگام، رحمت‌آباد و بلوکات، عمارلو و بخش مرکزی بوده که بخش مرکزی آن نیز از روستاهای گردشگری و زیبا مانند رستم‌آباد شمالی و جنوبی و کلشتر برخوردار است.

کلشتر یکی از روستاهای بسیار زیبا و با طبیعت بکر است که چشمه‌های پرآب آن همراه با آب بسیار سرد و گوارا بوده و نقطه‌ای متمایز با دیگر روستاهاست.

آب آشامیدنی و کشاورزی روستای کلشتر از چشمه‌های مذکور تأمین می‌شود و آب مازاد بر مصرف برای آبیاری زمین‌های کشاورزی روستاهای اطراف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روستای سی‌دشت و رشی نیز از مناطق بسیار بکر و دیدنی رحمت‌آباد و بلوکات است که طبیعت سرسبز و زیبا دارد و گردشگران زیادی به‌ویژه در فصل بهار و تابستان از فضای متنوع این منطقه استفاده می‌کنند.

رحمت‌آباد و بلوکات آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است/اسطلخ‌جان روستای پایلوت عاری از بیکاری در کشور

بخشدار رحمت‌آباد و بلوکات در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رودبار با اشاره به موقعیت مهم این بخش اظهار کرد: این بخش دارای روستاهای مهمی از جمله خاصکول بوده که از گیاهان دارویی برخوردار است.

شهرام پیراندرخ، گیاهان رزماری، بابونه و گل گاوزبان را از جمله گیاهان موجود در روستای خاصکول عنوان کرد و گفت: روستای اسطلخ‌جان نیز با همکاری صندوق کارآفرینی امید به عنوان روستای «عاری از بیکاری» در کشور در نظر گرفته شده است.

وی تعداد جوانان بیکار روستای مذکور را 100 نفر ذکر کرد و افزود: طی جلساتی که با اهالی روستا برگزار شد، افراد بیکار به ما معرفی شدند و هدف از این اقدام اعطای تسهیلات اشتغالزایی به تمام جوانان جویای کار در روستای اسطلخ‌جان است.

این مسئول توسعه اشتغال روستایی و ایجاد انگیزه برای اشتغال جوانان را از اهداف پرداخت تسهیلات عنوان کرد و گفت: در تعدادی از روستاهای بخش رحمت‌آباد و بلوکات کشت قارچ صدفی و دگمه‌ای صورت گرفت که نقش مهمی در اشتغالزایی داشته است.

وی ایجاد اشتغال در روستا را مانع از مهاجرت جوانان به شهرها دانست و خاطرنشان کرد: با ایجاد اشتغال در روستاها مهاجرت معکوس صورت گرفته و جوانانی که به شهرها رفته بودند با اعطای تسهیلات خوداشتغالی به روستا بازگشتند و برای خود کسب و کار فراهم کردند.

پیراندرخ، اولویت اشتغال را در بخش کشاورزی دانست و تصریح کرد: کشت گندم، برنج و... در کنار محصولات کشاورزی قرار دارد و خواستار برگزاری دوره‌های آموزشی برای تولید فنی و علمی محصولات خود به کشاورزان هستیم.

وی کشاورزی سنتی را فاقد صرفه اقتصادی عنوان کرد و یادآور شد: درخواست ما حضور کارشناسان جهاد کشاورزی در رحمت‌آباد و بلوکات است که در زمینه امر کشاورزی ما را یاری دهند تا تولیدات باکیفیت بهتر و بیشتر داشته باشیم.

بخشدار رحمت‌آباد و بلوکات یکی از دغدغه‌های اساسی دولت‌ها به‌ویژه دولت فعلی را بحث اشتغال جوانان عنوان کرد و گفت: به همین دلیل اشتغال به عنوان یکی از دغدغه‌های مهم در بخش رحمت‌آباد و بلوکات پیگیری می‌شود.

وی توسعه اشتغال در روستاها و مرکز بخش که شهر توتکابن است را حرکت مهمی خواند و گفت: یک شهرک صنعتی با  استقرار 10 کارخانه در بلوکات وجود دارد و تعدادی از این کارخانه‌ها در ایام گذشته به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در آمده بودند که با پیگیری‌های انجام شده، دوباره احیا شدند.

پیراندرخ، با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال در روستای «کلایه» مبلغ 350 میلیون تومان تسهیلات در بخش کشاورزی به متقاضیان روستایی اعطا شد، خاطرنشان کرد:در این روستا کشت توت فرنگی ایجاد شده و 35 نفر از مردم این روستا تسهیلات اشتغالزایی گرفتند و به صورت چهار فصل در حال کشت توت فرنگی هستند.

وی روستای «فتح کوه» را دارای قابلیت کشت بادام‌زمینی دانست و یادآور شد: با برطرف شدن مشکل نقدینگی مردم این روستا توانستیم با پرداخت تسهیلات لازم به حدود 25 نفر کشت بادام زمینی را داشته باشیم.

بخشدار رحمت‌آباد و بلوکات رودبار با اشاره به اینکه امسال حدود 80 هکتار بادام زمینی در روستای مذکور کشت شد، تصریح کرد: میانگین تولید در هر هکتار بین 800 تا یک‌هزار و 300 کیلوگرم بادام‌زمینی است که توجیه اقتصادی دارد.

وی توسعه کشت بادام‌زمینی در دیگر مناطق روستایی بخش رحمت‌آباد و بلوکات را از برنامه‌های مهم عنوان کرد.

انتهای پیام/2300/ب40


ویدیو مرتبط :
گیاهان دارویی