سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دیوان محاسبات بر هزینه کرد بودجه عمومی در بخش غیردولتی نظارت دارد


به گزارش ایرنا، امین حسین رحیمی روز یکشنبه در جلسه شورای اداری استان اردبیل افزود: در سال جاری 10 هزار میلیارد ریال از وجوهی که باید توسط بخش خصوصی به خزانه واریز می شد با پیگیری و نظارت دیوان محاسبات تحقق یافت.
وی اظهار کرد: این تصور که دیوان محاسبات فقط صلاحیت نظارت بر بودجه کل کشور را دارد، نادرست است. ملاک نظارت دیوان، مالکیت عمومی است و به نحوه هزینه کرد دستگاه هایی نظیر شهرداری ها و نهادهای عمومی غیردولتی با لحاظ مقررات خود آنها نظارت می کند.
وی بیان کرد: دستگاه های اداری نباید از دیوان فرار کنند؛ دیوان نه در مقابل آنها بلکه در کنار آنها فعالیت می کند و در رویکرد جدید دیوان محاسبات در حسابرسی ها، علاوه بر مدیران بر کارشناس یا ناظران مرتبط با محل هزینه بودجه نیز نظارت می شود.
رحیمی هدف از تشکیل دیوان محاسبات را جلوگیری از تخلف، صرف بودجه در محل مناسب، توسعه کشور و بهبود زندگی مردم دانست و جلوگیری از بی انضباطی مالی را در پیشرفت اقتصادی کشور مهم اعلام کرد.
او با اشاره به اینکه بخش اقتصاد به علت ضعف زیرساخت ها هنوز در شان نظام اسلامی پیشرفت نکرده است، ادامه داد: وحدت رویه در قوا و دستگاه های اداری و عزم جدی برای برطرف کردن نقص ها جهت پیشرفت اقتصادی کشور ضروری است.
رحیمی گفت: جدا از یارانه ها که بخشی از آن از محل بودجه تامین می شود، بیش از 81 درصد بودجه عمومی کشور در امور جاری از قبیل حقوق و دستمزد هزینه می گردد که این امر مغایر با توسعه کشور است و حجیم بودن بدنه دولت یکی از علت های آن است.
وی افزود: دیوان محاسبات با تشکیل کمیته های تعاملی، امکان اقدام و انعطاف عمل برای مدیران را در کاری که به نفع توسعه کشور است فراهم آورده است و مدیران می توانند برنامه خود را که مغایر با قانون دیوان محاسبات اما به سود توسعه کشور است را قبل از اجرا برای تصمیم گیری در کمیته های تعاملی مطرح کنند.
وی اظهار کرد: هرچند دیوان محاسبات در راستای پیشگیری از وقوع تخلف مالی حرکت می کند اما نباید یک دستگاه اجرایی با مانع شدن دیوان، قفل شود از اینرو کمیته های تعاملی فرصت مناسبی را برای مدیران ایجاد کرده است.
رحیمی بیان کرد: دیوان محاسبات تقویت کارآمدی دستگاه های اجرایی را وظیفه خود می داند و و در شرایطی که دستگاه های اجرایی وظیفه ای دارند و اگر اجرا نشدن آن به ضرر توسعه کشور باشد مدیر خاطی باید به دیوان پاسخگو باشد.
رییس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: برای کاهش تخلفات مالی فقط تشکیل کمیته تعاملی با برخورد، کافی نیست و منافذ تخلف باید در داخل دستگاه های اداری کنترل شود؛ در کشورهایی که تقید دینی هم ندارند، شدت مقررات مربوطه اجازه تخلف نمی دهد.
او گفت: سامانه الکترونیکی ارسال اطلاعات مالی ابداع و استفاده از آن به دستگاه ها ابلاغ شده است و با استفاده از آن، تخلف مالی به سرعت قابل تشخیص است.
وی افزود: دیوان محاسبات با پیشنهاد به مجلس و اصلاح قانون، از گناهکار شدن بی جهت مدیران در برخی مواقع از جمله، ضرورت بازگشت مانده وجوه مصرف نشده طرح ها تا پایان تیرماه سال، جلوگیری کرد و بر اساس اصلاح این قانون، در سالجاری 18 هزار میلیارد ریال از اعتبارات که در استان ها از محل اجرای طرح ها باقیمانده بود برای اجرای همان طرح ها به سال بعد موکول شد.
مجید خدابخش استاندار اردبیل هم در این جلسه گفت: شاخص های اقتصادی و اجتماعی استان بیانگر آن است که به علت عدم سرمایه گذاری اقتصادی در 10 سال گذشته رشد اقتصادی استان از متوسط کشوری پایین است.
وی افزود: به علت نبود صنایع و اشتغال عمده مردم در کشاورزی، درآمد سرانه در استان تقریبا نصف میزان کشوری است و درآمد فروش تولیدات کشاورزی استان به اندازه فروش یک کارخانه پتروشیمی است.
وی اظهار کرد: نرخ رشد جمعیت در کشور 1.3 اما در استان اردبیل 0.34 است و این استان به علت نبود اشتغال، مهاجرفرست است.
وی بیان کرد: به دنبال عدم اجازه دولت برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی در تبعیت از اصل 44 قانون اساسی، توسعه اقتصادی استان از طریق ایجاد منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی پیگیری و شرکت های دانش بنیان پیگیری می شود.
خدابخش اختصاص 100درصد اعتبارات عمرانی سفر سال گذشته ریاست جمهوری، تامین یک میلیارد دلار برای مهار آب های مرزی استان و تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی را از فرصت های توسعه اقتصادی در استان برشمرد.
استاندار اردبیل در بخش دیگر سخنانش از مردم و مدیران دستگاه های اجرایی اردبیل در کمک به ایجاد موکب پشتیبانی زائران اربعین حسینی در دیوانیه عراق قدردانی کرد و آن را افتخاری برای استان دانست.
خدابخش گفت: شخصیت حقوقی مدیران، خارج از اوقات اداری و در روزهای تعطیل از آنان جدا نمی شود و انتظار می رود مدیران و مسوولان حتی در روزهای تعطیل از ورود به تبلیغات انتخاباتی خودداری کنند.
اقبال عباسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل نیز در این جلسه بر همکاری دستگاه های اداری در برگزاری جشنواره توانمندی های پارک علم و فناوری، عدم استفاده خصوصی از خودروهای دولتی و آمادگی دستگاه های مرتبط برای برف روبی در فصل زمستان تاکید کرد.
7124/ 1257

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه