سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شهری كه با حماسه شهید علم الهدی، پایتخت غیرت جهان نام گرفت


شهر هویزه در جنوب غربی سوسنگرد قرار دارد و از جمله حوادث مهم این شهر در دوران دفاع مقدس، شهادت حامد جرقی بخشدار آن است كه در روزهای نخست جنگ توسط دشمن بعثی صورت گرفت.
همچنین خروش مردم شهر علیه بعثیون به خاطر به شهادت رساندن سهام خیام دختر نوجوانی است كه در برابر نیروهای متجاوز با شهامت ایستادگی كرد و باعث مقاومت بیشتر مردم در برابر دشمن شد.
حماسه و ماجرای شهدای هویزه در 16 دی سال 1359 رقم خود و طی این روز بود كه حدود 70 رزمنده كه در میان آنان 20 دانشجوی خط امام(ره) نیز حضور داشتند، به محاصره تانك های متجاوزان بعثی در آمدند و آسمانی شدند، پیكر پاك آنان زیر شنی های تانك ها له شد و اجساد مطهرشان حدود 17 ماه بعد از سوی رزمندگان كشف و در همان محل شهادت دفن شد.
تن هایی كه یكی از روی قرآن های جیبی اش شناسایی می شد و دیگری از روی بقایای پیراهن یا لوازم همراهش، هر كدام ماجرایی شنیدنی از سال ها مبارزه و مجاهدت داشتند.
نیروهای عراقی پس از عملیات نصر و شهادت دانشجویان پیرو خط امام(ره)، محاصره هویزه را تشدید و در 27 دی سال 1359 آن را اشغال و شهر را كاملا تخریب كردند، شهر هویزه در 18 اردیبهشت سال 1361 در مرحله دوم عملیات بیت المقدس آزاد شد.
با آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعثی صدام علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هویزه آخرین شهر در دشت آزادگان بود كه به اشغال ارتش عراق درآمد.
نیروهای عراقی پس از پیشروی در منطقه سوسنگرد و كرخه نور، عملا هویزه را در محاصره داشتند لیكن برای اشغال آن تعجیل نمی كردند تا اینكه عملیات نصر در 15 دی 1359 آغاز و در نخستین مرحله آن یك تیپ عراقی منهدم شد.
آنان در مرحله بعدی عملیات با ناكامی روبرو شد و با كاهش تدریجی توان مدافعان، دشمن متجاوز بعثی در روز 18 دی سال 1359 خود را به كرخه نور رساند و نیروهای خودی برای جلوگیری از نفوذ دشمن به شمال كرخه نور ناچار شدند هنگام عقب نشینی پل واقع در روستای حمودی فردوس را تخریب كنند.
دشمن با تجاربی كه از جریان مقاومت مدافعان سوسنگرد و خرمشهر كسب كرده بود، قصد داشت با پیش روی گام به گام و محتاطانه محاصره شهر را از چهار طرف كامل كند و هنگامی كه شهر كاملا تخلیه شده و دیگر مقاومتی در آن نباشد، وارد هویزه شود.
از این رو در 21 دی سال 1359 حدود پنجاه تانك دشمن در نزدیكی روستای ساریه موضع گرفتند و در جنوب شرقی هویزه نیز نیروهای دشمن تا دو كیلومتری شهر پیشروی كرده و شهر را زیر آتش خود قرار دادند.
در 23 دی سال 1359 یك گردان تانك و یك گردان پیاده از ارتش عراق نیز در یك كیلومتری شرق هویزه محاصره را كامل تر كردند و نیروهایی هم كه از دو روز قبل در نزدیكی روستای ساریه مستقر بودند، پیش روی كرده و جاده را در اختیار قرار گرفتند.
در 25 دی سال 1359 در حالیكه هویزه زیر آتش قوای دشمن بود، یك گردان پیاده عراق نیز خود را به روستای ساریه رساند و در آنجا مستقر شد، به این ترتیب هویزه علاوه بر شرق و جنوب، از سمت شمال و غرب نیز محاصره شد و دشمن در تاریخ 27 دی سال 1359 وارد شهر شد و با استقرار چند تانك برای تامین در داخل شهر، افراد پیاده با اطمینان از نبودن نیروهای مقاومت به غارت منازل مردم مشغول شدند.
این شهر همزمان با عملیات فتح المبین در راستای راهبرد ایجاد سرزمین سوخته به كلی تخریب شد بنحویكه قدم گاه حضرت عباس(ع) و ساختمان مقابل آن تنها آثار باقی مانده از شهر قدیم هویزه است، هویزه همچنان در اشغال دشمن بود تا آنكه در 18 اردیبهشت 1361 با عقب نشینی دشمن، در مرحله دوم عملیات بیت المقدس آزاد شد.
در این عملیات، قوای قرارگاه قدس به پنج گروه تقسیم شد و قدس 1 در غرب هویزه و قدس های 2، 3، 4 و 5 در شرق هویزه وارد عمل شدند، در نتیجه تلاش هایی كه باعث عقب نشینی دشمن از این منطقه شد، حدود 4100 كیلومتر مربع از منطقه اشغالی شامل جفیر، پادگان حمید و به خصوص هویزه آزاد شد.
آری شهر مقاوم و دشمن شكن هویزه پس از چند ماه اشغال دژخمیان بعثی به دست توانمند رزمندگان دلیر اسلام آزاد شد، تا آیندگان و نوجوانان و جوانان این مرز و بوم پس سال های نه چندان دور از حماسه هشت ساله دفاع مقدس به یاد مجاهدت های فراموش نشدنی فرزندان خمینی بت شكن و از خودگذشتگی سربازان و پاسداران ولایت مدار پیر جماران بار دیگر به این شهر مقاوم سلام كنند و بگویند: سلام، ای شهر باغچه های سوخته، ای بزرگ ترین همایش زخم و آتش، دیوارهایت فرو ریختند، اما محراب های تو در برابر خمپاره ها، خم به ابروان خویش نیاوردند، چه قدر باشكوه هستی، سلام بر تو ای خاك آسمانی كه هفتاد و چند ستاره خونین، بر پهنه آن آرمیده اند، سلام بر تو و بر آن پرندگان پر و بال شكسته ای كه در عروجی سرخ رفتند تا دیگر بار، طعم آزادی و رهایی، در كام جانت بنشیند، ای شهر شب بوهای شیمیایی، نامت را تمام پونه های پرپر، قاصدك های قطع نخاع شده، میناهای مفقودالاثر و شب بوهای شیمیایی شده می دانند.
سلام بر تو و حرم شهیدان حماسه جاودانت، سلام بر تو كه باغی از باغ های بهشتی؛ سلام بر تو كه اردوگاه خیمه های از یاقوت سرخی، سلام بر مزار شهدای مظلومت كه با خیانت بنی صدر در محاصره دشمن قرار گرفتند اما شائبه تردید، یقین شان را آلوده نكرد تا آنگاه كه خطاب ارجعی را به حق الیقین دریافتند و همنشین شهدای دشت كربلا شدند.
هویزه، ای شهر آسمانی، سلام گذشته، حال و آینده تمام مجاهدان دلیر و صدیق اسلام و انقلاب بر تو باد كه سكوت شماطه دارت را هیچ ساعتی نفهمید و نگاه منتظرت را هیچ ستاره ای درك نكرد، ای شهر حماسه و روشنی، سلام بر تو، آزادیت مبارك.
از: فرهاد شرف پور
اجتمام(2) ** 7029 ** 1071

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
شهید محمد حسین علم الهدی - روایتگری شهید ضابط