سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ثبات منطقه اولویت ایران است/ ضرورت از سرگیری روابط تهران و قاهره


«احمد راسم النفیس» اندیشمند و سیاستمدار برجسته مصری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره نزدیکی دیدگاه‌های تهران-قاهره را در سطح داخلی و خارجی برای کشورش مثمر ثمر خواند و گفت: این امر به قدرت مصر فزونی می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه هیچ توجیهی برای شکاف موجود در روابط ایران و مصر وجود ندارد، گفت: قطعی روابط این 2 کشور تنها به زیان منافع مشترک آنها نیست بلکه به همه کشورها و ملت‌های منطقه آسیب می‌زند.

النفیس گفت: نزدیکی تهران-قاهره می‌تواند به ایجاد راهبردی مشترک برای پایان دادن به جنگ سوریه منجر شود.

پژوهشگر مصری با تاکید بر جایگاه بزرگ و نقش مهم و تاثیرگذار ایران و مصر در منطقه عربی گفت: این 2 کشور با توجه به سابقه تاریخی و تمدنی خود از اضلاع مهم تشکیل دهنده جغرافیای راهبردی منطقه محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: بنابراین برای هر کشوری در داخل یا خارج منطقه، سر و سامان دادن به اوضاع منطقه‌ای در سطوح سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری آن بدون در نظر گرفتن نقش و جایگاه این دو کشور و موقعیت راهبردی آنها غیرممکن است.

النفیس گفت: ایران به دلیل هم مرز بودن با خلیج فارس و تسلط بر تنگه هرمز و همچنین مصر به دلیل قرار گرفتن در قلب خاورمیانه و اشراف آن به دریای مدیترانه و وجود کانال سوئز در این کشور از موقعیت راهبردی برخوردارند.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران در قبال مصر به جایگاه تاریخی، فرهنگی و دینی که این کشور در جهان عربی و اسلامی از آن برخوردار است بازمی‌گردد، گفت: ایران می‌خواهد مصر کشوری باثبات، متحد و مترقی باشد و نقشی که شایستگی آن را دارد در منطقه و جهان اسلام ایفا کند.

پژوهشگر مصری گفت: مصر از جایگاه عظیمی برخودار است که بر هر کشوری دیگری دشوار است جایگزین آن شود و بی‌تردید مصری‌ها هم همین نظر را درباره جایگاه جمهوری اسلامی ایران دارند.

وی افزود: ایران امنیت و ثبات مصر و همه کشورهای منطقه را امنیت خود می‌داند، کما اینکه گرایش به افراط گرایی و تروریسم را خط قرمز برمی‌شمرد.

النفیس تاکید کرد: برخی کشورها و در رأس آن شیخ نشین‌های حاشیه خلیج فارس به بهانه‌های طائفه‌ای و مذهبی درصدد ایجاد شکاف و تفرقه‌افکنی بین مصر و تهران هستند تا اهداف سیاسی مد نظر خود را محقق کنند.

پژوهشگر مصری گفت: اما روحیه بردباری و همزیستی مسالمت‌آمیز بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف عامل وحدت، برادری و نفی خشونت و فرقه‌گرایی شده است، آن هم در شرایطی که تفکرات افراطی برخی گروه‌ها مثل داعش، امنیت امت اسلامی و سلامت روان و ناموس آن را هدف گرفته است.

وی تاکید کرد: چیزی که نزدیکی بین ایران و مصر را ضروری می‌کند، منافع عمیق و راهبردی در سطح روابط فیمابین یا منطقه‌ای و بین‌المللی است و این برای 2 کشور سرنوشت‌ساز است.

النفیس گفت: ایران و مصر در سایه تحولات کنونی منطقه با چالش‌ها و تهدیدهای مشترکی مربوط به وحدت و سرنوشت خود روبرو هستند، اما چشم اندازهای آینده 2 کشور نوید پیشرفت اوضاع به سوی ثبات و امنیت، ترقی و توسعه را می‌دهد.

پژوهشگر مصری گفت: قدرت بالای سیاسی ایران و مصر برای غلبه بر چالش‌ها و به خصوص مبارزه با تروریسم و دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود و همچنین رایزنی مستمر بین مقامات و مسئولین ایران و مصر با دیگر کشورهای اسلامی منطقه، زمینه حل و فصل برخی مشکلات و بحران‌های منطقه‌ای در سوریه، عراق، لیبی، لبنان و همه کشورهای اسلامی را فراهم می‌کند.

وی افزود: دشمن اصلی کشورهای اسلامی و عربی رژیم صهیونیستی است و کشورهای عربی باید مواضع خود را در مقابله با این رژیم متحد کنند.

النفیس گفت: امروز مصر و تهران اولویت‌های مشترکی دارند که قضیه فلسطین و قدس شریف در رأس آنهاست، بنابراین نزدیکی این 2 کشور می‌تواند در همکاری مشترک به ملت فلسطین و تقویت مقاومت آنها در برابر اشغالگران کمک کننده باشد.

پژوهشگر مصری گفت: همه قدرت‌های جهانی درصدد تحقق منافع غیرمشروع و ظالمانه خود در منطقه هستند و بیش‌تر این کشورها بر اساس منافع خود شیوه‌های متنوعی را برای مداخله در پیش می‌گیرند.

وی ادامه داد: این در حالی است که سیاست ایران و مصر ایجاد سیاست‌ها و روابط خارجی متوازن با شرق و غرب است، بنابراین همکاری بین این 2 کشور برای ادامه حرکت در این مسیر، قدرت‌های جهانی را برای اعتراف به حق ملت‌ها و کشورهای منطقه قانع می‌کند و آنها را ملزم می‌کند که به روابطی مبتنی بر احترام متقابل و عدم دخالت در امور دیگران روی آورند.

النفیس گفت: ایران منافع عالی کشورهای اسلامی و ثبات و امنیت منطقه را در همه روابط و مذاکرات خود با کشورهای غربی و آمریکا در رأس اولویت‌های خود قرار می‌دهد.

پژوهشگر مصری گفت: مواضع مصر و ایران در خصوص ضرورت مبارزه با پدیده تروریسم و افراط گرایی در سوریه، عراق و همه منطقه و همچنین تلاش 2 کشور برای تحقق ایده خاورمیانه خالی از سلاح کشتار جمعی، نیاز به همکاری و نزدیکی بین 2 کشور را ضروری می‌کند تا نوعی همکاری جمعی در منطقه برای مبارزه با تروریسم به دور از مداخلات خارجی ایجاد شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
آن سوی مرزها و نقش ایران در ثبات منطقه