سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ناامید از تدبیرها، دست به‌ دامان طبیعت می‌شویم/ همه ابتکارهای دولت


به گزارش خبرگزاری فارس؛ علیرضا وها‌ب‌زاده: مگس سفید را به خاطر دارید؟ همان‌که تابستان دو سال پیش در تهران سروکله‌اش پیدا شد. با ورود مگس سفید موج انتقادهای گسترده‌ای به راه افتاد. مسئولانی که فریاد وامصیبتا سر می‌دادند که چرا کسی برای مردم کاری نمی‌کند! و حشره‌های سفیدی که  امان مردم را بریدند و...

پلان یک: مردم نگران نباشند مگس‌های سفید با سردی هوا ریشه‌کن می‌شوند!

 مردم تابستانی را با حشره‌های نه‌چندان خوش‌آیند گذراندند، مگس‌های که آسایش عابران و موتورسواران و خلاصه همه مردم تهران را سلب و به گفته بسیاری از پزشکان سلامت مردم را نیز تهدید کردند.

گذشت، نزدیکی‌های زمستان که شد، مسئولان پاسخگو پشت تریبون‌ها حاضر شدند و از خبرهای خوب مهار مگس سفید برای مردم نطق‌ها کردند و اعلام شد نگران نباشید با سرد شدن هوا مگس‌های سفید هم بساطشان را از کوچه و خیابان‌های تهران جمع می‌کنند.

یک سال گذشت، تابستان 94 که شد آرام‌آرام پای مگس سفید به روزگار تهرانی‌ها باز شد، حشره‌هایی که با گرم شدن هوا سر از تخم‌های سال گذشته درآورده و چشم در چشم عابران در خیابان‌های شهر دیده می‌شدند.

البته عباس پاپی‌زاده نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این‌باره گفته بود: «احتمال می‌دهیم تکثیر مگس سفید به علت یک سری تغییرات آب و هوایی باشد، البته هنوز مشخص نیست و این یک گمانه‌زنی است.»

وی عنوان کرد: «منتظریم خانم ابتکار این هفته به مجلس بیاید و گزارشی به مجلس ارائه کند.»

اما ابتکار با تکذیب اینکه گفته می شود مجلس، سازمان محیط زیست را برای مقابله با مگس های سفید فراخوانده، گفت: «هنوز سازمان اخطار رسمی دریافت نکرده بلکه این اخطار را به صورت رسانه ای دریافت کرده ایم.»

 وی با رد هرگونه ارتباط محیط زیستی مگس سفید با سازمان محیط زیست گفت: «ممکن است اداره کل محیط زیست شهر تهران گزارشی در این مورد تهیه کند اما سازمان محیط زیست موضوعات جدی تری را در دستور کار دارد.» به این صورت توپ مشکلات مردم در زمین مسئولان پاس کاری شود و همچنان سازمان محیط زیست زیر بار مشکل محیط زیستی مگس سفید نمی‌رود.

دست آخر مسئولان آب پاکی را روی دست مردم ریختند و گفتند: «‌مشکل مگس‌های سفید با آمدن زمستان حل می‌شود!» و این‌گونه تهرانی‌ها مگس‌های سفید را مثل موش‌ها، گربه‌ها و سگ‌های ولگردی که همه قرار بود ریشه‌کن شوند و همچنان ریشه می‌دوانند، به‌عنوان یک مهمان ناخوانده پذیرفتند.

پلان دوم: مردم نگران نباشند، آلودگی هوا با آمدن باد و باران تمام می‌شود!

چند سال قبل بود که سروکله ابرهای سیاه در شهر‌های بزرگ و صنعتی ایران پدیدار شد. تا آن زمان همه به دود می‌گفتیم دود! ولی مسئولان برای پدیده نوظهور آلودگی هوا اسم جدیدی پیدا کردند و گفتند این وارونگی هواست و به این شیوه نام‌گذاری تمام تقصیرها و کوتاهی‌های محیط زیستی را به گردن هوا انداختند.

هرکدام از مسئولان دلسوز از ریشه‌یابی مشکلات آلودگی هوا یا همان وارونگی جوی سخن گفتند.

سازمان محیط‌زیست باهدف قرار دادن بنزین‌های داخلی و متهم خواندن صنایع پتروشیمی، از نقش اصلی این بنزین‌ها در بروز مشکل آلودگی و سیاهی هوای شهرها سخن گفتند.

آدرس اشتباهی که برخی از مسئولان ازجمله خانم ابتکار دادند و همین سرنخ زمینه و بهانه‌ای شد برای شروع واردات بنزین از خارج. بنزین‌های که با هزینه بیشتر وارد کشور می‌شوند و در باک خودروهای مردم سرازیر و دردی را هم دوا نکرد.

آدرس غلط خانم ابتکار در آزمایش‌های سازمان‌های نظارتی رو شد ولی هنوز هم خبری از قطع واردات و بازخواست مسئولان نیست.

گذشت؛ بنزین‌های وارداتی هم راهی برای پاکی هوا باز نکرد و دغدغه‌های محیط زیستی مردم در میان خنده‌های رئیس این سازمان گم شد.

بازهم مسئولان می‌گوید خبرهای خوبی در راه است. مردم انتظاراتی از دولت‌ها دارند که حداقل آن حق نفس کشیدن و سلامت است. مردم چشم‌انتظار ابتکاری هستند که در راه نیست. به گفته یکی از این مسئولان قرار است هوای شهر‌ها روی پاکی را ببیند؛ ابرهای باران‌زا در راه است!

بازهم مسئولانی که آب پاکی را روی دست جامعه می‌ریزند و می‌گویند:« مشکل آلودگی هوا با آمدن باران حل می‌‌شود.» و مردمی که نا امید از تدبیرهای دولت، دست به دامن طبیعت می‌شوند که شاید راه فرار و نجاتی برایشان فراهم شود.

پلان سوم: مردم نگران نباشند؛ بهار که بیاید آنفلوآنزا مهار می‌شود!

ماجرا به آلودگی هوا و مگس‌های سفید و بیماری‌های ناشی از آن ختم نمی‌شود. درست در شروع فصل سرما بود که سرماخوردگی در کرمان و چند شهر جنوبی دیگر شیوع پیدا کرد. کم کم نام این بیماری هم‌تغییر کرد و شیوع نوع خاصی از آنفلوآنزا گزارش شد. آمارها و روایات مختلفی از گوشه و کنار درز کرد. یکی‌یکی به عدد مبتلایان به این بیماری افزوده‌شده و در پی آن مرگ ناشی از این بیماری مطرح شد. آمار از مرگ نیز روز به‌روز رو به فزونی نهاد از 2 به 20 و 42 دو 60 و طبق آخرین اظهارنظر رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت آمار مرگ مبتلایان به آنفلوآنزا به 112 نفر رسید.

وزیر بهداشت در آن زمان که آمار کشته‌های آنفلوآنزا 26 نفر بود گفته بود که جای نگرانی نیست و همه‌چیز تحت کنترل است.

ماه گذشته نیز با اعلام اینکه بیماری آنفولانزا تحت کنترل است مردم نگران نباشند گفته بود: به نظر ما به‌عنوان مسئول حوزه سلامت فعلاً جای نگرانی نیست و مردم باید با توجه به سرد شدن هوا بیشتر مراقب باشند.

البته وزیر به نکته‌ای همانند آنچه در قبل به آن پرداختیم نیز اشاره‌کرده و گفته بود: «آنفلوانزا بیماری است که همه باید با آن زندگی کنند و هرسال حداقل 20 درصد مردم به آن مبتلا می‌شوند و مطلب جدیدی نیست.»

همان روزها که آمار کشته‌ها به 100 هم نمی‌رسید هاشمی از رسانه‌ها خواست تا مردم را بیش‌از اندازه نگران نکنند و وظیفه صحیح اطلاع‌رسانی را به مردم، انجام بدهند.

بازهم وی در 30 آذرماه در رابطه به آخرین وضعیت بیماری آنفلوآنزا در کشور گفته بود: «اوضاع در حال حاضر در شرایط طبیعی است و تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان در حد استانداردهای بین‌المللی بوده و افزایش پیدا نکرده است. ما هرسال این موضوع را داشتیم، امسال هم داریم و جای نگرانی ویژه‌ای نیست.». البته تمام آمارها از فوت شدگان در اثر بیماری آنفلوآنزا در کشورهای دیگر مربوط به سال‌های گذشته است. یعنی دقیقا زمانی که راهکارهای مقابله و پیشگیری از این بیماری برای دنیا ناشناخته بود. ولی امروز با پیشرفت‌های حاصل شده در این‌باره، مطرح کردن امار سال‌های گذشته بیشتر شبیه بهانه می‌ماند.

حال با گذشت 3 ماه از شروع موج بیماری آنفلوآنزا در کشور، مسئولان بازهم می‌گویند بیماری کنترل‌شده است و جای نگرانی نیست. این درحالی است که آمار فوت‌شدگان بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا رو به افزایش است و دیگر این بیماری محدود به سیستان و کرمان نمی‌شود و تقریبا در همه جای ایران ردپای شوم آنفلوآنزا مشاهده می‌شود. ظاهرا قرار نیست اقدامی برای پیشگیری یا کنترل واقعی بیماری صورت بگیرد و صرفا مردم خودشان باید هوای خودشان را داشته باشند.

به گفته شریفی مقدم قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری کشور، این هفته جامعه پرستاری کشور به احترام فوت پرستار نیشابوری که جان خود را در راه خدمت به مردم از دست داد با روبان مشکی در محل کارشان حاضر می‌شوند. این پرستار فداکار، بعد از کارهای مراقبت از بیمار مبتلابه آنفلوآنزا، خودش به این بیماری مبتلا شده و درنهایت فوت می‌کند.

 اما شریفی مقدم مطلبی را عنوان کرد که در حال حاضر سؤال بسیاری از مردم است. وی در آخرین اظهارنظر خود درباره فوت پرستار نیشابوری گفت: «الآن کدام سیستم و مقام مسئولی پاسخگوی مرگ این پرستار است.»

سخن آخر

هرچند به گفته مسئولان این بیماری و آلودگی‌ها مخصوص فصل سرماست. اگر هم کمی صبر کنیم بهار در راه و بیماری و آلودگی ریشه‌کن می‌شود. پس بهتر است منتظر تدبیر و ابتکاری نباشیم و دست به دامن طبیعت شویم شاید از سیاسی‌کاری و اهمال و شانه خالی‌کردن مسئولان جان سالم به در ببریم.

 واقعاً الآن کدام سیستم و مقام مسئولی پاسخگوی مرگ و میر و مشکلات مردم  است؟

انتهای پیام/

http://fna.ir/36YM61


ویدیو مرتبط :
کلیپ رها سازی کبک ها به دامان طبیعت در بانه