علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



​پوشش «فوق‌العاده ویژه» شبكه المیادین از انتخابات ایران


به گزارش خبرنگار مهر،  در میان گزارش‌های پر از اتهام رسانه‌های سعودی‌محور منطقه، یک شبكه با تمام قوا وارد میدان انتخابات ایران شده تا اخبار واقعی مردم‌سالاری دینی ایران را به مردم منطقه عرضه كند؛ درست خلاف آنچه عربستان می‌خواهد.

انتخابات امسال در ایران علاوه بر تغییرات معمولش با انتخابات‌های مجالس ادوار گذشته یك تفاوت بارز دارد.

این تفاوت، توجه ویژه رسانه‌های عربی منطقه است. این انتخابات زمانی برگزار می‌شود كه امپراتوری رسانه‌ای عربستان، در سایه تخاصم ریاض با تهران، بخصوص پس از توافق هسته‌ای، ایران را هدف هجمه سنگین قرار داده است.

در میان امواج  بزرگ رسانه‌های سعودی‌محور از جمله شبكه العربیه، اسكای‌نیوز یا الجزیره و ...، یك شبكه منطقه‌ای دیگر، تمام‌قد برای پوشش كامل انتخابات ایران آستین بالا زده است.

غسان بن جدو مدیر ارشد شبکه المیادین

تدارك فوق‌العاده ویژه المیادین

نكته مهم این پوشش، انعكاس واقعیت‌های جاری انتخابات و مردم‌سالاری دینی ایران بدون سیاه‌نمایی معمول است. شبكه المیادین لبنان آنقدر جدی وارد صحنه انتخاباتی ایران شده است كه علاوه بر ۱۴ نیروی ثابت خود در دفتر تهران، ۱۶ نیروی دیگر خود از كادر بیروت را به تهران آورده است.

«محمد حسن البحرانی» مدیر دفتر المیادین در تهران در این خصوص می‌گوید: ۱۶ نفر از بیروت به تهران اعزام شده‌اند كه شامل گوینده خبر، خبرنگار، تصویربردار و دیگر اعضای دفتر شبكه در بیروت هستند.

البحرانی می‌افزاید، «شبكه، كار پوشش ویژه انتخابات را از دوشنبه ۱۵ فوریه یعنی ۱۱ روز مانده به انتخابات در تهران آغاز كرده است».

المیادین در تهران استودیو ویژه پوشش انتخابات راه‌اندازی كرده و در بخش‌های خبری ۱۱:۳۰، ۱۳:۳۰، ۱۶:۳۰ و ۲۰:۳۰ به وقت تهران پوشش اختصاصی دارد و به گفته البحرانی، هر روز یك میزگرد، سه میهمان ویژه در استودیو و حداقل چهار گزارش اصلی ۱۵۰ ثانیه‌ای دارد.

المیادین به ۱۰ شهر بزرگ خبرنگار اعزام كرده و علاوه بر انعكاس نظر مردم شهرهای بزرگ مانند شیراز، مشهد، تبریز، زاهدان، قم و اصفهان، ابعاد اقتصادی استان‌های مختلف و نقش آن در انتخابات پس از توافق هسته‌ای (برجام) را نیز بررسی می‌كند.

مدیر المیادین نیز هر روز حداقل دو بار در بخش‌های خبری بخصوص بخش خبری ۲۰:۳۰ به صورت زنده از سطح شهر تهران گزارش می‌دهد و آخرین خبرها را به اطلاع افكار عمومی منطقه و دنیای عرب می‌رساند.

در بخش صبحگاهی نیز شبكه المیادین در استودیو تهران، به بررسی اخبار انتخاباتی از روزنامه‌های صبح ایران می‌پردازد و اخبار انتخابات از دید روزنامه‌های گرایش‌های مختلف سیاسی را پوشش می‌دهد.

المیادین تاكنون دو مصاحبه اختصاصی با «غلام‌علی حداد عادل» سرلیست ائتلاف اصولگرایان و «محمد رضا عارف» ‌ سرلیست اصلاح‌طلبان داشته و این روند كاری را كه نام «انتخابات بدون تحریم» بر آن گذاشته است، تا روز انتخابات و حتی پس از آن تا اعلام نتایج ادامه ‌می‌دهد.

گفت‌وگوبا سرلیست‌ها «حدادعادل» و «عارف»

المیادین در بخش خبری ساعت ۱۹ پنجشنبه‌شب به وقت بیروت (۲۰:۳۰-تهران) همزمان با آغاز تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی گزارش داد كه با توجه به شعارهای دو ائتلاف اصولگرایان و اصلاح‌طلبان، وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم بیشترین توجه را به خود جلب كرده است.

محمد رضا عارف در گفت‌وگو با این شبكه گفته است كه مردم بار دیگر با درایت و آگاهی رأی خواهند داد همانطور كه قبلا این كار را كرده‌اند. المیادین گفت كه اشاره عارف به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است كه اصلاح‌طلبان در آن پیروز شدند.

المیادین گزارش كرد كه عارف گفته كه اصلاح‌طلبان سه شعار «امید، آرامش و رونق اقتصادی» را سرلوحه كار خود قرار داده‌اند. او گفته كه معتقد است عملكردی كه اصلاح‌طلبان زمانی كه اداره كشور را در دست داشتند، موفق تر بوده است و برای همین از مردم می‌خواهد كه به آنان (ائتلاف اصلاح‌طلبان) رأی بدهند.

المیادین گفت كه اما در مقابل، اصولگرایان «معیشت، امنیت و پیشرفت» را شعار خود قرار داده‌اند. المیادین از این شعار به نام سه محور دردناك و دغدغه ایرانی‌ها نام برد و گفت كه دو ائتلاف رقیب در تهران دو جلسه برای هماهنگی برنامه‌های خود برگزار كرده‌اند.

المیادین همچنین در بخش ویژه ساعت ۲۰:۳۰ روز جمعه خود نیز سخنان عارف را پوشش داد و به نقل از او اعلام کرد که یکی از اهداف ائتلاف اصلاح‌طلبان بازنگری در برخی قوانین کنونی است. او گفته که بازنگری قوانین بخصوص آنهایی که اکنون با هم در تعارض است یکی از اهداف اصلاح‌طلبان است بخصوص قانون‌هایی که به حقوق افراد (جامعه) مرتبط است. او همچنین از مردم خواسته که به لیست ۳۰ نفره او به طور کامل رأی بدهند حتی اگر اطلاعاتشان درباره برخی اعضای لیست کم باشد.

المیادین در بخش خبری ۲۰:۳۰ روز جمعه، مصاحبه کوتاه خود با حداد عادل را پخش کرد. سرلیست فهرست اصولگرایان  اعلام کرد که امنیت در ایران به لطف مبارزه با تروریسم و فتنه در سوریه و عراق به دست آمده و نتیجه انتخابات را نمی‌شود پیش‌بینی کرد.

حداد گفت: ما نمی‌توانیم نتیجه انتخابات در ایران را حدس بزنیم. رأی، رأی مردم است و نتیجه [و تصمیم مردم] هر چه باشد خواهیم پذیرفت.

مدیر المیادین: نبرد داغ از حالا مشخص است

البحرانی در دو روز اخیر دو گزارش ویژه زنده از سطح شهر تهران داشته و این گزارش تا روز انتخابات ادامه دارد. او در گزارش پنجشنبه‌شب از سطح شهر اشاره كرد كه «می‌توان گفت كه ما نبرد انتخاباتی داغی در پیش داریم. لحن مبارزه‌طلبانه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان كاملا روشن است». علی مطهری با حضور محمد عارف و دیگر سران اصلاح طلب و اعضای این ائتلاف اعلام كرد كه نیت آنان خانه‌تكانی در پارلمان است و میخواهند كه جریان غالب بر مجلس اصلاح طلبان باشند.

البحرانی گفت كه واقعیت جدیدی در راه است كه برخی می‌گویند پیروزی روحانی در انتخابات قبل امید آن را نزد اصلاح‌طلبان افزایش داده است اما همه احتمالات وجود دارد. روحیه مبارزه‌طلبی نزد اصولگرایان نیز وجود دارد و هر دو طرف منتظرند تا ببینند ملت ایران چطور رفتار خواهد كرد.

محمدحسن البحرانی مدیر المیادین در تهران

مدیر المیادین گفت: گفته می‌شود كه همه منتظر هستند تا ببیند ملت ایران چطور پاسخ دشمنانش از جمله آمریكا و انگلیس را خواهد داد... اصولگرایان می گویند كه رقبایشان یعنی اصلاح طلبان كه نامشان را به صراحت نبردند، مورد حمایت دشمنانی مانند آمریكا از جمله رسانه‌های فارسی‌زبان آنان هستند بخصوص صدای آمریكا و شبكه بی. بی. سی و از آنان خواستند كه از این شبكه‌ها اعلام برائت كنند. آنچه در جامعه ایران روشن است این است كه جامعه دو قطبی است و به دو قطب اصولگرایان و اصلاح‌طلبان تقسیم شده است.

البحرانی همچنین جمعه‌شب از میدان تجریش گزارش داد. او گفت سخنان و مواضع کاندیداها ادامه دارد اما سه موضع جناح‌های اعتدال‌گرا، اصولگرا و اصلاح‌طلب را باید مورد توجه قرار داد. ابتدا موضع «اسماعیل شجاعی» رئیس ستاد انتخاباتی حزب «اعتدال و توسعه» که گفت مردم ایران آنقدر آگاهی دارند که از تجارب دو دهه گذشته استفاده کنند و افزود که دو دوره  اصلاحات و دوره دولت نهم و دهم نتوانست خواسته‌های مردم را برآورده کند.

البحرانی افزود: محمد رضا عارف سرلیست فهرست اصلاح‌طلبان روز جمعه تکرار کرد که اهداف جبهه اصلاح ‌طلبان بازنگری در قوانین بخصوص قوانین مربوط به آزادی فردی است.  

غلامعلی حداد عادل نیز دو موضع را بیان کرد که یکی از آن، یکی از رویکردهای احتمالی مجلس آینده خواهد بود (اگر فهرست آنان رأی بیشتر را بیاورد) و گفت که ما در صدد تضعیف دولت روحانی نیستیم و قصدی برای این کار نداریم. امیدواریم مردم پارلمانی قوی انتخاب کنند که اگر کار خوب انجام شد از آن تقدیر کند و اگر اشتباه دید، از آن انتقاد کند.  

گزارش المیادین از میدان تجریش

هبه محمود خبرنگار اعزامی المیادین به شمال شهر تهران و مشخصا در میدان تجریش گزارش داد كه روز جمعه، بر خلاف اینكه در ایران تعطیل است، اما فعالیت‌های انتخاباتی همچنان شاهد تحرك پررنگ بود. هبه گفت كه غلامعلی حداد عادل سخنگوی رسمی اصولگرایان به المیادین گفته كه اصولگرایان اساسا  مشخصه ایران این است كه نظامی دینی و مردمی دارد و بر خلاف اینكه غرب می‌گوید كه نظام باید یا دینی باشد یا مردمی، نظام ایران ثابت كرده كه می‌تواند دینی و مردمی باشد.

او گفت كه حق انتخاب با مردم است اما اصولگرایان نمیدانند كه مردم به چه كسی رأی خواهند داد. این همان چیزی است كه سرلیست اصلاح‌طلبان نیز در گفت‌وگو با المیادین به آن اشاره كرد و هر دو گروه به طور خاص به مسائل اقتصادی توجه دارند همچنانكه حداد عادل گفت كه اصولگرایان به مسئله اقتصاد مقاومتی توجه دارند و اصلاح‌طلبانه گفتند كه دنبال رفاه اقتصادی هستند.

گزارش خبرنگار مذاکرات هسته‌ای وین این بار از انتخابات

علی هاشم خبرنگار المیادین نیز که مذاکرات نهایی توافق هسته‌ای در وین را پوشش داده بود، این بار از خیابان‌های تهران گزارش انتخاباتی می‌دهد.

علی هاشم خبرنگار ارشد المیادین

او در گزارش جمعه شب گفت: در تبلیغات انتخاباتی، اصولگرایان از نقش منطقه‌ای ایران و تاثیر آن بر ثبات و امنیت داخل ایران سخن می‌گویند. اصولگرایان این مسئله را در مقابل اصلاح‌طلبان مطرح می‌کنند که بر «سیاست عدم دخالت» تاکید می‌کنند.

علی هاشم  با بیان اینکه «چگونه رأی مردم را به دست آوریم، سوالی است که سیاستمداران شرق و غرب عالم را به خود مشغول کرده، و ایران هم از آن مستثنی نیست» گفت که تلاش اصولگرایان و اصلاح‌طلبان نیز برای یافتن همین راهکار است.


ویدیو مرتبط :
سمینار - مسئله پوشش در شبكه های حسگر تصویری - قسمت اول