علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



هفتاد درصد از ژن‌های شما با یک نوع کرم لزج دریایی، مشترک است!


آخرین خبر/ انسان‌ها با کرم‌های ژرفای دریا بیشتر از آن‌چه بتوان حدس زد اشتراک دارند. بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش، انسان‌ها و بعضی کرم‌های خاص، جد_مشترک داشته‌اند. و انسان‌ها هنوز هم هزاران ژن_مشترک با این کرم‌ها دارند. این گفته‌ی دانشمندانی‌ست که به‌تازگی ژنوم دو گونه از کرم‌های دریایی را توالی داده‌اند.

نتایج نشان از آن دارند که انسان ها و کرم‌های بلوطی (که به دلیل شکل بلوطی "سر" خود به این نام معروف شده‌اند) عموزاده‌های دور اند. این مطلب را پژوهشگرانی به رهبری «اولِگ سیماکوف» از دانشگاه تحصیلات تکمیلی موسسه‌ی علم و فناوری اوکیناوا در شهر اوکیناوا در ژاپن اعلام کردند. پژوهشگران ژن‌های دو گونه از کرم‌های بلوطی را بررسی کردند: گونه‌ی «تایکودرا فلاوا» که از هاوایی جمع‌آوری شده بود، و گونه‌ی «کووالِوسکی ساکوگلوسوس» از اقیانوس اطلس.

 آشکار است که کرم‌های بلوطی هیچ شباهتی به انسان‌ها ندارند. این کرم‌ها هیچ دست و پایی ندارند و از طریق شکاف‌هایی در شکم خود تنفس می‌کنند. اما چنان‌که دانشمندان یافته‌اند، این کرم‌ها در حدود ١۴۰۰۰ ژن مشترک با انسان‌ها دارند که در حدود ۷۰ درصد از ژنوم انسان است. رد این ژن‌ها را می‌توان تا جد مشترک کرم بلوطی و انسان دنبال کرد که بیش از ۵۰۰ میلیون سال پیش، در طی دوره‌ای که به عنوان انفجار_کامبرین شناخته می‌شود زندگی می‌کرده است.

 امروزه ژن‌های این جد باستانی نه تنها در انسان، که در ستاره‌ی دریایی و بستگانش، در سرپایان (اختاپوس و ماهی مرکب)، و در همه‌ی جانورانی که ستون مهره‌ها دارند وجود دارد. جانوران در این دودمان به نام «دوتروستوم»ها خوانده می‌شوند.

 از میان همه‌ی دوتروستوم های زنده در حال حاضر، کرم‌های بلوطی، کهن‌ترین بستگان دوتروستوم ما هستند که قدمت آنها به خاستگاه دوتروستوم‌ها در حدود ۵۷۰ میلیون سال پیش می‌رسد

 همچنان که دوتروستوم‌ها فرگشت یافته‌اند، بسیاری گونه ها پدید آمده‌اند که پیچیده‌تر از عموزاده‌های کرم بلوطی خود بوده‌اند. اما سیماکوف و همکارانش دریافتند که حتا در گونه‌های بعدتر نیز برخی از ویژگی‌های فیزیکی می‌تواند هنوز به ژن‌هایی در کرم‌های بلوطی برای ایجاد ساختارهای ساده‌تری مربوط باشد که همان کار را انجام می‌دهد.

 سیماکوف توضیح داد: "این داده‌های ژنومی، شکاف‌هایی را در درک ما از فرگشت آنها پُر می‌کنند".

 پس از توالی‌دادن ژنوم کرم‌ها و مقایسه‌ی آنها با داده‌های ژنومی از گستره‌ی وسیعی از جانوران گوناگون، دانشمندان ٨۷١۶ #خانواده_ژنی (مجموعه‌هایی از ژن‌های مشابه) در این کرم‌های بلوطی یافتند که در همه‌ی دوتروستوم‌ها مشترک است.

 یکی از این خانواده‌ها(ی ژنی) شامل یک خوشه‌ی ژنی منحصر به دوتروستوم‌هاست که مربوط به تغذیه و تنفس در کرم‌های بلوطی است. دانشمندان گفتند که این ژن‌ها به‌ویژه برایشان جالب بودند. کرم‌های بلوطی با استفاده از شکاف‌های تخصص‌یافته در نزدیکی مناطق شکم‌شان، واقع بین دهان و مری تغذیه می‌کنند. این شکاف‌ها اجازه می‌دهند که آب از میان دهان کرم بگذرد اما از دستگاه گوارش جانور عبور نکند. هیچ جانوری در بیرون از گروه دوتروستوم‌ها نیست که ساختاری مانند این داشته باشد. بنابراین دانشمندان به بررسی دقیق‌تر ژن‌هایی که آنها را هدایت می‌کردند پرداختند.

 پژوهشگران دریافتند که این ژن‌ها می‌توانند به ایجاد #آبشش در دوتروستوم‌ها مرتبط باشند. ، پژوهشگران می‌گویند که این ژن‌ها می توانند حتا در انسان نیز نقشی در ایجاد گلو، لوله‌ای که مری را به بینی و دهان متصل می‌کند، داشته باشند.

 هنوز بسیار بیش از اندازه‌ای که دانشمندان می‌توانند از مطالعه‌ی کرم‌های بلوطی در مورد بسیاری از گونه‌هایی که امروزه زنده اند بدانند، برای کشف وجود دارد. سیماکوف گفت که مشتاق است بررسی ژنومی را گسترش دهد تا شامل مناطقی در سراسر درخت گسترده‌ی حیات بشود که کم‌تر نمونه‌برداری شده است. هر چه دانشمندان داده‌های ژنتیک بیشتری گردآوری کنند، توانایی بیشتری در بازگو کردن میراث #ژنتیک انسان می‌یابند و دقیق‌تر می‌توانند بخش‌هایی از «دی.ان.آ.»ی انسانی را که با همه‌ی حیات بر روی زمین پیوند دارد مشخص کنند.

 جزئیات این یافته‌ها در ژورنال نیچر (هجدهم نوامبر) منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
بیانات شنیدنی رهبر انقلاب در جمع جانبازان هفتاد درصد