علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



غرب از نگاه ما یعنی توطئه/یک گام عقب‌نشینی کنیم دوگام پیش می‌آیند


به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا عارف، منتخب مردم تهران در انتخابات مجلس دهم در دیدار اعضای تحریریه سایت دیپلماسی ایرانی به تشریح دیدگاه های خود و همچنین مجلس آینده در حوزه سیاست خارجی پرداخت و با اشاره به اظهارات دو نماینده کنگره آمریکا مبنی بر درخواست برای حضور در ایران گفت: در حال حاضر آمریکایی ها برای شرکت در کنفرانس های علمی به ایران می آیند. اما اینکه نمایندگانی با پیش شرط و اینکه بخواهند برای نظارت بر انتخابات به ایران بیایند، در چه جایگاهی هستند که چنین درخواستی می کنند.

یک گام عقب‌نشینی کنیم غربی‌ها دو گام پیش‌ می‌آیند

وی افزود: باید از دانشمندان برجسته و افراد ذی نفوذ در سیاست خارجی کشورها دعوت کنیم. حضور نمایندگان پارلمان ها بدون پیش شرط مانعی ندارد زیرا ما دخالت هیچ کشوری را نمی پذیریم. استقلال جزو شعارهای اصلی جمهوری اسلامی ایران بوده و طی این سال ها نیز هیچ قدرتی نتوانسته خدشه ای به آن وارد کند.

به گفته عارف حتی با وجود اختلاف نظر میان جریان های سیاسی داخلی، اما همگی بر اصل حفظ استقلال اتفاق نظر داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه درباره مساله حقوق بشر و رویکرد مجلس به مساله مبارزه با مواد مخدر گفت: مساله پرداختن کشورهای غربی به مساله حقوق بشر در ایران پس از برجام قابل پیش بینی بود. اما باید گفت، برخورد آن ها با حقوق بشر، برخوردی سیاسی است. اگر یک گام عقب نشینی کنیم، آن ها دو گام به پیش می آیند.

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان ادامه داد: اکنون در کدام کشور غربی مشکل حقوق بشر وجود ندارد؟ از طرفی وضعیت ایران نسبت به کشورهای منطقه قابل مقایسه نیست. اما آن ها در جایگاه مدافع حقوق بشر هستند و ما در موضع ضعف قرار می گیریم.

عارف به مساله تجدید نظر در قوانین اشاره کرد و گفت: باید بتوان فصل سوم قانون اساسی یعنی حقوق ملت را در حد توان اجرایی کرد. بندهایی وجود دارد که عملیاتی نشده است. این درحالی است که مبنای ما ارائه الگویی مناسب در دنیاست.

وی جرم زدایی از قوانین را مهم ترین اصل در قوانین دانست و تصریح کرد: متاسفانه قوانین بر اساس جرم انگاری بوده است. گاهی با یک جرم کوچک یک فرد بازداشت می شود. این در حالی است که آمار افراد بازگردانده شده به زندان ها بسیار بالاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: قبح زندان رفتن ریخته شده است، در حالی که در گذشته خیلی ها به کلانتری هم نمی رفتند. بنابراین اگر جرم زدایی در قوانین پذیرفته شود، زندان ها به چنین وضعیتی در نمی آید.

منتخب مردم تهران در مجلس با طرح این پرسش که آیا با اعدام دست اندرکاران مواد مخدر، این مساله کنترل شد؟ افزود: شاید با راهکارهای دیگر بتوان مساله مواد مخدر را کنترل کرد. ما به دنبال روش های درمانی خشن رفتیم، اما جواب نگرفتیم. از این رو شاید با استفاده از روش های نرم مانند موارد بهداشتی و پیشگیری بتوان جرم زدایی کرد.

عارف به دیدگاه ایران نسبت به غرب اشاره کرده و گفت: با مروری بر چند دهه گذشته، می بینیم که یک ذهنیت منفی نسبت به غرب وجود داشته است. غرب از نگاه ما یعنی توطئه و تحمیل دیدگاه ها یا استفاده ابزاری از کشورها برای منویات و خواسته های خودشان. هیچ گاه نگاه مثبتی وجود نداشته است. اوج چنین دیدگاه منفی را می توان کودتای ۲۸ مرداد دانست.

وی ادامه داد: باید پذیرفت در دنیایی زندگی می کنیم که تعامل حرف اول را می زند. هیچ راهی جز تعامل نداشته و باید بر اساس منافع مشترک عمل کنیم. البته اجازه تحمیل و توقع های یکسویه را نمی دهیم.

رئیس شورای عالی اصلاح‌طلبان همچنین درباره دیدگاه برخی مخالفان و منتقدان داخلی گفت: برخی فکر می کنند، دنیا به ما دیکته می کند و ما باید آن را امضا کنیم. شاید این نگاه در ابتدای انقلاب وجود داشت، اما واقعیت این است که ما در دهکده جهانی با منافع و زیست مشترک زندگی می کنیم.

منتخب مردم تهران در مجلس به دوران تصدی خود در دولت اصلاحات اشاره کرده و گفت: زمان ریاستم در دانشگاه تهران دیداری با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشتم. در آن زمان روابط بسیار تیره ای با یکی از کشورها که اصولاً باید روابطمان خوب می بود، داشتیم. به ایشان گفتم که شما نمی توانید با ابزار سیاسی به بهبود روابط کمک کنید. اما من به عنوان رییس دانشگاه تهران می توانم. می توان با برداشتن دو، سه گام و از طریق دیپلماسی علمی این کار را انجام داد. حال شما ببینید طی چهار دهه با کشوری که بسیار در جهان اسلام تاثیرگذار است چه روابطی داریم.

وی با اشاره به اینکه راهکار توسعه روابط باید با ظرافت و دقت دنبال شود، ادامه داد: حضور دانشمندان علمی کشورهای دیگر بسیار مؤثر است. ابتدا می توان با برداشتن گام دیپلماسی علمی، به سمت دیپلماسی فرهنگی و سپس گام های بعدی حرکت کرد. بنابراین تشخیص راه ورود در دیپلماسی بسیار مهم است. باید گام به گام پیش رفت تا ذهنیت مثبتی را به ایجاد کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تبلیغات عجیبی علیه ایران در غرب انجام می شود، ادامه داد: گاهی این مساله متأثر از مواضعی است که ما گرفته ایم. آن ها گاهی تلقی رودررویی با منافعشان را داشتند. شاید قصد و نیتی هم نبوده است. اما کار به جایی رسید که مساله ایران هراسی را مطرح کردند.

عارف دعوت کردن به جای سفر کردن را نگاه سیاستی خود در حوزه روابط خارجی دانسته و گفت: سال ۷۶ کنفرانس بین المللی برق در ایران برگزار شد. در آن زمان از یک استاد برجسته استنفورد که هم خود و همسرشان یهودی بودند، دعوت کردیم. البته در ابتدا قصد آمدن نداشتند اما پیام دادیم که شاگرد شما، اکنون وزیر شده است. این استاد نیز با رودربایستی به ایران آمد. پس از آنکه قصد بازگشت داشت، گفته بود من وقتی آمدم، منتظر بودم که در فرودگاه گلوله ای به من شلیک شود. ببینید این استاد با این تفکر به ایران آمد. اما اکنون از آن زمان، او و همسرش هر دو مبلغ ایران شده اند.

سیاست خارجی ما نسبت به سیاست داخلی از ثبات بیشتری برخوردار است

منتخب مردم تهران تاکید کرد: به همین دلیل سعی می کنیم در کنفرانس های علمی از استادان آمریکایی و اروپایی دعوت کنیم. برای مثال در کنفرانس تئوری اطلاعات که به زودی برگزار می شود، برجسته ترین استاد این حوزه که آمریکایی هندی الاصل است، دعوت شده است. این مساله نشان می دهد که روابط علمی بین کشورها تا چه حد می تواند مقدمه حل شدن روابط سیاسی باشد.

رئیس شورای عالی اصلاح‌طلبان با بیان اینکه به دیپلماسی به مفهوم عام و نه سیاسی اعتقاد دارم، گفت: باید در کشور این موضوع اولویت بندی شود زیرا در مواردی باید دیپلماسی از مسیر اقتصاد و در موارد دیگر از مسیر سیاست دنبال شود.

وی در ادامه با تأیید این موضوع که سیاست خارجی با یک تفاوت در راستای سیاست داخلی است، افزود: سیاست خارجی ما نسبت به سیاست داخلی از ثبات بیشتری برخوردار بوده است زیرا سیاست خارجی دارای کلیات و سیاست های کلانی است که در قانون اساسی مشخص شده است. در این راستا دو سه نهاد مرجع نیز وجود دارد. اما با هر دولتی، سیاست داخلی نیز عوض می شود. بنابراین می توان با استفاده از فرصتی که سیاست خارجی در اختیار ما می گذارد، شرایط و اولویت های جدید را مطرح کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولویت اول کشور در توسعه روابط بین الملل را کشورهای اسلامی و دوم سازمان همکاری های اقتصادی(اکو) دانست و افزود: اکو بخصوص کشورهای حوزه تمدنی ایران همواره مهم بوده است. اما یک دهه(دهه ۹۰) در این زمینه فرصت سوزی شده و رقبای ما در حوزه تمدنی از جمله ترکیه از ما جلو افتاده و ما عقب مانده ایم.

عارف ادامه داد: منافع رقیب ایجاب می کند، ما را از معادلات بین المللی حذف کند. آن ها وقتی به سراغ ما می آیند که به بن بست رسیده باشند. در افغانستان و عراق وقتی به بن بست رسیدند به سراغ ما آمدند.

همین که برجام امضا شده دستاورد ارزشمندی است

وی در ادامه به روابط با غرب پرداخت و افزود: به نظرم هیچ گاه نتوانستیم از تضادها و اختلافات درون غرب به نفع خود و برقراری یک موازنه مثبت استفاده کنیم. رفتار ما در مقابل غرب به گونه ای شد که همه آن ها حتی اتریش، آلمان و ایتالیا علیه ما و همسو با آمریکا شدند. این ها از ضعف دیپلماسی ماست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به برجام اشاره کرده و افزود: زمانی که برجام امضا شد من در شهرری بودم و متن سخنرانی خود را تغییر داده و به دستاوردهای برجام تا به الان پرداختم. در سخنرانی خود گفتم اگر این برجام هیچ چیزی برای ما نداشته باشد و هیچ اتفاقی هم نیفتد، تا همین جا که امضا شده دستاورد ارزشمندی است که باید تحلیل شود.

رئیس شورای عالی اصلاح طلبان ادامه داد: تبلیغات مسمومی از سوی برخی رسانه ها که می دانیم ریشه آن ها در کجا بوده و علیه نظام و مردم فعالیت می کنند، صورت گرفت. اما اقدام تیم مذاکره کن&#


ویدیو مرتبط :
کنترل جمعیت ،توطئه غرب