سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



مراسم رونمایی از کتاب «دستنامه شهاب» کتب تکمیلی مدارس استعدادهای درخشان برگزار شد


به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، آیین‌رونمایی از کتاب «دستنامه شهاب» کتب تکمیلی مدارس استعدادهای درخشان صبح امروز با حضور سورنا ستاری معاون علم و فناوری رئیس جمهور، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش، مهدی نوید ادهم دبیر شورای عالی آموزش و پرورش و جمعی از مدیران کل و مناطق آموزش و پرورش در ساختمان شهید بهشتی سازمان استعدادهای درخشان برگزار شد.

ستاری در این مراسم با بیان اینکه در تمام مراحل شناسایی، رشد و استفاده از استعدادهای برتر کشور دچار مشکل هستیم، اظهار داشت: تمامی روش‌های به کار گرفته شده غلط است و متأسفانه نمی‌توانیم استعدادهای برتر را صحیح شناسایی و از این نخبگان بهره‌مند شویم.

وی نخبگان کشور را افسران عرصه‌‌های اقتصاد، فرهنگ و سیاست دانست و گفت: این افراد نباید تصور کنند چون هوشمند و خلاق هستند باید از سهم نفت استفاده کنند بلکه بیشتر از همه باید برای تغییر و تحول هزینه بدهند.

معاون علم و فناوری رئیس جمهور بر برنامه‌ریزی ویژه برای استفاده بهینه از نخبگان تأکید کرد و افزود: نباید این افراد احساس کنند تافته جدا بافته هستند و در طرح شتاب آموزش و پرورش این موضوع به خوبی اجرا شده است و آنها از دیگر افراد جدا نشده‌اند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ملی کشور با اشاره تأکیدات رهبر انقلاب در خصوص طرح شهاب که مورد توجه جدی وزیر آموزش و پرورش است گفت:‌ یکی از راههای شناخت استعدادهای برتر نفرات اول کنکور و نیز المپیادها است که البته این روش مناسبی برای کشف استعدادها نیست.

ستاری در ادامه سخنان خود به ارائه آماری از دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند پرداخت و اظهار داشت: ایران بیشترین مهندسان دنیا را دارد و نزدیک به 50 هزار دانشجو در خارج از کشور همچون آمریکا با 850 هزار دانشجو، کانادا 3 هزار دانشجو و انگلیس 2500 دانشجو دارا می‌باشد، البته درس خواندن خارج از کشور نامطلوب نیست. اینکه نتوانیم آنها را دوباره به کشور برگردانیم یک آفت است.

معاون علم و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه استعداد دانش‌بنیان سرمایه‌های انسانی را مورد تأکید قرار می‌دهد، گفت: متأسفانه در کشور به سرمایه‌ انسانی چندان دقت نمی‌شود و تمام نگاه‌ها به بشکه‌‌های نفت و قیمت آن است که بالا یا پایین بشود.

وی طرح شهاب را بسیار ارزشمند برای شناسایی و کشف دانش‌آموزان نخبه دانست و اظهار داشت: نفرات اول کنکور باید بدانند مدیون کشور هستند که دیده‌ شده‌اند و باید برای تحول و رشد علمی آن کوشا باشند.

در این مراسم نوید دبیر شورای عالی آموزش و پرورش با تأکید بر ارائه خدمات بیشتر به دانش‌آموزان ویژه و نخبه اظهار داشت: در شورای عالی آموزش و پرورش نظریه عدم تفکیک و جداسازی رأی نیاورد و مقرر شد استعدادهای برتر در مدارس خاص به تحصیل بپردازند.

وی تصریح کرد: باید تدابیری اتخاذ شود تا جامعه این استعدادهای برتر را بشناسد و فهم درستی از این استعدادها داشته باشد.

نوید با بیان اینکه دانش‌آموزان عصر حاضر بیشتر از ظرفیت‌های مغزی خود نسبت به گذشته استفاده می‌کنند، تصریح کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر فراهم آوردن زمینه‌ای برای دستیابی دانش‌آموزان به بخشی از حیات طیبه تأکید شده است و علاوه بر تربیت علمی تربیت‌هایی همچون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و زیباشناختی مورد نظر است.

همچنین در این مراسم حسین شجاعی رئیس سازمان مدارس استعدادهای درخشان طی سخنانی اظهار داشت: یک سال و 25 روز پیش در شورای عالی آموزش و پرورش کلیات نظام تربیت استعدادهای برتر تصویب شد.

وی با بیان اینکه مسیر تبدیل استعدادهای برتر به نخبه‌گری از وظایف آموزش و پرورش است، تصریح کرد: این وزارتخانه باید طرح شهاب و هدایت استعدادهای برتر را به صورت فراگیر اجرا و تا استقرار کامل خود در تمام پایه‌ها ادامه داد.

رئیس سازمان مدارس استعدادهای درخشان آموزش و پرورش ادامه داد: در شورای عالی آموزش و پرورش سرفصل‌های مربوط به برنامه درسی معلمان یعنی تبدیل شدن ریزش تیزهوشان به بخش جدایی‌ناپذیر برنامه‌های آموزش و پرورش آمده است.

همچنین غلامعلی افروز  از صاحب‌نظران عرصه مشاور و روان‌شناسی کشور طی سخنانی به تعریف تیزهوشی پرداخت و اظهار داشت: هوش توان انسان در درک و حل مسئله است و هر کس زودتر، عمیق‌تر و سریع‌تر مسائل را حل کند تیزهوش‌تر است و خلاقیت آمیزه‌ای از هوش و خصیصه‌های والای شخصیت است.

وی کشورهایی را قدرتمند دانست که بیشتر از افراد هوشمند و خلاق خود بهره‌ می‌گیرند و تصریح کرد:‌ منشأ آفریننده قدرت‌‌های علمی و سیاسی در جهان خلاقان هستند و رهبران فهیم و بصیر در جهان همیشه به دنبال آن هستند که کشورشان محل زندگی خود را سرشار از افراد هوشمند و خلاق کنند.

افروز ادامه داد: در پشت برگزاری مراسم المپیادها افرادی هستند که به دنبال جذب نیروهای خلاق و تیزهوش برای جذب در کشور خودشان و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه آنان هستند.

وی با بیان اینکه بیشترین افراد خلاق جهان ایرانی هستند بر تربیت معلمان خلاق که قدرت خلاق‌پروری دارند، تأکید کرد و اظهار داشت: شناسایی و هدایت استعدادهای برتر ارزشمند و هم است و این موضوع باید از پیش‌دبستانی شروع شود چرا که متأسفانه بسیاری از استعدادهای برتر در بعضی از مدارس پیش‌دبستانی، مهد کودک و غیر انتفاعی با برگزاری مراسم‌هایی همچون آموزش‌های زبان‌های خارجه، رقص و سازهای موسیقی این استعدادها را تلف می‌کنند.

افروز در پایان سخنان خود با اشاره به تصمیم تاریخی دولت آمریکا در سال 1925 در خصوص بهره‌گیری از نیروهای خلاق و تیزهوش خواستار اتخاذ تصمیم در دولت و آموزش و پرورش در این مهم شد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/UL9VQ4


ویدیو مرتبط :
استعدادهای درخشان مدارس