سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



شرق نوشت: دشمنان سوریه جز شکست چاره‌ای ندارند


شرق نوشت: دشمنان سوریه جز شکست چاره‌ای ندارندشرق/ متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

مرزهای جغرافیای نزاع موجود در سوریه نباید چشمان ما را روی ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی آن و نیز تأثیری که بر روند این نزاع داشته، ببندد، زیرا این نزاعی پیچیده با ابعاد مختلف و مرکب و اهداف متناقض نیروهای درگیر است. به لحاظ داخلی نزاع بین دولت ملی سوریه و نیروهایی است که خواستار سرنگونی نظام حاکم و تغییر هویت سیاسی، اقتصادی و طبقاتی آن هستند. برخی ریشه‌های این نزاع به انقلاب حزب سوسیالیستی بعث سوریه در سال ١٩٦٣ برمی‌گردد که همچنان ادامه دارد. اما به‌لحاظ منطقه‌ای نزاعی بین نیروهایی است که قصد تسویه‌حساب با دولت سوریه را دارند و از این طریق می‌خواهند بر منطقه نفوذ و سلطه پیدا کنند. پیشاپیش این نیروها، عربستان سعودی قرار دارد که رابطه استراتژیک بین سوریه، ایران و حزب‌الله لبنان را تهدیدی برای نفوذ و منافع خود می‌داند. دیگری ترکیه اخوانی-اردوغانی است که می‌خواهد امپراتوری عثمانی را بازسازی کند. ازاین‌رو، سقوط نظام سوریه و قدرت‌گرفتن اخوانی‌ها را فرصتی تاریخی برای تحقق رؤیاهای خود می‌داند. دیگری دشمن صهیونیستی است که سوریه را همواره به صورت خاری در چشم می‌دیده است و در آخر فرانسه که نفوذ سوریه را در لبنان مانع پیشبرد برنامه‌هایش می‌داند. همین پیچیدگی‌هاست که اهمیت نزاع در سوریه و احتمال تشدید آن را در آینده نشان می‌دهد، زیرا نیروهای درگیر دارای قدرت و تأثیرگذاری در سطوح مختلف هستند و بنابراین همواره آماده حرکت به جلو و پرداخت هزینه‌های بیشتر مادی و انسانی هستند. چون هرچه باشد ماحصل این نزاع نقشه سیاست آینده منطقه و جهان را ترسیم می‌کند. سوریه، کانون نظام امنیتی منطقه و نقطه محوری آن است. نیروهایی که دولت سوریه را هدف قرار داده‌اند تاکنون سه سناریو داشته‌اند؛ اول تحریک مردم سوریه علیه دولت ملی تحت نام اصلاحات یا بهارعربی؛ اما این سناریو شکست خورد و با افشای ماهیتش مردم از آن رویگردان شدند. سناریوی دوم، توسل به جنگی مسلحانه از طریق تأسیس ارتش به‌اصطلاح «آزاد» و سپس استفاده از بازوهای خارجی قدرتمندی برای آن ازجمله تروریست‌های گوناگون بود.

اما سناریوی سوم که بعد از شکست دو سناریوی قبلی در پیش گرفته شد، دخالت نظامی مستقیم با عنوان مبارزه با تروریسم است. این سناریو بعد از مقاومت ملت، ارتش و رهبری سوریه و زمانی در پیش گرفته شد که جنگ‌های نیابتی شکست خورده بود. این درواقع یک استراتژی آمریکایی- غربی- صهیونیستی است که چندین کشور در آن دخالت داشته و پیوسته به لحاظ رسانه‌ای، آن را توجیه می‌کنند. این در اصل طرحی آمریکایی است که شش ماه پیش «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا، آن را بیان کرد و گفت: «نزاعی که در سوریه و عراق در جریان است مسئله‌ای داخلی و مبارزه با داعش است. آنها باید خودشان آن را حل کنند و ما دخالتی در آن نمی‌کنیم». این سخنان درواقع اشاره‌ای به سعودی‌ها بود تا ائتلافی جدید تشکیل دهند و به دنبال آن مسئله تروریسم را بهانه‌ای برای دخالت نظامی در سوریه قرار دهند. پیشروی و موفقیت‌های استراتژیک ارتش عربی سوریه در همه جبهه‌های جنگ با باندهای تروریستی و حامیانش موجب تغییر توازن قوای نظامی و سیاسی در منطقه شده بود و همین امر دشمنان سوریه را بر آن داشت تا محاسبات تازه‌ای را در چارچوب نزاع موجود به میان آورند.
آنچه ما در عرصه‌های سیاست بین‌المللی شاهد هستیم و تبلیغات روزافزونی که طرف‌های مختلف را به سمت یک جنگ تجاوزگرانه سوق می‌دهد، حاکی از آن است که کار برنامه‌ریزی‌شده و دقیقی صورت گرفته است تا نزاع موجود دارای محتوای جدیدی باشد که دشمن صهیونیستی در آن حتی به صورتی غیرمستقیم و ناآشکار نقش اساسی را بازی می‌کند. دلیل آن هم اینکه رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین طرفی است که از نزاع موجود در سوریه بهره می‌برد و همواره در فکر تخریب و انهدام محور مقاومت بوده است. حال برعکس این سناریو را تصور کنید که محور مقاومت پیروز و حتی قدرتمندتر از قبل ظاهر شود، نتیجه آن چیست؟ برای همین دشمن صهیونیستی به‌سرعت سناریوهای پنهان در دستگاه‌های اطلاعاتی‌اش را رو و آمریکا را تحریک کرد تا به نمایندگان منطقه‌ای خود چراغ سبز داده تا برگ‌های تازه‌شان را در زمینه تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها رو کنند. همین فشارها بود که ژنو٣ را پیشنهاد کرد تا لحن گفت‌وگوها نسبت به گذشته نرم‌تر شده بود. اما به اعتقاد ما، سقف اندیشه و محاسبات همیشه غلط‌شان را نشان داد.
صحبت از دخالت زمینی در رسانه‌ها و سیاست یک‌چیز است و تبدیل آن به واقعیت عینی یک چیز دیگر. محاسبات اینها با واقعیت‌ها جور درنمی‌آید و چنین هزینه سنگین و جنون‌آمیزی را هیچ‌کس نمی‌تواند تحمل کند. به‌علاوه کاری را که تروریست‌های اعزامی از ٨٠ کشور و حامیان‌شان نتوانستند انجام دهند، چگونه کسی می‌خواهد انجام دهد که با پاهایی لنگ به میدان آمده است؟

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: شرق


ویدیو مرتبط :
اتحاد مسلمین، شکست دشمنان اسلام