سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



معارضان سوری تفاوت چندانی با داعش ندارند و فریبکارانه‌تر از داعشی‌‌ها عمل می‌کنند


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در شرایطی که رسانه‌های غربی پیوسته از جنایات رژیم بشار اسد سخن می‌گویند و برای حمایت از حقوق شورشیان به اصطلاح «میانه‌رو» مبارزه می‌کنند، برنامه «نگاهی به جهان» که اخیرا از شبکه 2 تلویزیون فرانسه پخش شد، رویکرد و نگاهی بسیار متفاوت نسبت به مناقشه جاری در سوریه دارد و اعلام می‌کند که شورشیان سوریه تفاوت چندانی با داعش ندارند.

«سماح سولا» گزارشگر شبکه دو تلویزیون فرانسه طی این گزارش تحت عنوان «گمراهی بزرگ» گفت: «پنج سال جنگ طولانی در سوریه 260 هزار کشته، 8 میلیون آواره در داخل این کشور و چهار میلیون آواره در خارج از این کشور را در پی داشته است و این بدان معناست که از هر دو سوری یک نفر ناچار مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده است.»

 

 

وی در پاسخ به این پرسش که «چگونه ممکن است جنگ داخلی در کشوری کوچک به مناقشه‌ای جهانی با مداخله قدرت‌های بزرگ منجر شود؟» گفت: «بی‌شک وقوع اشتباهات زیاد از همان ابتدا و یا ورود گروه های متعددی در این مناقشه را ‌می‌توان دلیل امر دانست.»

به لطف خبرنگارانی نظیر «فرانک گانوزو» که بمنظور شفاف‌سازی ماهیت مناقشه پیچیده جاری در سوریه در آنجا حضور یافتند، امکان تشخیص درست از نادرست در اسرع وقت امکان‌پذیر است.

وی در خصوص تقسیم‌بندی و توزیع نیروها در سوریه گفت: «دولت کنترل 25 درصد از خاک سوریه را در دست دارد و شورشیان و کردهای شمال به ترتیب کنترل 20 و 15 درصد سوریه را در اختیار دارند و 40 درصد باقیمانده خاک این کشور در دست داعش است. اما چنانچه از نزدیکتر نگاه کنیم، درخواهیم یافت که دو سوم جمعیت باقی مانده در سوریه در مناطق تحت کنترل دولت دمشق تجمع کرده‌اند.»

 

 

این خبرنگار افزود: «برخی از گروه‌های شورشی همان ایدئولوژی گروه تروریستی داعش را دارند و به مدد گزارش‌های خبرنگاران که از ارتباط نزدیک با شورشیان این گروه‌ها به دست آورده‌اند، هیچ تردیدی در خصوص تمایلات و عزم آنها باقی نمی‌ماند.»

همه این گروه ها که هر یک فرماندهان و راهبردهای خاص خود را دارند، هدف یکسان برکناری «بشار اسد» و تشکیل «حکومت اسلامی» (به سبک داعش) را دنبال می کنند؛ چرا که بشار اسد مانع آنان در تشکیل خلافت اسلامی می‌شود.

بنابر اعلام یکی از روزنامه‌نگاران که توانسته بود به مخالفان در حلب نزدیک شود، ده‌ها گروه و فراکسیون مخالف دولت در دمشق وجود دارند که تمایل به برکناری بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه دارند چرا که اسد مانع آنان در تشکیل خلافت اسلامی است.

این گروه‌ها که بسیار فریبکارانه‌تر از داعش فعالیت می‌کنند، هرگونه وابستگی و تعلق به داعش را رد می‌کنند اما تلاشی برای پنهان کردن پرچم‌های داعش را که در همه جا برافراشته شده انجام نمی‌دهند.

 

 

این مستند گزارش‌هایی را از آغاز ناآرامی‌های سوریه در سال 2011 میلادی نشان می‌دهد که در آن خبرنگاران به یک توپخانه مخالفان نفوذ می‌کند و یکی از این افراد را در حال ساخت کمربند انتحاری نشان می‌دهد که در تعریف ایدئولوژی خود می‌گوید که آماده‌ است همه کافران را بکشد و سپس خود را در ساختمانی که در آن تک‌تیراندازان مانع از پیشروی جهادگران می‌شوند، منفجر کند.

در گزارشی دیگر، یک خبرنگار سابق روزنامه فرانسوی «لوموند» که به مدت 8 سال در سوریه زندگی کرده، منطق تأمین مالی عاری از آرمان‌ها را محکوم کرده و می‌گوید که افرادی که در این گروه ها می‌جنگند حقوق دریافت می‌کنند و این موضوع در کشوری فقیر پس از پنج سال جنگ، مسئله‌ای معنادار است.

 

 

وی همچنین می‌گوید که عربستان سعودی، میلیاردها دلار صرف تأمین مالی شورشیان کرده و آمریکا، ترکیه و فرانسه نیز این کار را انجام می‌دهند.

به گفته نویسنده این گزارش، افرادی که در این گروه‌ها حضور دارند، برای دریافت حقوق باید کار مهم و درخشانی انجام دهند و پس از آن پول برای انها فرستاده خواهد شد و حدود 300 تا 1200 یورو از جانب شورشیان و معارضان دریافت خواهند کرد و به همین ترتیب شورشیان با توجه به میزان حقوق پرداختی از یک گروه به گروه دیگر جابجا می‌شوند و این دلیلی برای ترک ارتش سوریه است که حقوق پرداختی در آن بین 70 تا 100 یورو است.

وی می‌گوید: «کسانیکه پیشتر راهی خیابان‌ها می‌شدند و حقوق و آزادی بیشتر را طلب می‌کردند البته هنوز نیز به کار خود ادامه می‌دهند، با آن‌هایی که سلاح در دست دارند یکسان نیستند و انگیزه‌ها و خواسته‌های یکسانی ندارند.»

انتهای پیام/ق

http://fna.ir/V4SFIJ


ویدیو مرتبط :
سخنان حمید چندانی، برادر شهید سعید چندانی