علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



دوقلوی سیاره‌ی زهره، ستاره‌شناسان را به وجد آورده است


هیتنا/ ستاره‌شناسانی که در جهان‌های دوردست کاوش می‌کنند، می‌گویند به یکی از مهم‌ترین اکتشاف‌ها دست یافته‌اند. این اکتشاف، یک دوقلوی داغ برای سیاره‌ی زهره است.
این سیاره‌ی سنگی که با کد GJ 1132b شناسایی می‌شود، از نظر اندازه‌، بی‌شباهت با زهره نیست و در فاصله‌ 39 سال نوری از زمین، بر مدار یک ستاره می‌چرخد. این سیاره‌ به اندازه‌ی کافی نزدیک است تا نسل بعدی تلسکوپ‌ها بتوانند، آن را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند.

دانشمندان می‌خواهند بدانند که آیا در این سیاره اثری از حیات وجود دارد یا خیر. با وجود فاصله‌ی 39 سال نوری از زمین، (معادل 370 تریلیون کیلومتر)، بعید است که یک فضاپیما بتواند به سیاره‌ی GJ1132b برسد. اما اگر ستاره‌شناسان بفهمند که هوای این سیاره‌ی شبیه به زهره از چه مولکول‌هایی تشکیل شده، می‌توانند اطلاعات زیادی درباره‌ی آن به دست بیاورند.

علایم وجود حیات در GJ 1132b بسیار ناچیز است. یکی از دانشمندان این تیم اکتشاف می‌گوید: "این سیاره در فاصله‌ی بسیار نزدیکی به ستاره‌اش می‌چرخد، به همین دلیل بسیار سوزان است.” با این اوصاف، هیچ آبی بر سطح آن وجود ندارد؛ هرچند با این وجود، می‌تواند اتمسفر غنی‌ای داشته باشد. این شرایط باعث می‌شود GJ 1132 بیشتر به زهره شبیه باشد تا زمین. زهره‌ هم سیاره‌ی سوزانی است، اما حرارت زهره کمتر بوده و یک پانزدهم، GJ 1132b است.

در هر صورت، ستاره‌شناسان معتقدند که سیاره‌ی GJ 1132b علیرغم شرایط نامناسبی که برای وجود حیات دارد، می‌تواند بستر مناسبی را برای مشاهده و بررسی دیگر سیاره‌ها که شرایط جوی مساعدتری دارند، فراهم کند.


ویدیو مرتبط :
سیاره زهره