سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



افزایش روابط با آفریقای‌جنوبی از اولویت‌های ایران پس از اجرای برجام است


به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور عصر امروز (شنبه) در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی رتبه جمهوری اسلامی و آفریقای جنوبی که در مجموعه ی سعدآباد تهران برگزار شد با اشاره به روابط خوب دو کشور در سال‌های پس از محو رژیم آپارتاید، اظهار داشت: ایران با حزب کنگره ملی آفریقا در دوران سخت مبارزه با آپارتاید نیز روابط دوستانه‌ای داشته و امیدوارم این همکاری‌ها استمرار داشته باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی از برگزاری منظم کمیسیون‌های مشترک دو کشور اظهار داشت: اکثر موافقت‌نامه‌های مورد نیاز برای توسعه همکاری‌های فمابین، میان دو کشور امضا شده است اما برخی از آنها در مرحله اجرا با موانعی روبرو هستند که باید در کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار گیرد تا توافقاتی که پیش نیاز توسعه مناسبات تهران و پرتوریا است هر چه زودتر اجرایی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت گسترش روابط تجاری و اقتصادی ویژه با کشورهای دوست نظیر آفریقای جنوبی تصریح کرد: البته پس از توافق جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 شاهد رقابت شدید کشورهای غربی و اقتصادهای پیشرفته در دستیابی به ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری ایران هستیم اما برای ایران کشورهای دوست همچون آفریقای جنوبی در اولویت قرار دارند.

جهانگیری همچنین از وضعیت کنونی مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور ابراز نارضایتی کرد و افزود: با توجه به وجود تجارب موفق قبلی در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک و شناخت خوب طرفین از ظرفیت‌های یکدیگر، می‌توانیم شاهد یک جهش در روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، بیمه و بورس، خدمات مالی و بانکی و انرژی را از زمینه‌های مناسب برای توسعه همکاری‌های دو کشور برشمرد و گفت: با توجه به اشتیاق زایدالوصف بخش خصوصی دو کشور، لازم است موانع پیش روی آنها را از میان برداریم و بسترهای لازم را برای توسعه ی همکاری‌های فی‌مابین فراهم کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در بعد همکاری‌های منطقه‌ای نیز دو کشور به واسطه قرار داشتن در مناطق مهم و استراتژیک جهان، ظرفیت‌های زیادی برای همکاری در اختیار دارند و می‌توانند همکاری‌های سازنده خود را در مجامع بین‌المللی افزایش دهند.

جهانگیری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با در اختیارداشتن زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای و بنادر مهم تجاری در خلیج فارس می‌تواند دستیابی آفریقای جنوبی به بازارهای آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه را تسهیل نماید و در مقابل، آفریقای جنوبی نیز به عنوان دروازه ورود به قاره آفریقا از موقعیت ممتاز و زیرساخت‌های لازم برخورد است.بنابراین عزم دو کشور برای تقویت روابط دوجانبه تأثیر بی‌بدیلی در توسعه دو منطقه خواهد داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تحولات منطقه خاورمیانه به ویژه سوریه، عراق و یمن بر مواضع مشترک دو کشور برای رسیدن به راه حل سیاسی به جای دخالت نظامی و نیز بررسی تحولات فلسطین تأکید کرد و گفت: مسائل منطقه از طریق نظامی قابل حل نیست و ایران از ابتدا بر حل و فصل مسائل از طریق مذاکره و راهکارهای سیاسی تأکید داشته است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: با توجه به نفوذ آفریقای جنوبی در مجامع بین المللی، انتظار داریم که این کشور بتواند نقش مهمی در حل و فصل اینگونه مسائل ایفا کند.

جهانگیری از مواضع جمهوری آفریقای جنوبی در حمایت از مواضع برحق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد و گفت: متأسفانه کشورهای غربی از طرح موضوعات حقوق بشری استفاده ابزاری می‌کنند و ما انتظار داریم آفریقای جنوبی درباره موضوع حقوق بشر هم دیدگاه واقع بینانه‌ای داشته باشد و کمک کند که غربی‌ها نتوانند در این زمینه کشورهای دیگر را تحت فشار قرار دهند.

"سریل رامافوزا" معاون رئیس‌جمهور آفریقای‌جنوبی نیز در این مذاکرات هدف از سفر خود به جمهوری اسلامی ایران را تقویت و تحکیم روابط فی‌مابین عنوان کرد و گفت: دو کشور از روابط دیرینه و تاریخی برخوردار هستند و در روزهای سختی که آفریقای‌جنوبی علیه آپارتاید مبارزه می‌کرد، از حمایت‌های ایران برخوردار بود.

معاون رئیس‌جمهور آفریقای‌جنوبی با اشاره به زمینه‌های متعدد برای همکاری‌های تهران پرتوریا تصریح کرد: روابط میان جمهوری اسلامی ایران و آفریقای‌جنوبی براساس منافع مشترک است و ما به دنبال تحقق اهداف و منافع دو ملت هستیم.

وی با اشاره به حضور 80 نفر از سرمایه‌گذاران و تجار آفریقای‌جنوبی در این سفر، از فراهم شدن شرایط و بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های آفریقای جنوبی در ایران قدردانی کرد و گفت: شرکت‌‌های آفریقای‌جنوبی برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در ایران جدیت دارند.

"سریل رامافوزا" با تأکید بر حضور بیش از پیش سرمایه‌گذاران ایرانی در بازار آفریقای‌جنوبی، ضرورت توسعه همکاری‌های بانکی را برای تقویت مناسبات تجاری و اقتصادی فی‌مابین مورد تأکید قرار داد.

وی حمل و نقل دریایی، کشتیرانی، شیلات و آبزی‌پروری را از دیگر زمینه‌های همکاری میان دو کشور برشمرد و گفت: آفریقای‌جنوبی علاقمند است از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در این زمینه‌ها استفاده کند.

معاون رئیس‌جمهور آفریقای‌جنوبی با تبریک توافق هسته‌ای میان ایران و کشوهای 1+5 خاطرنشان کرد: معتقد هستیم این توافق فرصت‌های فراوانی را پیش روی توسعه همکاری‌های اقتصادی قرار خواهد داد و برای سایر کشورها نیز مفید و سازنده خواهد بود.

وی با تأکید بر حمایت  آفریقای‌جنوبی از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، گفت: پرتوریا به حمایت‌های خود از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد و مواضع ما در این زمینه تغییر نخواهد کرد.

معاون رئیس‌جمهور آفریقای‌جنوبی با بیان اینکه دو کشور از رویکردهای همگرایانه درباره مسائل سیاسی، تاریخی و فرهنگی برخوردار هستند، تصریح کرد: روابط ایران و آفریقای‌جنوبی باید بسیار فراتر از روابط دیپلماتیک باشد و خواهان آن هستیم که روابط دو کشور در حوزه‌های اقتصادی و تجاری، همکاری‌های بانکی و نیز با ایجاد خط اعتباری فاینانس برای سرمایه گذاری های مشترک توسعه یابد.

بلافاصله پس از این مذاکرات مشترک، سه سند و یادداشت تفاهم همکاری در حضور جهانگیری و سریل رامافوزا به امضای مقامات دو کشور رسید که شامل: یادداشت تفاهم همکاری درباره ایجاد مرکز اطلاعات ملی و مبارزه با پولشویی، ایجاد بازار سرمایه بین دو کشور و نیز همکاری‌های فنی و اقتصادی میان ایران و آفریقای‌جنوبی می‌شود.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
تاکید ایران و آفریقای جنوبی بر گسترش روابط اقتصادی و تج