چگونه در موقعیت های مختلف با لباستان بر دیگران تاثیر بگذارید


چگونه در موقعیت های مختلف با لباستان بر دیگران تاثیر بگذارید9 صبح/ آیا می دانستید لباسی که می پوشید تا حد زیادی افکار و رفتار شما را تحت تاثیر قرار می دهد؟ پژوهشگران معتقدند لباس شما می تواند بر طرز تفکر، مهارت های مذاکره کردن و حتی سطح ترشح هورمون های بدن و ضربان قلب شما تاثیر بگذارد.


پژوهشگران معتقدند لباس شما می تواند بر طرز تفکر، مهارت های مذاکره کردن و حتی سطح ترشح هورمون های بدن و ضربان قلب شما تاثیر بگذارد.

همه ی ما می دانیم که لباس تاثیر بسیاری بر شخصیت افراد می گذارد، اما پژوهش ها نشان داده است طرز لباس پوشیدن می تواتد بر افکار و رفتار خودتان نیز تاثیر بگذارد. همه ی ما با پوشیدن هر لباسی احساس متفاوتی پیدا می کنیم. برخی از لباس ها حس اعتماد به نفس ما را بالاتر می برند، برخی لباس ها احساس قدرت بیشتری به ما القاء می کنند و برخی دیگر سبب می شوند هوشمند، منحصر به فرد و یا سرکش به نظر برسیم.

لباس اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد


بر اساس مقاله ای از روانشناسی اجتماعی و علوم شخصیت شناسی، کسانیکه لباس رسمی تر پوشیده اند، وظایفی که به آنها محول شده است را بهتر انجام می دهند؛ بخصوص وظایف ادرای که نیاز به خلاقیت بیشتر دارند را با قابلیت بالاتری انجام می دهند. بنابراین، اگر قرار است وظایف اداری را بر عهده بگیرید، لباس رسمی بپوشید تا اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و با تمرکز بیشتری کار کنید.

لباس و ارتباطات


یکی دیگر از جنبه های شخصیتی شما که تحت تاثیر لباسی که می پوشید قرار می گیرد، مهارت ارتباطی می باشد. در یک پژوهش که توسط مجله ی روانشاسی تجربی انجام شده است، از افراد خواسته شده تا در جلسات مذاکره لباس های رسمی و غیر رسمی بپوشند. آن دسته از افرادی که لباس رسمی به تن داشتند موفق شدند تاثیر بیشتری بر طرف مذاکره کننده بگذارند و عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

از سوی دیگر، کسانی که لباس غیر رسمی پوشیده اند، سطح هرومون تستوسترون پایین تری در حین مذاکره داشته و نتایج نامطلوبی را به ثبت رسانده اند. بنابراین زمانیکه قرار است در جلسات مذاکره حضور پیدا کنید و یا نیاز دارید مهارت های ارتباطی بهتری از خود نشان دهید، لباس رسمی بپوشید.

لباس و جلب توجه


بر اساس پژوهش جالبی که در مجله ی روانشناسی تجربی در سال 2012 منتشر شده است، کسانیکه لباس سفید رنگ می پوشند، مثل لباس پزشکان، توجه بیشتری را به خود جلب می کنند. در این پژوهش از عده ای از داوطلبین خواسته شده رپوش توسی و عده ای دیگر روپوش سفید دکتری بپوشند. آن دسته از افرادیکه در حین کار روپوش پزشکی سفید رنگ پوشیده بودن، توانستند توجه دیگران را بیشتر به خود جلب کنند. بنابراین اگر مایلید در یک جمع توجه بیشتری را به خود جلب کنید، کت یا لباس سفید رنگ بپوشید.

اثر رنگ لباس بر عملکرد فیزیکی بدن

شاید انتظار نداشته باشید که رنگ لباستان بتواند تاثیری بر عملکرد جسمی یا روانی شما بگذارد، اما دو پژوهش متفاوت اثبات کرده است که رنگ لباس می تواند بر عملکرد فیزیکی و روانی مردم تاثیر بگذارد. نتایج این پژوهش اولین بار در مجله ی ورزش و روانشناسی ورزش به چاپ رسید که در از ورزشکاران خواسته شده لباس آبی و عده ای لباس قرمز رنگ به تن داشته باشند. آن دسته ار ورزشکارانی که لباس قرمز رنگ بر تن داشتند در بلند کردن وزنه عملکرد بهتری از خود نشان دادند.

از دیگر مزیت های پوشیدن لباس ورزشی قرمزآن است که این رنگ با تاثیر بر روی عملکرد ورزشی، ضربان قلب را در طول تمرین ها بالاتر می برد. علاوه بر این قرمز پوش ها روحیه ی تهاجمی تر در ورزش از خود نشان داده و در طول تمرین بیشتر برای برد تلاش می کنند.

لباس و شکستن هنجارهای اجتماعی


بر اساس پژوهش ها، از کسانیکه قانون شکنی می کنند انتظار می رود نوع خاصی لباس بپوشند. همه ی ما کم و بیش هنجارهای اجتماعی را می شناسیم و با لباس های مناسب نهادهای مختلف آشنا هستیم. برای مثال هنگامی که یک کارگزار بورس را تصور می کنیم، تصویر یک مرد با کت و شلوار در ذهن ما ایجاد می شود. زمانیکه یک جراح را تصور می کنیم، تصویر یک مرد با یک روپوش آبی یا سبز در ذهن ما ایجاد می شود و غیره. اما کسانیکه در طرز لباس پوشیدن خود این کدهای هنجار اجتماعی را رعایت نمی کنند و لباسی دور از انتظار جامعه در موقعیت های مختلف می پوشند، به نوعی هنجار شکنی می کنند.

بر اساس این پژوهش، کسانیکه با اعتماد به نفس این کدهای هنجار اجتماعی در لباس پوشیدن را می شکنند، گاهی می توانند تاثیر مثبتی در ذهن بیننده ایجاد کنند و منحصر به فرد به نظر برسند. شما نیز می توانید به مقدار بسیار کمی این نکته را در لباس پوشیدن خود درنظر بگیرید؛ سعی کنید در اینکار زیاده روی نکنید که نتایج منفی بر ذهن دیگران خواهد گذاشت.

بوی لباس


همانطور که لباس بر شخصیت، افکار و رفتار افراد تاثیر می گذارد، بوی لباس نیز می تواند به همان اندازه بر روحیه ی آنها تاثیر گذار باشد. به گفته ی پژوهشگران پوشیدن لباس مناسب و خوشبو می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر افکار و رفتار شما بگذارد. سعی کنید لباس های تمیز و خوشبو بپوشید تا حس بهتری نسبت به خود داشته باشید.

منبع: 9صبح


ویدیو مرتبط :
موقعیت امریکا مانند مامون و موقعیت ما مانند امام رضاست