مهارت زندگی/ چطور یاد بگیریم یک کارآفرین شویم؟


آخرین خبر/ یکی از شایع‌ترین سوالاتی که کارآفرینان بلند پرواز می‌پرسند و البته سخت‌ترین آنها نیز محسوب می‌شود این است که: «از کجا شروع کنم؟» من می‌خواهم به آنها بگویم: «از هر جایی که می‌خواهید شروع کنید» اما می‌دانم بیشترشان نمی‌دانند «هرجا» کجاست.
آنها هنوز برای زندگی‌ای که به دنبال آن هستند آماده نشده‌اند و مدام از من می‌پرسند که چطور یاد بگیرند یک کارآفرین بشوند. همه ما از دورانی می‌آییم که جامعه و نظام آموزشی ما را در راستای کار کردن برای دیگران آماده کرده است اما در جامعه‌ای که به سرعت در حال تغییر است، کارآفرینان در صف اول افرادی هستند که بهترین مهارتی که می‌توانند و باید یاد بگیرند، خود یادگیری است.
در اینجا مهم‌ترین پیشنهادهای ارائه شده را آورده‌ام:

1) شبیه‌سازی و گیمیفیکیشن کسب‌وکار: یادگیری لزوما نباید همواره در حین کار کردن اتفاق بیفتد. ما الان می‌دانیم افراد از سنین پایین یادگیری را آغاز می‌کنند و مجددا در بزرگسالی به حوزه یادگیری و آموزش برمی‌گردند، با این تفاوت که این بار آموزش در حین سرگرم شدن اتفاق می‌افتد. امروزه ابزارهای گیمیفیکیشن مانند Thrive15 و GamEffective وجود دارند که می‌توانند به افراد در هر سنی کمک کنند تا کسب و کار خود را آغاز کنند یا به یک مرحله بالاتر ارتقا دهند.

2) یادگیری و مشاوره کسب و کار انطباقی: هر کسب و کار و کارآفرینی در مرحله متفاوتی قرار دارد، بنابراین زمان آن است که به جای اینکه شما خودتان را با ابزارهای یادگیری انطباق دهید، آنها خودشان را با شما انطباق دهند. دانشگاه‌ها و بازارها به سرعت در حال تولید محصولاتی مانند OpenStudy هستند که یک شبکه یادگیری است که از گروه‌های مطالعاتی متعددی تشکیل شده است.

3)کمک به کارآفرینان با آموزش مستمر: گزینه‌های موجود در زمینه آموزش آنلاین فرصت‌های مغتنمی محسوب می‌شوند، هرچند کافی نیستند.
مشاوران کسب‌وکار باید آماده باشند در هر مرحله‌ای به کارآفرینان یاری برسانند. هرچند هنوز بسیاری از کارآفرینان در خصوص دریافت آموزش مردد هستند، اما باید بدانید اگر به طور مستمر‌ در حال یادگیری نباشید، از دیگران عقب خواهید افتاد.

4) ترکیب یادگیری و انجام دادن: نیازی نیست کارآفرینان قبل از آغاز کسب و کار همه چیز را بدانند. آنها کافی است گام‌های اول را بردارند و دریابند گام‌های بعدی چیست. هیچ دوره استانداردی در این زمینه وجود ندارد، اما پاسخ‌ها در اینترنت موجود است و اگر بدانید چطور کنید، با دنبال کردن وبلاگ‌های آموزشی و حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید آموزش‌های لازم را در این زمینه کسب کنید.

5) کمک‌های مالی به کسب و کارها: جمع‌آوری کمک‌های مالی (Crowdfunding) آخرین راه‌حل برای کارآفرینانی است که نیاز به کمک دارند و پیش از آن بهتر است سراغ گزینه‌های دیگری مانند وام، بودجه، سرمایه‌گذاری مشترک و... رفته شود. این روزها اگر شما نتوانید سرمایه مورد نیازتان را تأمین کنید یا به اندازه کافی تلاش نکرده‌اید یا ایده شما به اندازه کافی خوب نبوده است.

6) کمک گرفتن از مربیان کسب‌وکار: منابع قابل استفاده برای ارتقای سطح دانش کارآفرینان فراوان هستند اما اغلب کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چالش اصلی این است که منابع مورد نیاز از قبیل حامیان استارت‌آپ (Startup incubators)، تسریع‌کنندگان، مربیان و مشاوران کسب و کار را در زمان درست پیدا کرد، به همین دلیل نیاز است تا کارآفرینان وبلاگ‌ها و محافل آنلاین که در این زمینه فعال هستند را به دقت مورد پایش قرار دهند.

۶ کتابی که دنیای مدرن کسب‌وکار را پدید آورده‌اند:
۱- علم ثروت (۲۸۰ سال پیش از میلاد)نویسنده: کاتیلیا
خلاصه: این کتاب که با عنوان “اقتصاد” به زبان سانسکریت ارائه شد، اولین کتابی است که برای تعریف اقتصاد بعنوان عنصری ویژه در سیاستمداری نوشته شد.
۲- کتاب چرتکه (۱۲۰۲)نویسنده: فیبوناچی
خلاصه: این کتاب، مفهوم عددنویسی عربی را به اروپا معرفی می‌کند، که تا پیش از آن از اعداد رومی که فاقد مفاهیم صفر و ارزش مکانی بود استفاده می‌کردند.
۳- توصیف جهان (۱۳۰۰)نویسنده: مارکو پولو
خلاصه: مرد جوانی جزئیات سفر خود را از ونیز تا دربار امپراطور مغول، کوبلای خان، و خدمات خود بعنوان یک ندیم در آنجا را شرح می‌دهد.۴- ثروت ملل (۱۷۷۶)
نویسنده: آدام اسمیت
خلاصه: این کتاب مفاهیم اصلی اقتصاد مدرن شامل تقسیم کار، ماهیت بهره‌وری و اهمیت بازار آزاد را عنوان کرده و به توصیف آنها می‌پردازد.
۵- اصول مدیریت علمی (۱۹۱۱)
نویسنده: فردریک وینزلو تیلور
خلاصه: این کتاب مفاهیم کارایی و اثربخشی را به ویژه در مهندسی صنعتی بیان نمود اما در نهایت آن را برای تمام فعالیت‌های انسانی توسعه داد.
۶- آیین دوست یابی (۱۹۳۶)
نویسنده: دیل کارنگی


ویدیو مرتبط :
‫چگونه یک مهارت جدید را یاد بگیریم؟‬‎