سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



28 درصد واحدهای تولیدی خراسان جنوبی راکد و تعطیل هستند


عباس جرجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تعداد کارگران این واحدها را چهار هزار و 900نفر ذکر کرد و افزود: بیشترین مشکل واحدهای تولیدی راکد و تعطیل استان ،کمبود نقدینگی ، تعطیلی و ظرفیت کم واحدهای دارای مجوز بهره برداری است .
وی با بیان اینکه در مجموع 70 واحد کمتر از نیمی از ظرفیت پیش ینی شده فعالیت دارند، گفت: در سال 94، تعداد 98 واحد تعطیل بود که با کمک استاندار، مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت، بانکها و ... 17واحد راکد در چرخه تولید قرار گرفت.
جرجانی از برگزاری نشست موردی در سال 95 برای رفع مشکل واحدهای تولیدی خبر داد و گفت: مشکل واحدهای تولیدی استان با یکدیگر تفاوت دارد به عبارتی هر واحد مشکل خاص خود را دارد.
وی اظهار کرد: ممکن است یک واحد بابت بیمه، دیگری به شرکت های گاز، برق، آب و فاضلاب، بانک یا امور مالیاتی، شهرداری و ... بدهی یا مشکل اداری داشته باشد.
وی تصریح کرد: بررسی و رفع مشکل تمام واحدها همزمان امکان پذیر نیست ، تصمیم گرفته شد برای رفع مشکل هر واحد به صورت موردی علاوه بر مدیر واحد مربوط، مسئولان نهادها و سازمانها از جمله بانک ، تامین اجتماعی، امورمالیاتی و... به شرکت دعوت شوند.
وی تاکیدکرد: در این ارتباط موفقیت هایی کسب شد و توافق هایی صورت گرفت و برخی مشکلات واحدها رفع یا در حال حل شدن است.
مدیرعامل شهرک های صنعتی استان از تشکیل کمیته « پایش » در خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: در این کمیته نسبت به فعالیت واحدهایی که با شرکت قرارداد بسته اند، زمین دریافت کرده اند، اما تاکنون موفق به دریافت پروانه نشده اند، یا ساختمان احداث نکرده اند، تصمیم گیری می شود.
این مسئول ادامه داد: اگر متقاضی به دلایلی از جمله به صرفه نبود فعالیت اقتصادی یا اشباع بازار از محصول و کمبود نقدینگی قادر به سرمایه گذاری نباشد، یا تمایلی به ادامه کار نداشته باشد، زمین واگذار شده از او پس گرفته خواهد شد.
جرجانی به پیش بینی تسهیلات بانکی برای واحدهای دارای پروانه بهره برداری که با رکود مواجه اند، اشاره کرد و یادآور شد: واحدهای دارای مشکل با کمتر از 150نفر کارگر پس از تکمیل فرمی ، نسبت به بررسی مشکل آنها اقدام خواهد شد.
وی افزود: با جمع آوری اطلاعات و اهمیت موضوع، اخذ تسهیلات در کار گروه توسعه صنایع کوچک و متوسط طرح و بررسی می شود و اعتبار اختصاص می یابد.
جرجانی با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی بدون توجه به بخش صنعت امکانپذیر نیست، گفت: شهرک های صنعتی به عنوان بستری آماده و مناسبت به لحاظ وجود زیرساخت های لازم و امکانات مورد نیاز اولویت اصلی استقرار صنایع محسوب می شود.
پس از تشکیل استان خراسان جنوبی، شرکت شهرک های صنعتی در سال 1383تشکیل شد و در حال حاضر با 20شهرک و ناحیه صنعتی مصوب و 2هزار و 171هکتار زمین در اختیار و یک هزار و 15هکتار زمین صنعتی، بستر مناسبی برای سرمایه گذاری صنعتی در استان فراهم شده است.
جرجانی یادآور شد:90 درصد صنایع کشور از نوع کوچک هستند و با توجه به اهمیت آن در اقتصاد و افزایش سهم صنعت استان در تولید ناخالص بر توسعه صنایع کوچک تاکید زیادی شده است.
به اعتقاد جرجانی، توسعه و تشکیل زیرساخت های شهرک صنعتی، ناحیه صنعتی و بهبود فضای کسب و کار توسعه خوشه های صنعتی، کمک به رشد صادرات صنایع کوچک در بازار منطقه ای و جهانی و جذب سرمایه گذار خارجی از راهبردهای شهرک های صنعتی است.
استاندار خراسان جنوبی چندی قبل بر توجه و شناسایی ظرفیت های منطقه ای تاکید کرد و گفته بود: در صورت تحقق این ایده شاهد شکوفایی اقتصاد و صنعت در مناطق مختلف کشور از جمله استانها خواهیم بود.
وجه الله خدمتگزار ، خراسان جنوبی را شرقی ترین استان یاد کرد و افزود: این بخش از کشور مزیت هایی برای فعالیت های اقتصادی دارد.
وی با تاکید بر سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی اظهار کرد. استان در تولید زرشک، زعفران و عناب جایگاه ویژه ای در سطح ملی دارد .
وی ادامه داد: قابلیت های بسیار خوبی با توجه به آب و هوای گرم و خشک و رطوبت کم در این پهنه از سرزمین ایران، برای توسعه دامپروری صنعتی ، پرورش شتر، شتر مرغ و بز کرکی وجود دارد.
وی ادامه داد: وجود معادن با ذخایر غنی مانند زغال سنگ، سنگ های تزئینی و ساختمانی، آهن ، مس ، خاک های صنعتی و .. از جمله قابلیت های محوری منطقه برای صنعت است.
در خراسان جنوبی 36نوع اندیس معدنی با 2 میلیارد و 500 میلیون تن ذخیره وجود دارد.
وی به مجاورت با افغانستان، نزدیکی به پاکستان، وجود چهار بازارچه مرزی، 2 گمرک رسمی در بیرجند و مرز ماهیرود و فرودگاه بیرجند اشاره کرد که زیرساخت مناسبی برای افزایش صادرات و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی در استان بوجود آورده است.
خراسان جنوبی 9شهرک صنعتی در بیرجند، فردوس، قاین ، طبس، نهبندان، سربیشه و شهرک صنعتی شهید رحمانی و ... دارد.
تاکنون 11ناحیه صنعتی در خوسف، خضری، سربیشه، سرایان، بشرویه، مود، دیهوک، درمیان عشق آباد و ... احداث شده است.
در دیدار هیات اقتصادی 25نفری جمهوری چک،30 فروردین امسال از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، یک نسخه از کتابچه بانک جامع اطلاعات شهرک ها و نواحی صنعتی استان که به زبان های انگلیسی، فرانسه ، عربی و فارسی تهیه و چاپ شده است؛ نسخه ای از آن در اختیارخبرنگار ایرنا گذاشته شد.
بر اساس اطلاعات موجود در این کتابچه در 20شهرک و ناحیه صنعتی استان زمین به تعداد کافی برای سرمایه گذاری وجود دارد.
شهرک صنعتی بیرجند آب ، برق، گاز و تصفیه خانه فاضلاب دارد، در شهرک صنعتی قاین تصفیه خانه در حال احداث است و تمام شهرکها و نواحی صنعتی استان آب و برق دارند، تعدادی گاز دارند یا گاز در حال تامین است.
همچنین صادقپور کارشناس اقتصادی بانک، عامل اصلی مشکل واحدهای تولیدی استان را آورده کم مشتری می داند و گفت: حداقل آورده متقاضیان به فعالیت های اقتصادی نباید از 40 درصد کمتر باشد.
وی افزود: بر اساس تجربه دریافته است در مواردی آورده سهم سرمایه گذار 20درصد بیشتر نبود یا آنچه به عنوان آورده معرفی کرده اند، واقعی نبود.
وی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از واحدها با مشکل فروش رو به رو هستند، نه سرمایه در گردش، مدیران واحدها باید بداند آنچه تولید می کنند باید به کی بفروشند.
وی تاکید کرد: اگر تمایل به کار اقتصادی است، سرمایه گذار را تعریف کنیم؛ او قصد تولید چه محصولی را دارد، میزان سرمایه، هزینه ، سود، فروش کالا و هزینه انبار داری محوصل مشخص شود.
صادقپور با اظهار اینکه نگهداری کالا در انبار هزینه بر و به صرفه نیست، یادآور شد: از زمان راه اندازی برخی واحدها در استان چندین سال می گذرد، تاخیر در بهره برداری خط تولید با زیان مالی همراه است.
وی با اظهار تاسف گفت: تعدادی از مدیران واحدها پس از دریافت وام، نسبت به خرید خودورو لوکس، ایجاد دفتر و اسخدام منشی مبادرت می کنند، در حالیکه اعتبار مربوط به بخش تولید و ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت اقتصادی است.
این کارشناس مسایل اقتصادی بر این باور است، بخش صنعت با موانع زیادی رو به روست، یکی از از این چالش ها، کارگر است، کارفرما باید در جذب کارگر استقلال داشته باشد.
وی با اشاره به تمایل اغلب سرمایه گذاران برای دریافت اعتبار از سیستم بانکی، توصیه کرد که متقاضیان با انجام دادن کار کارشناسی وارد فعالیت اقتصادی شوند .
وی در این ارتباط با ذکر مثالی گفت: 2+2 برابر چهار است،برای دریافت وام از بانک، هزینه کارشناسی، ارزیابی، بیمه، سفته و ... مربوط به تولید کننده(سرمایه گذار) است پس 2با 2را در چنین شرایطی جمع کنیم، 6می شود.
وی بیان کرد: دولت باید شرایط لازم را برای سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی ایجاد کند، وام مستقیما به متقاضی پرداخت نشود، مواد اولیه تهیه، محصول از او خریداری شود کاری که کمیته امداد می کند.
وی به محرومیت خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: در چنین مناطقی دولت برای سرمایه گذاری با واگذاری زمین ارزان قیمت ، تسهیلات کم بهره، افزایش معافیت مالیاتی و ... ایجاد انگیزه کند.
صادقپور اظهار کرد: در پرداخت تسهیلات علاوه بر سیستم خود کنترلی، نظارت قوی نیز باشد تا ایجاد انگیزه کند و واحد زودتر به بهره برداری رسد.
2047/

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
مشکلات واحدهای تولیدی کوچک