سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



کار فرهنگی در دانشگاه‌ها با یک معاونت یا دفتر انجام نمی‌شود/ حوزه اساتید، مهمترین بخش فرهنگی که از آن غفلت شده


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام سید مجید قریشی معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در مراسم معارفه مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ پیام‌نور استان تهران ضمن گرامیداشت سالروز 13 آبان و تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان، اظهارداشت: آمریکا مسبب هر بدبختی که در 60 سال گذشته گریبان ما را گرفته، بوده و بعد از انقلاب هم توطئه‌های بسیاری علیه ما انجام داده است.

وی افزود: دشمنی ما با آمریکا از سر عقلانیت است نه از سر لجاجت. ما زیر بار سلطه نخواهیم نرفت و تا زمانی که این‌گونه باشد آمریکا دشمنی‌اش را با ما ادامه خواهد داد. بحث‌های هسته‌ای و مسائل این‌چنینی بهانه است.

قریشی در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از زحمات مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ پیام‌نور استان تهران تصریح کرد: با شناختی که از حجت‌الاسلام نبوی دارم احساس می‌کنم وی به عنوان مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ پیام‌نور استان تهران موفق عمل کند.

وی افزود: کار مسئولان و اساتید دانشگاه‌ها کار بسیار سختی است و کسی که مسئولیت کار آموزشی را بر عهده می‌گیرد کار ارزشمندی را عهده‌دار شده است.

قریشی تاکید کرد: عزیزانی که در دانشگاه به عنوان مدیر و استاد فعالیت می‌کنند مانند باغبانانی هستند که مراقبت از فرزندان ایران اسلامی به عهده آنها گذاشته شده است و این مسئولیت کمی نیست.

وی ادامه داد: بسیاری از مدیران دانشگاه‌ها به خاطر توانایی‌هایی که دارند می‌توانند در دستگاه‌های دیگری مدیر باشند ولی اینکه در این بخش با نخبه‌ترین انسانها هستند بسیار مهم است و اگر درست به وظیفه باغبانی خود عمل کنند، از ثواب بسیار بالایی برخوردار خواهند شد.

* کار فرهنگی در دانشگاه‌ها با یک معاونت یا دفتر خاص انجام نمی‌شود

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها جزو فعالیت‌هایی هستند که نمی‌شود آن را از یک معاونت یا دفتر خاص انتظار داشت و برای این کار نیاز به تلاش دسته جمعی است.

وی گفت: یکی از اشتباهات ما تا به حال این بوده که گمان کردیم که با ایجاد یک معاونت و یا فرهنگی مسائل فرهنگی ما در دانشگاه‌ها انجام می‌شود در صورتی که کار فرهنگی یک کار تیمی و همه گیر است باید با همه توان مدیران و اساتید دانشگاه صورت گیرد.

قریشی تاکید کرد: شاید در کارهای مدیریتی مسائل فرهنگی بخشی از فعالیت‌ها در اختیار دفتر و معاونتی قرار گیرد ولی انتظار این که آنها بتوانند تمام مسئولیت کارهای فرهنگی را بر عهده بگیرند، خطا است.

وی افزود: یکی از اشتباهات دیگر ما این بود که تمام کارهای فرهنگی را به عنوان کارهای فوق برنامه دیدیم و اگر فرصتی باقی می‌ماند و بودجه‌ای اضافه می‌آمد به کار فرهنگی اختصاص داده می‌شد. در صورتی که انسان فرهیخته با فرهنگش فرهیخته، نخبه، دانشمند و ممتاز می‌شود.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: نباید کار فرهنگی به عنوان یک کار دست دوم دیده شود و فقط یک یا دو نفر مسئولیت آن را برعهده بگیرند.

قریشی خاطرنشان کرد: رئیس دانشگاه، رئیس شورای فرهنگی هم هست و باید او تمام ظرفیت‌ها را برای کار فرهنگی به میدان بیاورد تا در دل و جان دانشجو اثر کند.

وی افزود: امروز اگر ما نگرانیم که در دانشگاه ها دانشجو خوب درس نمی‌خواند، انضباط رعایت نمی‌شود و در جامعه وجدان کاری کم است به خاطر ضعف‌هایی است که در حوزه فرهنگ وجود دارد.

قریشی ادامه داد: حوزه آموزش بیش از همه معاونت‌ها در حوزه فرهنگی وظیفه دارد. باید برای نوع متون آموزشی، نوع رفتارهای اساتید در کلاس با دانشجوها و مسائل این‌چنینی در دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی کرد.

* سالهای گذشته در دانشگاه توفیق چندانی در حوزه فرهنگ نداشته‌ایم

وی گفت: اگر بخواهیم در قالب‌های رایج فرهنگی حرکت کنیم با مشکل روبرو می‌شویم. باید بپذیریم در سالهای گذشته توفیق چندانی در حوزه فرهنگ در دانشگاه نداشته‌ایم و من به عنوان مسئول فرهنگی نهاد این را می گویم.

قریشی اظهارداشت: این سطحی نگری است که اگر نمازخانه‌ها شلوغ بودند و مثلا دعای ندبه‌ای خوانده شد و دختران حجاب را رعایت کردند بگوئیم همه مشکلات فرهنگی دانشگاه حل شده است. این ها کارهای یک مسلمان است ولی کارهای یک دانشگاه اسلامی نیست. زمان شاه هم شاید همین کارها توسط دانشجویان انجام می شد.

وی گفت: جهت‌گیری علمی دانشگاه و باروری شخصیت انسانی دانشجوی اسلامی آن چیزی است که یک دانشگاه را اسلامی می‌کند و این به یک کار دسته جمعی نیاز دارد.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: دفاتر نهاد ما مشاور و کمک حال مدیران و مسئولان دانشگاه‌ها هستند و در کارهای اجرایی هم دخالتی ندارند. مسئولان دانشگاه‌ها هم باید با کمک و همکاری با مسئولان نهاد تلاش کنند که مشکلات فرهنگی برطرف شود.

وی ادامه داد: مسئولان دانشگاه‌ها برای کارهای پژوهشی هزینه می‌کنند، ولی چرا چند درصد از پژوهش‌ها در مورد مسائل فرهنگی نباشد مثلا پژوهش در مورد اینکه چگونه انسان در تراز انقلاب تربیت کنیم و یا ضعف‌های فرهنگی  دانشگاه‌ها کجاست. تا به‌حال چند پژوهش در مورد ضعف‌های فرهنگی دانشجو و اساتید داشته‌ایم.

* مهمترین بخش فرهنگی که از آن غفلت شده حوزه اساتید است

قریشی تصریح کرد: مهمترین بخش فرهنگی که در گذشته از آن غفلت کردیم حوزه اساتید است. ما در دانشگاه‌ها معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی داریم ولی برای هزاران عضو هیات علمی هیچ معاونتی در نظر گرفته نشده تا در حوزه فرهنگی فعالیت کند.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به تصویب سند اسلامی شدن دانشگاه ها ادامه داد: در این سند کار بسیار بزرگی صورت گرفته است. در گذشته به دلایل مشکلاتی که وجود داشت توفیق چندانی در اجرای این سند وجود نداشته است.

وی تاکید کرد: پس از بازبینی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، امروز یک رویکرد خوبی به این سند در بیت وزارتخانه‌ها وجود دارد و این سند را باور کرده‌اند.

قریشی ادامه داد: خواهش ما از ریاست دانشگاه‌ها این است که جلسات ویژه‌ای را برای بررسی این سند بگذارند تا مروری بر راهبردهای این سند صورت گیرد تا بتوانند برای برنامه‌ریزی های سال آینده این راهبردها را مدنظر قرار دهند.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: راهبردهای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها به سه بخش تاکیدی، تکمیلی و تاسیسی تقسیم شده که راهبردهای تاکیدی راهبردهای‌اند که اکنون قابل اجرا در دانشگاه‌ها هستند و لازم است مسئولان دانشگاه‌ها به بندبند این راهبردها توجه کنند.

وی یادآور شد: از مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام‌نور استان تهران که از نیروهای ارزشمند ما هستند و همچنین از مسئولان نهاد همه دانشگاه‌ها می‌خواهیم که برای گفتمان‌سازی این سند تلاش کنند و ان‌شاءالله با همکاری همه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها از غربت بیرون بیاید.

قریشی در خاتمه گفت: مدیران دانشگاه هم باید 70 درصد وقت خودشان را برای مسائل استراتژیک بگذارند و 30 درصد مابقی را به کارهای اجرایی اختصاص دهند و زیر مجموعه مدیران هم باید برعکس عمل کنند تا به موفقیت برسند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
کار فرهنگی در جامعه کنونی چگونه باید انجام داد؟؟