737 روستای استان کرمان فاقد آب آشامیدنی


مدیرعامل شرکت آبفار استان کرمان شمار روستاهای استان را 5 هزار و 177 روستا با جمعیت یک میلیون و 240 هزار نفر ذکر کرد و گفت: 2695 روستا زیر 20 خانوار و 2482 روستا نیز بالای 20 خانوار دارند که از این تعداد، 737 روستای استان هم اکنون فاقد آب هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، "علی رشیدی" در دیدار با استاندار کرمان با اعلام این خبر گفت: یکی از مشکلات ما این است که در کلیه شرکت‌های آبفار، ردیف اعتباری برای جلوگیری از هدررفت آب و تامین ونگهداری گذاشته نشده است که در این زمینه، ما به نمایندگان هم گفتیم تا کمک کرده و این موضوع را در مجلس مصوب کنند.

وی تصریح کرد: اگر اعتبارات ملی و اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به شکل استانی پرداخت شود و سهمیه هر استان یکجا پرداخت شود، قطعا بهتر می‌توانیم امورات آبی استان را انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت آبفار استان کرمان با بیان این‌که در روستاها موازی کاری‌هایی توسط نهادهای مختلف انجام می‌شود، افزود: در حال حاضر دهیاری‌ها اعتبار دارند و در حوزه روستاها نیز بنیاد مسکن نیز کار می‌کند، خیلی از شبکه‌های توزیع ما فرسوده‌اند یا درعمق بالا قرار دارند که در حین اجرای طرح‌های این نهادها، آسیب می‌بینند که توان شرکت برای تعمیر و بازسازی این موارد پایین است و نیازمند کمک از اعتبارات دو نهاد صندوق توسعه ملی و اعتبارات ملی هستیم.

رشیدی تاکید کرد: در مجموع بارش‌های چند روز اخیر، به تاسیسات آب و فاضلاب 52 روستای استان آسیب وارد شد ضمن آن‌که آب در 25 روستای استان نیز قطع است که با تلاش کارکنان ما در حال اصلاح و رفع عیب هستیم.

مدیرعامل شرکت آبفار استان کرمان با تاکید برکمبود اعتبار در این سازمان اظهار کرد: معاونین بهره برداری و طرح و توسعه ما هر دو رتبه‌های برتر کشوری را دارند و با همه کمبود اعتبارات در مدت کوتاه 38 رتبه برتر کشوری داشتیم.

مدیرعامل آبفار استان کرمان با اشاره به این‌که 7 درصد روستاهای بالا 20 خانوار کشور در استان کرمان قرار دارد، تصریح کرد: 14 درصد روستاهای فاقد آب کشور و 17 درصد آب‌رسانی سیار در کشور مربوط به استان کرمان است.

وی اظهار کرد: سطح بهره‌مندی آب روستایی در استان 67 درصد است، در حالی که متوسط کشور 74 درصد است و علت این عقب افتادگی ما چند مسئله است، یکی گستردگی استان و بالا بودن جمعیت روستایی و دیگری 17 سال خشکسالی و هدایت اعتبارات به این سمت بوده است.

رشیدی با اشاره به تامین آب روستاهای استان از 600 حلقه چاه تصریح کرد: از این چاه‌ها 4 هزار و 180 کیلومتر خط انتقال، 12 هزار کیلومتر شبکه توزیع و 996 مخزن ذخیره آب داریم که اگر برای هرکدام یک نیروی نگهداری نیاز باشد به 3 هزار نیرو نیاز است، در حالی که ما فقط 560 کارمند و 320 آبدار در روستاها داریم.

وی تاکید کرد: یکی از معضلات کار ما بحث ناپایداری منابع تامین آب است، به طور مثال 16 روستا را با 6 میلیارد تومان اعتبار قرضی آماده کردیم اما متاسفانه چاه بعد از 3 ماه خشک شد و گویی تمام اعتبارات ما به هدر رفت.

مدیرعامل شرکت آبفار استان با تاکید براین‌که قرار بود در قالب طرح همیاران آب در 5 سال 30 هزار کنتور خراب را تعویض کنیم، گفت:همکاران ما موفق شدند در همان یک سال اول به تعهد خود عمل کنند.

وی از وجود 101 پروژه نیمه تمام در این شرکت خبر داد و افزود: از صفر تا 100 این پروژه‌ها تعریف ومطالعه و برنامه‌ریزی شده و برای اجرای این پروژه‌ها باید391 میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم تا به پایان برسند در حالی که اعتبارات دولتی بسیار ناچیز است.

رشیدی اظهار کرد: در کنار این پروژه‌ها، پروژه های مجتمع آب روستایی و دیگر پروژه‌های خط انتقال و... را داریم که مجموعا 946 میلیارد تومان اعتبار برای رسیدن به برنامه 100 درصد تامین آب نیاز است که منتظر اعتبار تبدیل ارزی 500 میلیارد دلاری دولت هستیم و بقیه اعتبار را باید از منابع غیر دولتی تامین کرد وگرنه طرح‌ها سال‌های متمادی معطل خواهند ماند.

مدیرعامل آبفار استان با اشاره به این‌که در روستاها حجم کار بسیار بالاست، گفت: در حال حاضر غیر از 700 روستای فاقد آب، 567 روستای استان نیز با کمبود آب مواجه هستند که شامل 64 هزار خانوار می شوند ضمن آن‌که 760 لیتر کمبود آب داریم که برای جبران آن نیاز به حفر 60 حلقه چاه است و منبع آب 163 روستا آب شور شده که باید برای آنها نیز فکری شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
حضور یک دهه خشکسالی در استان یزد و بروز مشکلات در تامین آب آشامیدنی مردم