گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



فرصت ها و چالش های پرترددترین فرودگاه کشور


فرودگاه بین المللی مهرآباد که با اعزام و پذیرش سالانه حدود 14 میلیون مسافر در سال به عنوان پرترددترین فرودگاه کشور شناخته می شود، از کمبود فضای پارک هواپیما رنج می برد.

فرودگاه بین المللی مهرآباد نخستین و پرترافیک ترین فرودگاه ایران است که در سال 1317 با میزبانی 20 فروند هواپیما تاسیس شد. این فرودگاه که 78 سال از زمان تاسیس اش می گذرد، با توجه به رشد ترافیک هوایی و افزوده شدن شرکت های هواپیمایی، نسبت به هر برهه زمانی دیگری، با نیازهای جدید مسافران و ایرلاین ها مواجه شده است.

فرودگاه مهرآباد با جابه جایی حدود 14 میلیون مسافر در سال به عنوان پرترددترین فرودگاه کشور شناخته می شود؛ به طوری که سال گذشته تعداد جا به جایی مسافر از این فرودگاه با انجام 114 هزار و 124 مسافر از مرز 14 میلیون نفر گذشت. این حجم از پذیرش مسافر و پرواز٬ نیاز این فرودگاه به توسعه زیرساخت ها، سطوح پروازی و افزایش ظرفیت مسافری را بیشتر می کند.

در حال حاضر 80 درصد پروازهای داخلی در 8 فرودگاه کشور از جمله فرودگاه مهرآباد نشست و برخاست می کنند که با این شرایط فضای فرودگاهای اصلی کشور بسیار محدود است و شرکت ها باید سهمیه پارکینگ که در این فرودگاه ها به آنها تخصیص می یابد را دقیقا رعایت کنند چراکه یکی از مشکلات مهم فرودگاه مهرآباد در بخش سطوح پروازی کمبود پارک هواپیما به ویژه در بازه زمانی 24 تا 5 بامداد است چون در این ساعات به جز پروازهای تاخیردار و اضطراری پروازی در این فرودگاه انجام نمی شود.

در حال حاضر فرودگاه مهرآباد برای حدود 47 هواپیما محل پارک دارد در حالی که حدود 60 هواپیما باید در زمان گراند تایم (زمان پارک هواپیما) در فرودگاه جای داده شوند. در این شرایط از ظرفیت اپرون (پارکینگ هواپیما) بخش نظامی فرودگاه استفاده می شود و یکی از مواردی که موجب اشغال فضای فرودگاه مهرآباد شده وجود حدود 35 هواپیمای زمین گیر در این فرودگاه است که باید جمع آوری شوند.

دی ماه سال گذشته بود که رحمت الله مه آبادی مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در جلسه مسئولان صنعت هوانوردی با وزیر راه و شهرسازی گفت: «تنها 11 درصد فرودگاه مهرآباد در اختیار شرکت فرودگاه های کشور قرار دارد. ضمن اینکه درصد کمی از عرصه این فرودگاه رمپ اختصاصی شرکت های هواپیمایی هما و آسمان است و مابقی فضا در اختیار سایر ارگان های نظامی و وزارت دفاع قرار دارد.»

به گفته مه آبادی « پایگاه اصلی بیشتر ایرلاین ها در تهران نیست اما متاسفاته خطوط هوایی بیشتر ایرلاین ها، هواپیماهای خود را در فرودگاه هایی مستقر می کنند که به لحاظ فضای پارکینگ و اسلات تایم با مشکل مواجه هستند در مقابل کم ترین تعداد هواپیماها را در مرکز اصلی استقرار خود نگه می دارند که این امر بعضا موجب اختلال در خدمت رسانی بهینه به مسافران می شود.»

اما 4 ماه پس از آن جلسه، در اردیبهشت ماه امسال جلسه دیگری به منظور بررسی آخرین وضعیت مشکلات صنعت هوانوردی بین مسئولان این بخش با عباس آخوندی برگزار شد. در بخشی از این جلسه نیز به موضوع کمبود فضای فرودگاه مهرآباد و انتقال بخش نظامی فرودگاه به فرودگاهی کم ترافیک اشاره شد که وزیر راه و شهرسازی در همان نشت از جلسه با وزیر دفاع برای تعیین تکلیف بخش نظامی فرودگاه مهرآباد سخن گفت.

دومین باند بتنی کشور در فرودگاه مهرآباد

اما یکی از اقدامات حائز اهمیت در فرودگاه مهرآباد که حدود 40 درصد از کل پروازهای کشور در این فرودگاه انجام می شود نوسازی سطوح پروازی و احداث باند بتنی در این فرودگاه است. سال گذشته برای نخستین بار در کشور، باند بتنی در فرودگاه بین المللی تبریز طی مراسمی با حضور رئیس جمهور بهره برداری شد و فرودگاه بین المللی مهرآباد نیز به عنوان دومین فرودگاه کشور قرار است به باند بتنی تجهیز شود.

احداث باند بتنی فرودگاه مهرآباد (باند 29 راست) از سال گذشته آغاز شد و این باند به صورت تمام بتنی در حال ساخت است. باند بتنی فرودگاه مهرآباد به طول 4 کیلومتر در حال احداث است و قرار است در سال جاری به بهر ه برداری برسد.

مشارکت فرودگاه میلان برای ساخت ترمینال مسافری در مهرآباد

یکی دیگر از اقدامات در جهت توسعه فرودگاه مهرآباد امضای سند همکاری بین شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با فرودگاه میلان برای ساخت ترمینال جدید مسافری در این فرودگاه است. فرودگاه میلان ایتالیا به عنوان یکی از فرودگاه های معتبر و مجهز اروپا برای سرمایه گذاری، طراحی و احداث یک ترمینال بزرگ مسافری در فرودگاه بین المللی مهرآباد به مساحت 120 هزار متربع منعقد شد که در فاز نخست، این ترمینال به وسعت 80 هزار مترمربع احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد و در آینده نیز به تناسب نیاز تا 120 هزار مترمربع توسعه می یابد.

با بهره برداری از این ترمینال مسافری ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر در فرودگاه بین المللی به 2 برابر وضع موجود افزایش می یابد. همانطور که گفته شد در حال حاضر ظرفیت اعزام و پذیرش در فرودگاه بین المللی مهرآباد سالانه حدود 14 میلیون مسافر است که با احداث ترمینال جدید مسافری با ظرفیت 80 هزار مترمربع، به همین میزان به ظرفیت مسافری این فرودگاه افزوده می شود.

250 میلیون یورو؛ برآورد سرمایه گذاری ساخت ترمینال جدید در فرودگاه مهرآباد

سرمایه گذاری ساخت ترمینال مسافری جدید در فرودگاه بین المللی مهرآباد 250 میلیون یورو برآورد شده و قرار است در کنار این ترمینال، فضاسازی و ساخت پارکینگ برای 6 هزار دستگاه خودرو نیز در نظر گرفته شود.

احداث ترمینال مسافری در فرودگاه بین المللی مهرآباد با سرمایه گذاری خارجی بزرگترین رویداد توسعه ای در صنعت فرودگاهی بعد از انقلاب است که البته به گفته مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، این سند همکاری ها باید بعد از جلسات کارشناسی و بررسی ابعاد مختلف به قرارداد تبدیل شوند تا جنبه اجرایی داشته باشند چراکه در جلسات فنی و تخصصی باید مدل و فرآیندهای سرمایه گذاری، ساختار و چگونگی اجرای پروژه ها مشخص شوند.

بر اساس این گزارش، هر چند طی دو سال اخیر شاهد بهبود و توسعه فضای فرودگاه بین المللی مهرآباد هم در بخش ایرساید (سطوح پروازی) و هم در بخش لندساید (بخش) بودیم اما با توجه به پیش بینی افزایش حجم پروازها و جابجایی مسافر از فرودگاه مهرآباد، همچنان نیاز به توسعه این فرودگاه احساس می شود. جمع آوری هواپیماهای زمین گیر، افزایش فضای پارک و توسعه ظرفیت مسافری می تواند مهمترین اولویت های این فرودگاه باشد.

دنیای سفر این نوشته را از « پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.گردشگری ایران


ویدیو مرتبط :
چالش ها و فرصت های پیش روی ایران