سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بیگدلی در گفتگو با شفقنا: تهدید داعش به عملیات تروریستی در لندن، رم و واشنگتن را باید جدی گرفت


بیگدلی در گفتگو با شفقنا: تهدید داعش به عملیات تروریستی در لندن، رم و واشنگتن را باید جدی گرفت

شفقنا/ یک کارشناس امور بین الملل غرب اروپا و آمریکا با اعتقاد بر اینکه داعش به نمای قدرتی دست زده است، گفت: تهدید داعش به عملیات تروریستی در لندن، رم و واشنگتن را باید جدی گرفت.

دکتر علی بیگدلی در گفت وگو با شفقنا با اشاره به حوادث تروریستی رخ داده در فرانسه اظهار کرد: از یک سو دیروز نشست وین بود و از طرف دیگر چند روز بعد نشست جی بیست در استانبول است. مدتی پیش نیز داعش بیانیه ای خطاب به فرانسه صادر کرد که اگر فعالیت های های خود را در ائتلاف علیه داعش افزایش دهد، در فرانسه یک یازده سپتامبر دیگر راه می اندازند. بر این اساس مقامات فرانسه پیش از این در جریان این موضوع بودند.

او با بیان اینکه کشور فرانسه نسبت به کشورهای همردیف خود از جهت شبکه امنیتی تا حدی ضعیف است، گفت: همیشه این ضعف در دستگاه امنیتی فرانسه وجود داشته است بنابراین به طور قطع داعش دست به نمایش قدرتی زده است که کشورهای دیگر را بترساند و مردم کشورها دولت خود را تحت فشار قرار دهند و وادار کنند که از ائتلاف علیه داعش به رهبری آمریکا خارج شوند. این اقدامات به طور قطع دست زدن به نمایش قدرتی است اما مشخص نیست واقعا بتواند فرانسه را به عنوان یکی از اعضای برجسته ناتو بترساند و مردم آن، حکومت خود را تحت فشار قرار دهند که دست به اقدامات علیه داعش نزند.

بیگدلی تصریح کرد: تا اندازه ای بعید به نظر می رسد و سخت است که دولت فرانسه اعلام کند دیگر در مسایل خاورمیانه دخالت نمی کند چرا که موضع ضعف نشان دادن است. دنیا و غربی ها با پدیده ای مواجه شده اند که دست ساخت خود آنها بوده است، اما امروز خود آنها نیز گرفتار آن شده اند و دیگر برای غربی ها قابل کنترل نیست.

او با تأکید بر اینکه تهدید داعش به عملیات تروریستی در لندن، رم و واشنگتن را باید جدی گرفت، خاطرنشان کرد: داعش در عمل ثابت کرده است که بیرون توانایی این کار را دارد. پیش از این هم داعش بیانیه ای خطاب به فرانسوا اولاند صادر کرده بود. تصور می کنم چند روز پیش فرانسه گفته بود که با حجم بیشتری از پشتیبانی هوایی وارد بحث سوریه و عراق به ویژه عراق می شویم. این اقدام نیز پاسخ آن بوده است و اگر گزینه های بعدی این شهرها بوده است باید شبکه های امنیتی را بسیار قدرتمند کنند.

این کارشناس امور بین الملل، داعش را پدیده ای دانست که یک یا چند کشور نمی توانند آن را کنترل کنند و گفت: داعش هر روز در حال تبدیل شدن به پدیده ای بین المللی است و حوزه های قدرت آن در حال گسترش یافتن است. گفته می شود همه کشورهایی که در شکل گیری این پدیده شوم دخالت داشته اند باید همکاری کنند. داعش همه دنیا را هم ترسانده است و جای ترسیدن نیز دارد. داعش، نماینده هایی در این کشورها دارند که می توانند نقشه های آنها را اجرا کنند. برخی این مسأله را به پناهندگانی که وارد اروپا شده اند ارتباط می دهند اما ارتباط چندانی با آنها ندارد. ممکن است چنین اقداماتی در پناهنده ها هم باشد، اما به نظر کاری با این وسعت که در چندین نقطه پاریس این جنگ اتفاق افتاده است، کاری نیست که این نیروها ظرف یک ماه گذشته بتوانند انجام دهند.

او با بیان اینکه ستاد مرکزی آنها در موصل است، اظهار کرد: از آنجا فرماندهی می کنند اما نیروهای طرفدار خود آنها در این کشورها بخصوص در فرانسه به وفور دیده می شوند زیرا بیشترین اقلیت مسلمان در فرانسه است. این است که آسیب پذیری فرانسه نسبت به کشورهای دیگر بیشتر است.

بیگدلی با اشاره به اینکه داعش به صورت یک نهاد بین المللی درآمده و از حوزه جغرافیایی عراق و سوریه بیرون آمده است، گفت: داعش به صورت یک شبکه جهانی درآمده است. این شبکه جهانی نیز هر روز در حال متعلق کردن گستردگی جغرافیایی و سیاسی نظامی بیشتری به خود است. به همین نسبت هم مبارزه کردن با آن مشکل شده است یعنی در حال خارج شدن از حالت یک گروه چریکی و عمل کردن به صورت یک نهاد سیاسی است که خود پاسپورت، شناسنامه، تمبر، مبادلات تجاری و نمایندگی در کشورها دارد. اولین شرط مبارزه با داعش باید این باشد که نهادهای تأمین کننده نیازهای اقتصادی آن از ریشه خشکانده شود و این نهادها اغلب در شیخ نشین های خلیج فارس هستند که برای جلوگیری از نفوذ شیعه گری در این منطقه آن را به وجود آوردند و امروز به قدرت خزنده ای تبدیل شده است که به ویژه در ارتباط با غرب کار را بسیار مشکل کرده است.


ویدیو مرتبط :
‫ایتالیا در معرض تهدید جدی حملات تروریستی داعش‬‎