سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



واکنش وزارت خارجه آمریکا به اعلام تحویل اس 300 به ایران


واکنش وزارت خارجه آمریکا به اعلام تحویل اس 300 به ایران

فارس/ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه در کنفرانس خبری روزانه به اظهارات مقامات روس پیرامون تحویل سامانه دفاع موشکی اس 300 و وزیر خارجه کشورمان درباره سوریه واکنش نشان داد.

جان کربی در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشتیدپرس در همین باره گفت: «موضع ما در این باره، همان موضع قبل است و ما به روشنی مخالفتمان را با هر گونه فروش سامانه موشکی اس 300 به ایران را اعلام کرده‌ایم. مدت زیادی است که با فروش آن - و فروش هر گونه تجهیزات دفاعی پیشرفته تا این حد - اعلام کرده‌ایم و ما با دقت بسیار این مسئله را تحت نظر خواهیم داشت.»

سخنگوی وزارت خارجه، در بخش دیگری از این کنفرانس خبری به سئوالات خبرنگاران درباره نشست بین‌المللی وین، برای بررسی مسائل سوریه پاسخ داد.

«کربی» در پاسخ به سئوال یک خبرنگار درباره حضور احتمالی ایران در این مذاکرات گفت: «من فعلاً نمی‌توانم درباره شرکت‌کنندگان صحبت کنم. فکر می‌کنم چند روز بعد متوجه خواهیم شد که چه کسانی در این نشست‌های متعدد حضور پیدا خواهند کرد.»

«کربی» به سئوالات خبرنگاران درباره اینکه نمایندگان دولت سوریه هم این مذاکرات حضور خواهند داشت یا خیر، هم پاسخ نداد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که گفته بود تعیین گروه‌های تروریستی و غیرتروریستی از اهداف نشست وین خواهد بود، گفت: «بگذارید این طور بگویم. همین‌طور که ما در طول مسیر این پیش می‌رویم، یکی از مسائلی که خیلی اهمیت دارد رسیدن به نقطه‌ای است که گروه‌های مخالف بتوانند در این مذاکرات، نماینده داشته باشند، زیرا آنها سهم بزرگی در آینده سوریه دارند.»

کربی در ادامه افزود: «همان‌طور که سری قبل هم بعد از وین گفتیم، ما فعلاً هنوز ... در واقع آنها (معارضان سوریه) به شما خواهند گفت که هنوز در نقطه‌ای که بتوانند در این مذاکرات حضور فعال داشته باشند، قرار ندارند. این اتفاق می‌افتد. با گذشت زمان می‌افتد.»

«کربی» با بیان اینکه موضوع متحد کردن معارضان سوریه، به گونه‌ای که بتوانند در مذاکرات حضور داشته باشند همواره محل سئوال بوده گفت: «بدون آنکه بخواهم به صورت جزئی به موارد در دستور کار در این دور مذاکرات وین بپردازدم، کاملاً انتظار دارم که گفت‌وگوها درباره ترکیب معارضان و لجستیک‌های لازم برای فراهم کردن شرایط حضور آنها پای میز را ادامه بدهیم.»

«کربی» در پاسخ به این سوال که درباره این «خط‌کشی» ظریف بین کسانی که باید در مذاکرات حضور داشته باشند و کسانی که نباید حضور داشته باشند چه نظری دارد گفت: «من نمی‌خواهم درباره مسائل در دستور کار خیلی جزئی صحبت کنم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با وجود این افزود: «شما می‌توانید انتظار داشته باشید که آنها درباره گروه‌های معارض و پیشرفت لازم ما برای آوردن آنها (معارضان) در این مذاکرات، گفت‌وگو کنند.»

جان کربی به این سوال که آیا «نمایندگی مواضع دولت سوریه را روسیه به عهده خواهد داشت» اینطور پاسخ داد: «فکر نمی‌کنم رژیم اسد نماینده‌ای در این مذاکرات داشته باشد.»

ظریف، روز دوشنبه در کنفرانس مشترک با همتای بلژیکی‌اش درباره نشست آتی وین گفته بود: «دو موضوع مهم در دستور کار اجلاس است یکی تعیین گروه های تروریستی که به نظر ما واضح است که گروه های تروریستی کدام هستند و موضوع دوم توافق درباره ادامه کار است.»

آقای ظریف همچنین گفت: «ما به دو اصل مبارزه با تروریسم به عنوان وظیفه ای بین المللی و تعیین سرنوشت مردم سوریه توسط مردم سوریه اعتقاد داریم و می توانیم در این زمینه تسهیل کننده باشیم.»

خبرنگار آسوشیتدپرس، در ادامه، سوالش درباره واکنش کربی به اظهارات ظریف را واضح‌تر پرسید و گفت: «نکته این سوال این است که سوریه و ایران، سالها توسط وزارت خارجه آمریکا به عنوان حامیان تروریسم دولتی شناخته شده‌اند. در این باره چه توضیحی دارید که شما به این کشورها، که می‌گویید حامی تروریسم هستند، حالا می‌خواهید اجازه بدهید که بگویند چه کسی تروریست است و چه کسی نیست؟»

کربی در پاسخ گفت: «دیدگاه ما درباره حمایت انها از تروریسم عوض نشده است. حرف شما درباره سیاست ما در قبال حمایت دولتی از تروریسم کاملاً درست است. اما هیچ جای این حرف به معنی این نیست که ما نمی‌توانیم با انها گفت‌وگو کنیم. منظور من این است که اگر استدلال ما این بود که نمی‌توانیم با کشوری شناخته شده در زمینه حمایت دولتی از تروریسم مذاکره کنیم، رسیدن به توافق (هسته‌ای) غیرممکن بود.»

کربی بار دیگر بر نبودن بشار اسد به عنوان راه حل انتقالی مد نظر آمریکا تأکید کرد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
واکنش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ