مشکلات این روزهای قصه‌پردازی سینمای ایران از زبان یک سینماگر


مشکلات این روزهای قصه‌پردازی سینمای ایران از زبان یک سینماگرباشگاه خبرنگاران/ اکثر فیلمنامه‌نویسان ما به خاطر احتیاج مالی به سمت کپی‌نویسی می‌روند و در مدت زمان کوتاه به خاطر گذران زندگی فیلمنامه می‌نویسند.
علیرضا زرین‌دست فیلمبردار سینما در خصوص تقلید کورکورانه در ساخت فیلم‌های سینمایی به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: امیدوارم توافقی که در خصوص رفع تحریم صورت گرفته بتواند گشایشی از جهت اجتماعی و سیاسی به وجود آورد. این گشایش باعث می‌شود متفکران، نویسندگان و فیلمنامه‌نویسان ما به خاطر احتیاج مالی کمتر به سمت کپی‌نویسی بروند. آن‌ها به خاطر نیاز مالی می‌خواهند هرچه زودتر نگارش فیلمنامه را تمام کنند تا سریع دستمزد گرفته و روزگارشان را بگذرانند. خود من شاهد چندین مورد از این اتفاق بودم.
وی افزود: نویسنده باید با دل و از روی اطلاعات و سوادی که از کشور خودش و ادبیات جهانی به دست آورده، دست به قلم ببرد نه اینکه فیلمی را کپی قرار بدهد و تمام فیلم‌های ما شکل آن شود یا از فیلم‌های غربی کپی برداریم و در فیلمنامه‌های خودمان پیاده کنیم.
وی ادامه داد: اگر فیلمنامه‌نویسان ما از لحاظ مالی و اقتصادی فارغ‌البال باشند، برای رسیدن به پول بیراهه را انتخاب نمی‌کنند و با آرامش، ذهن باز و هوشمندانه دست به قلم می‌برند. البته تاثیرگرفتن از آثار دیگران عیبی ندارد اما به این شرط که اثر جدیدی را خلق کنند و نوشته آن‌ها به اثری بی‌روح، بدون کیفیت و کپی ضعیف ختم نشود.
این فبلمبردار در مورد عمده مشکل جشنواره‌های فیلم در ایران اظهار داشت: جشنواره‌های ما تا حدودی بلاتکلیف هستند و اتفاقاتی که در آنها می‌افتد همه را متعجب می‌کند. ما نباید ادا یا الگوی جشنواره‌های خارجی را پیشه بگیریم یا از آنها کپی‌برداری کنیم. ما می‌توانیم خودمان باشیم. این خود بودن از بی خود بودن بسیار بهتر است.
وی افزود: ما سنت‌های مختلفی داریم که می‌توانیم آن‌ها را در برگزاری جشنواره الگو قرار دهیم. به عنوان نمونه هرکدام از ماه‌های سال ما نماد هستند و بهترین گزینه برای سبک و سو دادن و مال خود کردن جشنواره‌های داخلی ماست. پس اگر الگویی را در برگزاری جشنواره انتخاب کنیم که نوع اجرای آن قابل اعتنا و پسندیده نباشد و نتوانیم از داشته‌های خودمان استفاده کنیم به سرانجام خوب نخواهد رسید.
زرین‌دست در بخش پایانی صحبت‌های خود در مورد گزیده کاری که در انجام کارهایش مد نظر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: فیلمسازی در سینمای ما شکلی پیدا کرده که بسیاری از آثار به درد من نمی‌خورد و من نیز به درد آن‌ها نمی‌خورم، من با دل و جان و علاقه‌ای که به سینما دارم در فیلمی کار می‌کنم. پس برای من مهم است، کارگردان و گروهی که قرار است با آن‌ها کار کنم همین هدف را دنبال کنند. به این جهت گزیده کاری را مد نظر قرار می‌دهم.


منبع: باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
گزارشی از نقش گریم و چهره پردازی در سینمای ایران+فیلم