بیماریهای عجیبی که زبان به آن مبتلا می شود


در طب یونانی، پزشکان بر این عقیده اند که زبان تمام بیماری های فرد را منعکس می کند. مشکلات زبانی می تواند نشانه ای از کمبود ویتامینی و یا بیماری ایدز و یا سرطان دهان باشد. البته برخی از بیماری های عجیب و غریبی نیز وجود دارند که زبان به آن مبتلا می شود.

سایت مدیکال دیلی در این مقاله به بررسی برخی از این عارضه های نادر و عجیب و علائم آن ها که ممکن است زبان به آن دچار شود، پرداخته است:

انواع بیماریهای زبان ، بیماری زبان جغرافیایی ، بیماری لوکوپلاکی

این عارضه که بی ضرر و خوش خیم به حساب می آید، به هیچ نوعی از عفونت یا سرطان مرتبط نیست؛ اما باعث می شود سطح زبان به شکل یک نقشه جغرافیایی ظاهر شود. در وضعیت عادی زبان از برآمدگی های کوچک و سفید-صورتی رنگی به نام «پاپیلا» پوشیده شده، اما بر اثر این عارضه، پاپیلا از سطح زبان پاک شده و در نتیجه به شکل صاف، قرمز رنگ و با کناره های برآمده ظاهر می شود.

مبتلایان به این عارضه نباید نسبت به وضعیت خود نگران باشند. همچنین یک تا سه درصد افراد در هر سن و سالی می توانند دچار آن شوند. علت بروز این بیماری مشخص نیست و بیشتر اوقات به خودی خود از بین می رود. در صورتی که بیماری زبان جغرافیایی موجب حساسیت یا التهاب شود، پزشک مصرف مسکن و داروهای ضدالتهاب را تجویز می کند.

بیماری لوکوپلاکی

در این بیماری، ضایعه های سفیدرنگ و ضخیمی روی زبان، لثه ها و داخل گونه ها ظاهر می شود. پزشکان دلیل اصلی این بیماری را نمی دانند؛ اما تاکید دارند که تنباکو عامل مهم در بروز لوکوپلاکی است. به طور طبیعی این بیماری خطرزا نیست، اما می تواند نشانه اولیه بروز سرطان به حساب آید.

زبان شیاردار

بر اثر این بیماری، شکاف ها و شیارهایی روی سطح زبان به وجود می آید. عمق این شکاف ها مختلف است که بارزترین آن در میانه زبان ظاهر می شود. این عارضه در پنج درصد مردم مشاهده می شود؛ هر چند در میان مردان و با بالارفتن سن بیشتر می شود. همچنین این عارضه در 80 درصد کودکان مبتلا به سندرم داون به وجود می آید. دلیل این بیماری ناشناخته است و با علائمی همراه نیست.

زبان مودار سیاه

شاید یکی از ناخوشایندترین بیماری های زبان، عارضه زبان مودار سیاه باشد که بر اثر آن سطح زبان تیره رنگ و همراه با مو ظاهر می شود. این بیماری نیز بی ضرر است و بعد از گذشت مدتی از بین می رود. بروز این بیماری از وجود میزان بالایی باکتری یا رشد مخمرها در دهان ناشی می شود و در نتیجه پاپیلا رشد کرده و دراز می شود و برآمدگی هایی مو مانند به وجود می آورد که می تواند به 15 برابر طول معمولی یک پاپیلا برسد. فاکتورهای خطرزای بروز این بیماری می تواند عدم رعایت بهداشت دهان، مصرف مواد دخانی، مصرف زیاد قهوه، استفاده از آنتی بیوتیک و تشنه ماندن باشند. خوشبختانه با رعایت بهداشت دهان می توان این بیماری را درمان کرد.  

بیماری زبان ، بیماری های عجیب و غریب زبان


ویدیو مرتبط :
"قبول باشه" باحضور کودکان مبتلا بیماریهای خاص رمضان94