گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



شاهرودی ها در جنگلانه تاغ کاشتند


سیاری از دوستداران طبیعت شاهرود را با جنگل های واقع در شمال این شهرستان می شناسند این در حالی است که جنگل های تاغ واقع در جنوب شاهرود نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

جمعیت دیده بان طبیعت از موسسه های فعال در حوزه محیط زیست شاهرود همراه با طرح جنگلانه در 27 دی ماه بذر تاغ، پسته وحشی و قیچ در منطقه چاه جام کاشتند.

دکتر امیرحسین ولیان مدیر جمعیت دیده بان طبیعت در گفت و گو با «دنیای سفر» درباره دلایل انتخاب این منطقه برای کاشت بذر گفت: ما به دو دلیل جنوب شاهرود و مسیر طرود را برای کاشت بذر انتخاب کردیم. بسیاری از دوستداران طبیعت شاهرود را با جنگل های واقع در شمال این شهرستان می شناسند این در حالی است که جنگل های تاغ واقع در جنوب شاهرود نیز از اهمیت ویژه ای برخوردارند.

وی افزود: یادآوری به طبیعت دوستان و مسئولان درباره جنگل های تاغ به عنوان رویشگاهی که نیازمند توجه بیشتر مسئولان در کنار رویشگاه های اورس و هیرکانی شمالی است اولین دلیلی بود که ما چاه جام را برای مشارکت در طرح جنگلانه در نظر گرفتیم.

مدیر جمعیت دیده بان طبیعت با بیان اینکه رویشگاه های تاغ طی دهه های گذشته با آسیب های متعددی مواجه شده است، تصریح کرد: استفاده از تاغ به عنوان سوخت متاسفانه باعث کاهش قابل توجه وسعت جنگل های چاه جام شده و در همین راستا بایستی با کمک جوامع محلی و مسئولان اداره منابع طبیعی فعالیت هایی برای احیای آن صورت گیرد.

ولیان دلیل دیگر انتخاب چاه جام برای مشارکت این جمعیت در طرح جنگلانه را به شرایط جوی مرتبط دانست و اظهار کرد: در ارتفاعات البرز در این زمان ما قادر به کاشت هیچ بذری نبودیم زیرا با کاشت بذر هم به تخریب خاک دست زده و هم انرژی خود را برای یک کار بیهوده هدر می دادیم.

وی درباره تعداد مشارکت کنندگان و وسعت منطقه طرح کاشت تاغ در مسیر روستای طرود به «دنیای سفر» گفت: ما مدعی نیستیم در وسعت زیادی بذر کاشته ایم، قصد ما زدن یک تلنگر به مسئولان بود و از این جهت یک سفر خانوادگی برای اعضای جمعیت تدارک دیده شد تا زن و مرد و کودک در کنار هم مبادرت به یک فعالیت محیط زیستی کنند. خوشبختانه با استقبال خوبی هم این حرکت مواجه و به ویژه کودکان در طی فرایند کاشت بذر هیجان و اشتیاق زیادی را از خود نشان دادند.


ویدیو مرتبط :
نقد پرسه زیر درختان تاغ