سیاست وزارت علوم در پساتحریم، تعامل علمی با دنیا است


معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در دیدار با دبیرکل جنبش امت اسلامی لبنان، گفت: سیاست وزارت علوم در پساتحریم، تعامل علمی با دنیا، بویژه کشورهای اسلامی است.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر سیدضیاءهاشمی در دیدار با عبدالناصرجبری دبیرکل جنبش امت اسلامی لبنان و رئیس دانشکده دعوت اسلامی این کشور افزود: در شرایط فعلی علم و فرهنگ زبان مشترک و مناسبی برای گسترش روابط با دنیای اسلام است و با این رویکرد می‌توان به دور از اختلافات قومی، مذهبی و زبانی در هم‌افزایی مشترکات و تبادل علمی و فرهنگی به افق‌های روشنی در دنیای اسلام دست یابیم.

هاشمی افزود: پیشنهاد شما مبنی بر تبادل علمی و دانشگاهی، پیشنهاد سازنده‌ای است و باید در همه کشورهای اسلامی این همکاری علمی در تعلیم و تربیت حول محور آموزه‌های متعالی اسلام ناب تقویت شود. در جمهوری اسلامی کارهای مهمی در خصوص همکاری علمی با جهان اسلام انجام گرفته است و تاسیس دانشگاه جامعه المصطفی، دانشگاه ادیان، و توسعه دانشکده‌های الهیات در دانشگاه‌های مختلف کشور، نمونه‌ای از این اقدامات است و سیاست وزارت علوم این است که این روند، توسعه و شتاب روزافزونی پیدا کند.

وی در پایان تاکید کرد: ما از تبادل دانشجو و همکاری‌های علمی و پژوهشی در زمینه‌های مختلف با کشورهای اسلامی استقبال می‌کنیم و ترویج آموزه‌های تکفیری و افراط‌گرایانه را مخالف مصالح امت اسلامی می‌دانیم.

شیخ عبدالناصر جبری نیز در این دیدار ضمن تبریک فرا رسیدن سال‌روز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره)، اظهار کرد: این انقلاب تنها متعلق به ایران نیست، بلکه متعلق به جهان اسلام و همه مردمی است که دل در گرو اسلام و مبارزه با ظلم و ستم دارند. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران الگوی بی بدیلی در زمینه ایجاد وحدت اسلامی و مبارزه با دشمنان جهان اسلام است و باید کشورهای اسلامی اعم از ملت‌ها، علما و دولتمردان از این الگو درس گرفته و همه با بسیج امکانات جهان اسلامی و با استفاده بهینه از همه ظرفیت‌های کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان به سمت تقویت عزت و اقتدار جهان اسلام و همچنین مبارزه با اهداف و توطئه‌های دشمنان مسلمانان حرکت کنیم.

دبیرکل جنبش امت اسلامی لبنان، افزود: خوشبختانه مسلمانان امروز پی برده‌اند که دشمن مشترک ما آمریکا و صهیونیست‌ها هستند و گروه‌های تروریستی تکفیری هم مولود تفکر افراطی صهیونیست‌ها هستند و به اهل تسنن و تشیع هیچ رحمی نمی‌کنند. بدون شک عملکرد آنها تامین‌کننده منافع صهیونیست‌ها، آمریکایی‌ها و غربی‌ها بوده و موجب تضعیف جهان اسلام است.

وی در ادامه به نقشه دشمن برای ایجاد جنگ مذهبی و جنگ‌های قومی در منطقه و حتی در کل قاره آسیا اشاره کرد و وحدت را تنها عامل خنثی‌سازی توطئه دشمنان برشمرد و افزود: وحدت مسلمانان فقط نباید به اعتقادات دینی و مذهبی خلاصه شود بلکه باید در عرصه‌های علمی و پیشرفت‌های اقتصادی و غیره هم همکاری کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالایی دارد و باید به سمت گسترش همکاری‌های علمی، دینی و فقهی حرکت کنیم.

جبری در ادامه این دیدار گزارشی از دانشکده دعوت اسلامی لبنان ارایه داد و گفت: در حال حاضر 500 طلبه و دانشجو از کشورهای اسلامی و آسیایی و آفریقایی در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری مشغول تحصیل هستند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، وی همچنین در خصوص تبادل علمی و دانشگاهی میان دانشگاه متبوع خود و دانشگاه‌های ایران پیشنهاداتی مطرح کرد که مورد استقبال معاون وزیر علوم قرار گرفت و در پایان ضمن تشکر از ملاقات با دکتر هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم، از این مقام دعوت کرد تا برای بازدید از مراکز علمی و دانشگاهی و دیدار با شخصیت‌های علمی به لبنان سفر کند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
تعامل علوم انسانی و اجتهاد