سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



هند آماده پرداخت بدهی نفتی /بازنبودن کانال های بانکی مهمترین مانع


به گزارش ایرنا،شرکت های هندی به رغم گذشت ماهها از لغو تحریم ها به علت مشکلاتی از قبیل بازنبودن کانال های بانکی و اختلاف دو کشور درخصوص تسویه با ارزهای بین المللی یا ارز ملی هند (روپیه )تاکنون بدهی نفتی خود را به ایران پرداخت نکرده اند.
پالایشگاههای «اسار اویل» و شرکت پتروشیمی مانگلورهند 6.5 میلیارد دلار بایت وارد نفت به ایران بدهکار هستند.
«اچ کومار» مدیرعامل شرکت مانگالور گفت که به محض شفافیت و باز شدن کانال های بانکی این شرکت بدهی خود به ایران را می پردازد.
وی تحریم ها را از موانع اصلی پرداخت بدهی نفتی به ایران ذکر کرد و اظهار امیدواری کرد که هرچه زودتر مشکلات پرداخت رفع شود.
شرکت اسار نیز پیش از این آمادگی این شرکت را برای پرداخت بدهی نفتی به ایران اعلام کرده بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو در گفت وگو با ایرنا با تایید مشکلات بانکی اظهار کرد همچنان بعد از گذشت چند ماه از لغو تحریم ها، برخی از مشکلات مربوط به مبادلات بانکی بین دو کشور وجود دارد.
«غلامرضا انصاری» تصریح کرد دو کشور برای رفع مشکلات بانکی می توانند انجام مبادلات از طریق اتحادیه پایاپای آسیایی را مورد توجه قرار دهند.
کشورهای ایران ،هند،بنگلادش، مالدیو ،میانمار، پاکستان ،بوتان و نپال از اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی هستند.
این اتحادیه برای تسهیل در پرداخت بین اعضای این اتحادیه تشکیل شده است .
دولت هند نیز چندی پیش اعلام کرد که قصد دارد بعد از وقفه ای 5 ساله پرداخت تجاری با ایران را از طریق یک سیستم تسویه حساب منطقه ای از سر بگیرد.
پایگاه خبری اکونومیک تایمز نیز به نقل از مقامات هندی اعلام کرد هند آماده است هر چه سریعتر بدهی نفتی خود به ایران را مشروط به شفافیت کانال های بانکی پرداخت کند.
به گفته منابع دولتی ،گفت وگوهایی بین دو کشور برای پرداخت بدهی نفتی در جریان است و دو طرف مطمئن هستند که مسئله پرداخت بدهی ها بزودی رفع می شود.
«دار مندرا پرادهان » وزیر نفت وگاز طبیعی هند نیز هفته گذشته در گفت وگو با روزنامه هندو گفت که بانک مرکزی هند و ایران برای پرداخت بدهی نفتی این کشور به ایران از طریق بانک های اروپایی به توافق رسیده اند.
وی افزود:براساس این توافق هند باید بدهی نفتی خود را برای انتقال به ایران به بانک های اروپایی واریز کند.
یکی از مشکلات پرداخت بدهی نفتی در گذشته اصرار دهلی نو بر پرداخت بدهی به صورت روپیه (پول ملی هند) بود ولی درمقابل ایران خواستار دریافت ارزهای معتبر بین المللی نظیر یورو بوده است .
پالایشگاههای نفت هند پس از مسدود شدن مسیر پرداخت بهای نفت از طریق هالک ترکیه در سال 2013 در توافقی با ایران ، 55 درصد از ارز حاصل از فروش نفت ایران را به یورو در حسابی در یوکو بانک ذخیره کرده است .
براساس این توافق 45 درصد بقیه وجوه حاصل از فروش نفت ایران نیز در حسابی در بانک بانک یوکو برای واردات کالا واریز شده است .
روزنامه انگلیسی زبان بیزنس در گزارشی به نقل از منابع وابسته نوشت در سفر وزیر نفت هند به ایران ،تهران از دهلی نو خواسته است که بدهی نفتی را از طریق بانک های اروپایک – ایرانیک هندل در آلمان ، بانک مرکزی ایتالیا و بانک هالک ترکیه پرداخت کند.
یک منبع دولتی هند گفت که بانک مرکزی هند پرداخت بدهی نفتی از طریق بانک هالک را رد کرده است و تاکنون بانک مرکزی ایتالیا و بانک اروپا یک – ایرانیک هندل دراین خصوص اظهار نظری نکرده اند.
«راگوم راجان» رئیس بانک مرکزی هند پیش از این گفته بود که هند بدهی نفتی ایران را به صورت قسطی پرداخت می کند.
هند در دوران تحریم با حفظ روابط تجاری خود با تهران و به رغم محدودیت ها حدود 20 درصد از نفت صادراتی ایران را می خرید.
براساس اطلاعات گمرک و کشتیرانی در ماه مارس سال جاری میلادی مجموع واردات نفت هند از ایران روزانه به 506 هزار بشکه رسید که این میزان در سالهای گذشته بی سابقه بوده است .
*آساق*1600

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
رسیدگی به پرونده بدهی بانکی