سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



نظارت دقیقی بر خدمات درمان«


سلامت نیوز: رئیس هیات‌مدیره انجمن دندان‌پزشکی ایران شعبه فارس درباره نظارت بر کیفیت خدمات و بهداشت درمانگاه‌های خیریه دندان‌پزشکی گفت: متأسفانه تا جایی که من اطلاع دارم نظارت دقیق و مستمری بر تعرفه و کیفیت خدمات درمانی درمانگاه‌های خیریه دندانپزشکی اعمال نمی‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر نازیلا شهبازی در گفتگو با سایت دندانه، با اشاره به قیمت پایین خدمات این درمانگاه‌ها درباره کیفیت مواد مورد مصرف آن‌ها اظهار کرد: با توجه به عدم نظارت کافی به نظر می‌رسد که رعایت بهداشت و استفاده از مواد وتجهیزات با کیفیت مطلوب دارای نقایصی باشد.

وی یکی از مهم‌ترین مشکلات این حوزه را نبود تعرفه شفاف و مشخص دانست و تأکید کرد: در حقیقت به نظر می‌رسد هر کدام از خیریه‌ها با نظر خودشان اقدام به تعرفهگذاری و خدمات می‌نمایند، از طرفی دیگر با توجه به امکان سوء استفاده از نام و عنوان خیریه برای فعالیت چنین موسساتی بهتر است خیریه‌ها زیر نظر سازمان‌هایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بهزیستی، سازمان نظام پزشکی با همکاری انجمن‌های مربوطه نیز انجام شود.

دکتر شهبازی خاطرنشان کرد: بنابراین شایسته است ترتیبی اتخاذ شود که شناسایی افراد نیازمند بهدریافت خدمات خیریه به طرز صحیحی انجام شود. شاید در این راستا بهتر باشد واحدی در دفا‌تر بهزیستی یا انجمن‌های خیریه مردمی و محلی و یا شورای محلات به ارجاعبیماران نیازمند اقدام نمایند. ضمن اینکه معیار استفاده از خدمات رایگان نیز مشخص نیست مگر اینکه در اساسنامه و یا وقف نامه به آن اشاره شده باشد.

وی درباره چگونگی حیات درمانگاه‌ها ی خیریه دندانپزشکی به سرمایه گذاری اولیه موسسین، مشارکت‌ها و کمک‌های مردمی، موسسات خیریه و احتمالاً عواید حاصله از صدقات و نذورات و خیرات، اشاره کرد و افزود: البته دراکثر موارداین موسساتبابت خدماتی که ارائه می‌دهند مبالغی راکه در مقایسه با تعرفه‌های موجود (بخش خصوصی و دولتی) کم هم نیستند دریافت می‌کنند.

به گفته وی یکی از مشکلات این گونه خیریه‌ها نداشتن تعرفه ویژه و یا شفاف است و به نظر می‌رسد هر موسسه‌ای با نظر خود اقدام به تعرفه گذاری و ارائه خدمات می‌نماید.

دکتر شهبازی بیان کرد: اعتقاد اولیه بانیان وقف و اکثر موسسات خیریه به کار نیکی که انجام می‌دهند و حاضرند حتی به بهای ضرر و زیان‌های مادی به فعالیت‌های خود ادامه دهند هر چند درمورد بسیاری از این موسسات دریافت وجه در قبال ارائه خدمات هزینه‌ها را پوشش می‌دهد.

رییس هیات‌مدیره انجمن دندان‌پزشکی ایران شعبه فارس، تصریح کرد: البته دراین رابطه آیین نامه تأسیس و اداره مراکز خیریه بهداشتی ودرمانی مصوب سال ۱۳۶۷ توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی وجود دارد که ضوابط راتعیین کرده است. بر اساس این آیین نامه اگر موسسه خیریه موقوفه رسمی باشد می‌تواند از دانشگاه علوم پزشکی تقاضای صدور پروانه فعالیت نماید. در غیر این صورت بایدبه ثبت رسیده و دارای اساسنامه معتبر مورد تأیید و تصویب مراجع صلاحیت دار باشد.

وی یادآور شد: درخواست صدور پروانه فعالیت موسسه خیریه همراه با مدارک و مستندات لازم به واحد صدور پروانه‌های موسسات پزشکیمستقر در معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شود که پس از بررسی‌های لازم در کمیسیون مربوطه ودرصورت تأیید پروانه خاص صادر خواهد شد.

دکتر نازیلا شهبازی درباره چگونگی فعالیت چنین درمانگاه‌هایی در کشور گفت: من از سایر شهرهای کشور در این رابطه اطلاع دقیقی ندارم ولی در شیراز درمانگاه خیریه دندانپزشکی به طور رسمی ثبت نشده است. البته در درمانگاه‌های خیریه جنرال کهواحد دندانپزشکی دارند فعالیت خیریه در این حوزه هم انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به وجود آیین نامه تأسیس و اداره مراکز خیریه بهداشتی و درمانی حضور نماینده انجمن یا نظام پزشکی، با توجه به شناخت و ارتباط بیشتر بااعضای خود، در زمانصدور پروانه برای موسسات ونیز هنگام بررسی صلاحیت موسسین می‌تواند کمک موثری به ساماندهی درمانگاه‌های خیریه نماید.


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟