سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دیدگاه عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره رویکرد خوزستانی ها در انتخابات


مهناز کسمتی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این رویکرد انتخاباتی در خوزستان باعث شده که نوع دیدگاه و حمایت از نامزدهای زن انتخاباتی درخوزستان مانع موفقیت زنان برای حضور در عرصه سیاسی و اجتماعی شود.
وی افزود: در هر دوره حضور زنان خوزستان در انتخابات مجلس شورای اسلامی مانند سایر استان ها همواره به نسبت پر رنگ اما چالش انگیز بوده است. همانطور که می دانیم فرآیند شناخت و یا شناسایی فرد نامزد ناشناخته برای مجلس شورای اسلامی یک پروسه به نسبت سخت و طاقت فرسا و نیاز به فعالیت حداقل یک سال مداوم فرد نامزد دارد.
وی گفت: معمولا نامزدهای موفق از بین مسئولان اجرایی آن شهر انتخاب شده اند بطور مثال برخی از شهردارهای شهرها به دلیل شناخت مردم و داشتن امکانات، موفق به ورود به مجلس شورای اسلامی شده اند.
این استاد دانشگاه چمران اهواز بیان کرد: از آنجا که تاکنون اراده ای قوی در بکارگیری زنان در امور اجرایی شهر و یا استان صورت نگرفته، لذا توفیقی برای معرفی زنان توانمند در این استان بوجود نیامده است؛ از سوی دیگر معمولا کمتر زنی وقت و زمان کافی را پیدا می کند که در سطح شهرستان خود را معرفی و یا اثبات کند.
کسمتی گفت: در ارزیابی کلی در سطح ایران ، در شهرهایی که زنان در فهرست جناح های سیاسی معرفی شده و از این مسیر وارد عرصه و کارزار انتخاباتی می شدند نسبت به افراد مستقل موفقیت بسیار بیشتری برایشان حاصل شد. برای مثال در تهران، زنان در فهرست جناح های سیاسی بیشتر موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شدند اما متاسفانه در خوزستان اراده ای برای قرار دادن زنان در فهرست نامزدهای جناح های سیاسی تاکنون وجود نداشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: متاسفانه در برخی از اقوام در اهواز، با وجود بالا بودن عده و جمعیت، باور کافی برای حضور زنان در این عرصه بصورت قابل توجهی وجود ندارد و همین امر موجب عقیم ماندن موفقیت زنان در مجلس شورای اسلامی شده است.
وی اظهار کرد: ناگفته نماند که استفاده بیشتر مردان از لابی های سیاسی و قومی، رای را بیشتر به سود آنها سوق داده و زنان در این زمینه ابتکار عمل نداشته اند. البته حضور زنان در شوراهای اسلامی شهر در خوزستان از مقبولیت نسبی برخوردار است اما نبود توازن آنها با مردان نقش موثرتر را در جهت گیری شوراهای شهر از آنها سلب کرده است.
کسمتی بیان کرد: اگر در شوراهای اسلامی شهر و مجلس شورای اسلامی به گونه ای حرکت شود که به میزان سهم جمعیتی دو جنس، به همان میزان نماینده داشته باشیم تصمیم گیری ها در این دو عرصه می تواند به استحکام و عدالت در تصمیمات و قوانین انجامد.
استاد دانشگاه چمران اهواز گفت: بخش از دلیل موفق نبودن زنان خوزستان در کسب رای به دلیل نبود وجود لابی گری زنان با جناح های سیاسی، و بخشی مربوط به نبود اعتقاد برخی اقوام به حضور زنان، و بخشی به دلیل نبود حضور زنان مطرح و مقبول جامعه است.
وی افزود: برخی از زنان تحصیل کرده و فعال دانشگاهی در خوزستان، یعنی آنهایی که در کار خود موفق بوده و می توانند صادقانه و به دور از جنجال های سیاسی و قومی کار کنند فضای مناسب و سالمی را برای فعالیت در این میدان نمی بینند.
کسمتی گفت: اینگونه زنان فضای آرام محیط کار، تحصیل و تحقیق را به شانتاژها و بد اخلاقی های سیاسی که امنیت و سلامت افراد و جامعه را از هر نظر به خطر می اندازد، ترجیح می دهند. اگر فضای سالمی برای فعالیت سیاسی فراهم شود بطور قطع این دسته از زنان به میدان آمده و با توجه به توانمندی های علمی و تخصصی می توانند موفقیت هایی را کسب کنند.
وی اظهار کرد:با نگاهی گذرا به رد صلاحیت شدگان اخیر در می یابیم تعداد قابل توجهی از زنان تحصیل کرده و دلسوز در کار، و موفق در فعالیت اجتماعی یا احراز صلاحیت نشده و یا رد شده اند.
کسمتی افزود: دسته دیگر از زنان پر انگیزه و علاقمند به خدمت به این کشور، که تمایل دارند خود را در معرض رای مردم قرار دهند بنا به دلایل ناشناخته بسادگی عدم احراز صلاحیت می گیرند و حتی اجازه نمی یابند که در مدت کوتاه زمان انتخابات خود را محک بزنند. این سوال مطرح است که چرا این چنین است؟ چه نگرانی وجود دارد که تصمیم گیرندگان کشور شانس معرفی و عرضه توانایی های زنانی را سلب کرده که سالها در کسوت معلمی و یا استادی در آموزش و پرورش و یا دانشگاه فرزندان ما را آموزش داده اند. آیا ما به جامعه اعتماد نداریم که فرد مقبولی را برگزیند؟
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران بیان کرد: دسته سوم از زنان با وجود داشتن توانایی علمی به دلیل نداشتن پست های اجرایی اعتماد به نفس کمتری داشته لذا تصور می کنند تحلیل درستی از واقعیات جامعه ندارند لذا به این عرصه وارد نمی شوند.
وی افزود: اگر امکان حضور در مدیریت اجرایی برای زنان فراهم شود، که متاسفانه تاکنون با تنگ نظری متولیان جامعه روبه رو بوده ایم، حضور زنان قابل در این عرصه فراهم شده و خواهیم دید که در این رقابت از مردان عقب نخواهند ماند.
وی اظهار کرد: در حدود 11 درصد نامزدهای انتخاباتی خوزستان را زنان تشکیل می دهند و متاسفانه شاهد حذف بسیاری از زنان فرهیخته و تحصیلکرده در مرحله تعیین صلاحیت بودیم.
پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم اسفند همزمان در سراسر کشور برگزار می شود.
7158/ 6037

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بررسی استقلال دانشگاه و رابطه آن با کارکردهای دانشگاه از دیدگاه اعضاء هیات علمی