روانشناسی/ 5 روش برای خواندن ذهن دیگران


روانشناسی/  5 روش برای خواندن ذهن دیگران موفقیت/ شاید از نظر شما ارتباط ذهن ها با یکدیگر نوعی نیروی ماورایی و تخیلی باشد اما باید بدانید که اینطور نیست و خواندن ذهن دیگران نوعی مهارت است که می توان آن را آموخت.
پیدا کردن درکی درست از ارزش ها و #شخصیت دیگران می تواند شما را در رسیدن به اهدافتان یاری دهند.
به گفته لورن مینر مدیر اجرایی شرکت کاریابی Decision Toolbox افراد باهوش همواره هم در زندگی شان و هم در کارشان موفق هستند، با این وجود افرادی که همواره بهترین عملکرد را دارند لزوما باهوش ترین نیستند بلکه در مقابل اشخاصی هستند که توانسته اند با ذهن دیگران ارتباط برقرار نمایند.
به گفته لورن پنج روش مختلف برای خواندن ذهن دیگران یا دست کم ارائه پیش بینی های موثق از رفتار آنها وجود دارد :

1- با اختلاف نسل ها شروع کنید
به یاد داشته باشید اینکه طرف مقابل شما متعلق به چه نسلی است می تواند نکته هایی را در مورد نحوه فکر کردن او در اختیارتان قرار دهد. مینر می گوید نسلی که یک فرد به آن تعلق دارد در واقع حکم لنزی را دارد که از آن به جهان پیرامونش می نگرد.
تفاوت های نسلی بسیار جالب هستند. برای نمونه افرادی که در ابتدای هزار جدید متولد شده اند بیشتر دوست دارند پشت دستگاه های کامپیوتری پنهان شده و نظرات خود را از طریق توئیتر و رسانه های اجتماعی ابراز کنند. از نظر آنها ارتباطات چهره به چهره ارزش زیادی ندارد اما پدران و مادران ما دوست دارند که شخصا و رو در رو با دیگران صحبت نمایند.
همچنین برای نسل های مختلف موارد مختلفی اهمیت دارد. برای نمونه نوجوانان و جوانان امروزی دوست دارند زودتر به نتیجه برسند و زمانی که با آنها حرف می زنیم باید از فرایندهای ثابت شده و راهکارهای سریع سخن بگوییم. این در حالی است که والدین ما محافظه کارتر هستند و زمانی که با آنها حرف می زنیم باید گام هایمان را آهسته تر برداشته و در مورد موضوعاتی چون ایمنی و خطر سخن بگوییم.

2- حساسیت ها را شناسایی کنید
چه مسالی احساسات آنها را بر می انگیزد؟ در چه مواردی احساس راحتی می کنند ؟
برای این منظور سوالاتی از فرد بپرسید که انتهایشان باز است و به این ترتیب فرد مقابلتان می تواند از نقاط قوت و چالش هایش برایتان بگوید.

2- شخصیت ها را در نظر بگیرید
با دقت کردن به خصوصیات شخصیتی افراد و همچنین گفتار آنها به دنبال کلیدهایی بگردید. برای نمونه فردی که دوست دارد بر دیگران تسلط داشته باشد معمولا محکم دست می دهد یا افرادی که از شوخی خوششان می آید غالبا نکته های نغز و لطیف را در گفتارشان می گنجانند.

4- به دنبال ارتباطات غیر کلامی باشید
رفتار غیر کلامی نیز اهمیت بالایی دارد و بهتر است که به زبان اندام فرد مقابل تان توجه نمایید. اگر فردی حین صحبت های شما به دیوار یا سطحی تکیه می دهد معنایش آن است که جذب موضوع شده و اگر در مقابل صرفا حرف هایتان را تایید می کند، نگاهش به پایین است یا اینکه صورت خود را به سمت دیگری چرخانده علاقه ای به بحث ندارد.
تن کلام هم می تواند حاوی نکته هایی باشد. برای نمونه اگر فردی با تن صدای یکنواخت به شما پاسخ می دهد به احتمال زیاد علاقه ای به موضوع مطرح شده شما ندارد.

5- شنونده خوبی باشید
در پایان دقت کنید که یک فرد چه می گوید و چه نمی گوید. البته این کار زمانی که مکالمه از طریق تلفن انجام می شود کمی دشوارتر خواهد بود با این همه صدای علاقمند یا مشتاق کاملا قابل تشخیص است.
بهتر است در کلام فرد مقابل خود به کوچک ترین صداها توجه نمایید. مثلا یک آه می تواند نشان دهنده این باشد که فرد از گفتگو با شما خسته شده یا تمایلی به ادامه ندارد.

منبع: موفقیت


ویدیو مرتبط :
خواندن ذهن