سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



تشریح جزئیات درگیری اهالی یک محله با معتادان


مهر/ تجمع دو ساله کارتن خواب ها و معتادان در بوستان حقانی محله هرندی و نارضایتی مردم سرانجام باعث درگیری ساکنان محله با آن ها شد؛ حادثه ای که احتمال تکرار آن وجود دارد.

با وجود بازدیدهای متعدد اعضای شورای شهر تهران و مدیران ارشد شهرداری تهران از بوستان حقانی محله هرندی که نزدیک به دوسال است حدود ۱۵۰۰ تا ۲ هزار کارتن خواب و معتاد در آن جا، تجمیع شده اند و وعده های آن ها برای ساماندهی محله و همچنین اختصاص چند هفته زمان نشست علنی شورای شهر تهران به ساماندهی منطقه ۱۲، سرانجام صبر اهالی محله لبریز شد و روز دوشنبه، حدود ۵۰ نفر از اهالی به کارتن خواب ها حمله کردند و برخی از چادرهای آن ها را آتش زدند.

اولین واکنش ها نسبت به این مسئله از سوی عابد ملکی شهردار منطقه ۱۲ صورت گرفت. او در جمع خبرنگاران در تشریح جزییات این حادثه گفت: حوالی ساعت ۱۱ صبح روز گذشته تعدادی از اهالی محله هرندی که حدود ۳۰ الی ۴۰ نفر می‌شدند، با استفاده از چوب، به سمت معتادان پارک هرندی رفته و آنها را به سمت جنوب پارک که کمی دورتر از منازل مسکونی بود هدایت کردند.

وی افزود: پس از انتقال معتادان به انتهای پارک، برخی از اهالی محل نسبت به آتش زدن چادر و وسایل آنها اقدام کردند.

شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه موضوع کارتن‌خوابی و حضور معتادان متجاهر در محله هرندی بسیار بولد شده است، گفت: مردم محل از اینکه هویت محله آنها با این موضوعات گره خورده، ناراحت هستند و متاسفانه دست به چنین اقدامی زدند.

به گزارش خبرنگار مهر؛ بروز این رخداد قابل پیش بینی بود. چندی پیش در بازدید خبرنگار مهر از محله هرندی، اهالی و معتمدان محل نسبت به اقدام شخصی برای راندن کارتن خواب ها از این محله هشدار داده بودند.

آن ها عنوان کرده بودند، حضور دو ساله کارتن خواب ها و معتادان باعث سلب آرامش و امنیت محله شده و در صورتی که مسئولان ذی ربط نسبت به رفع مشکل فعلی اقدام نکنند، اهالی شخصا وارد عمل می شوند.

احمد کثیری، معتمد محل در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح دلایل حمله به کارتن خواب ها گفت: بعد از چند نشست با اهالی بومی محله، سرانجام تصمیم گرفتیم نسبت به بیرون راندن معتادان از محل زندگی مان اقدام کنیم. با این تصمیم ساعت ۹ صبح روز دوشنبه، با حدود ۴۰ نفر از اهالی محل وارد بوستان شدیم و معتادان را از محوطه دریاچه و حریم پارک بیرون راندیم.

وی با اشاره به آتش زدن چادرهای مستقر در پارک گفت: متاسفانه معتادهای پارک، با ایجاد و نصب چادرهای مختلف، در این مکان ها جدا از زندگی، مواد مخدر هم استعمال می کردند. این بود که قبل از بیرون راندن معتادان به آن ها تذکر دادیم و اعلام کردیم که اگر در چادرها باقی بمانند، آن ها را آتش می زنیم. لذا اگر می توانند چادرها را جمع کنند و اگر چیزی داخل آن دارند جمع آوری و منتقل کنند.

این معتمد محل ادامه داد: این اقدامات تا ساعت ۱۲ به طول انجامید و قرار بود که شب نیز هنگام توزیع غذا بازگردیم و نسبت به متفرق کردن معتادان اقدام کنیم که به دلیل بارندگی و سرمای هوا و مشکلاتی که برای کارتن خواب ها پیش می آمد، منصرف شدیم.

کثیری در خاتمه گفت: ما دلمان نمی آید با معتادان چنین برخوردی داشته باشیم، اما وقتی هیچ کس به داد ما نمی رسد و امنیت از محله ما رخت بربسته، چاره ای جز ورود محلی نداریم. مطمئن باشید با تداوم تجمع معتادان و کارتن خوابی، این اقدام بار دیگر تکرار خواهد شد.

امرودی: شهرداری محور کارها نیست

حجت الاسلام میثم امرودی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چهار نشست مشترک با شورای اسلامی شهر تهران با موضوع گزارش طرح ارتقاء زندگی در مرکز تاریخی ایران به ویژه محله هرندی گفت: ما تاکنون در سه هفته و چهار جلسه مسئله منطقه ۱۲ و به ویژه محله هرندی را در شورای اسلامی شهر تهران بررسی کردیم.

وی در ارزیابی این چهار نشست گفت: جلسات بسیار با کیفیت برگزار شد و دفاع ها و تذکرات همه اجرایی و به جا بودند. قطعا با این نظرات نسبت به اجرای طرح خیلی بهتر جلو خواهیم رفت و طرحی جامع تر و عینی تر خواهیم داشت.

امرودی به تشکیل کمیسیونی در شورای اسلامی شهر تهران برای برون رفت از این معضل اشاره کرد و گفت: شورای اسلامی شهر تهران با مصوبه خود شورا، کمیسیونی ایجاد می کند درباره آسیب های اجتماعی که رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، ریاست آن را برعهده خواهد داشت و اعضای آن را نهادهایی تشکیل می دهند که در این زمینه باید پاسخگو باشند.

وی گفت: قطعا با شکل گیری این کمیسیون و حضور نمایندگان نهادهای دیگر، زمینه همکاری به بهترین شکل فراهم خواهد شد.

امرودی تاکید کرد: نکته ای که نباید فراموش کنیم، این است که شهرداری محور کارها نیست بلکه ما کمک و بازو هستیم. برای برون رفت از شرایط فعلی، امکانات و فرصت ها را در اختیار سازمان های متولی قرار می دهیم و تاالان هم کمک کرده ایم.

طلایی: احساسات مردم اصیل و بومی هرندی جریحه دار شده است

مرتضی طلایی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اتفاقات رخ داده در هرندی گفت: رفتاری که از سوی بومی های محله هرندی رخ داده، نیاز به تحلیل محتوایی دارد، تا چرایی اش به طور کامل مشخص شود.

وی افزود: متاسفانه آن قدر درباره این محله بد صحبت شده که مردم اصیل آن جا هم به نوعی به عنوان افرادی بزهکار و معتاد معروف شده اند و این مسئله احساسات آن ها را خدشه دار کرده است.

طلایی با بیان این مطلب که کارتن خواب ها و معتادان هم شهروند هستند گفت: آن ها هم انسان و شهروند ما هستند، لذا برای ما عزیزند و باید همه ما تلاش کنیم که سلامت شان را به دست آورند و به جامعه بازگردند.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: به هر حال مردم محله هرندی عاصی شده اند و وقتی مردم به این مرحله برسند، دیگر نمی توانند منتظر ورود سازمان ها یا دستگاه های دیگر بمانند و خودشان ورود می کنند.

وی ادامه داد: به هر حال معتادان و کارتن خواب ها نیاز به ساماندهی جدی تر و سریع تری دارند. البته مراکزی نیز برای استقرار آن ها تعبیه شده تا دیگر در محله و کنار منازل مردم نخوابند. اما در مجموع باید هرچه سریع تر برای این معضل چاره اندیشی شود.

دبیر: برای جلوگیری از تکرار این حادثه باید با مردم مستقیم صحبت کرد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حادثه اخیر گفت: موضوع هرندی و برون رفت از آن، کاری تک بعدی نیست و اصلا امکان ندارد تا زمانی که سازمان های بهزیستی، رفاه، ناجا و حتی ثبت احوال در این کار مشارکت نکنند، تحولی در هرندی اتفاق بیفتد.

علیرضا دبیر با انتقاد از برنامه شهرداری برای محله هرندی گفت: من روز اول، حرف آخر را زدم؛ اینکه شهرداری برنامه عملیاتی برای این محله ندارد و سنگ بزرگ نشانه نزدن است.

وی با بیان این مطلب که دو سال است هیچ اقدامی در محله هرندی صورت نگرفته، گفت: در این دو سال فقط به مردم وعده داده ایم که مشکل حل می شود. لااقل اقدامی انجام دهید که مردم بدانند کاری در حال انجام شدن است. اینکه فقط از مردم صبوری بخواهیم و کاری نکنیم که بی معنی است.

دبیر اضافه کرد: با توجه به شرایطی که پیش آمده، احتمال ادامه این حادثه دور از انتظار نیست، به عقیده من برای اینکه این اتفاق عقب بیفتد یا تکرار نشود، لازم است که مسئولان شهرداری یا عوامل ذی ربط مستقیم با مردم محلی صحبت کنند.

هوشیار: فرآیند ساماندهی و بهبود معتادان نیازمند صبر و حوصله بیشتری است

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان این‌که آتش‌سوزی روز گذشته بوستان حقانی، اولین واکنش به حضور معتادان و کارتن‌خواب‌ها در این محله نبوده است، افزود: این اتفاق، ناشی از انباشت نارضایتی اهالی محله بوده و با توجه به‌قرار گرفتن بوستان حقانی در نزدیکی مناطق مسکونی، چنین واکنش‌هایی طبیعی است؛ اما باید توجه داشت که این نوع برخورد، تنها آسیب را از نقطه‌ای به نقطه دیگر خواهد برد.

فرزاد هوشیار با بیان اینکه این سازمان، با هرگونه برخورد «سلبی» مخالف است، افزود: «محله هرندی، بیش از ۵۰ سال است که به‌عنوان «گودال آسیب» مطرح‌شده است. اقدامات سازمان رفاه در این محله، نتیجه بیش از ۴ سال مطالعه علمی بر روی بیش از ۸ هزار پلاک موجود در این محله است. حاصل همه این مطالعات، تدوین سند «هفت خوشه‌ کُنشی» برای این محله بوده که در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران قرائت‌شده است؛ بنابراین اقداماتی که تابه‌حال انجام‌شده است، نتیجه همین مطالعات و بررسی‌ها بوده است. اقداماتی که به‌هیچ‌عنوان بر مبنای برخورد سلبی نبوده‌است.

هوشیار پارسیان افزود: رویکرد ما جذب و بهبود معتادان است. بر همین اساس اقدامات انجام شده در جهت ورود داوطلبانه افراد آسیب دیده به چرخه ترک اعتیاد و بازگشت به خانواده است. اقداماتی که نتیجه مشورت با یک گروه دانشگاهی، حرفه‌ای و با تجربه در این حوزه است. ضمن این‌که راه اندازی گرمخانه ها نیز در همین راستا و در جهت پیشگیری از سرمازدگی بی‌خانمان‌ها بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، با فرارسیدن فصل سرما از یکسو و افزایش نارضایتی مردم محله هرندی، اقدامی عاجل برای برون رفت از مسائل موجود بسیار حیاتی است. تدوین برنامه جامع از سوی هرندی و طرح آن در چندین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران قطعا اقدامی ارزشمند است، اما اتفاق روز دوشنبه هشداری است که باید نسبت به آن حساس تر شد و برای برون رفت از مشکلات محله اقدامات سریع تر و جدی تری را انجام داد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
تشریح جزئیات منابع و ذخایر ارزی کشور