گوناگون/ پنج اختراع کاملا تصادفی


گوناگون/ پنج اختراع کاملا تصادفیآسمونی/ ۱ – کبریت
در سال ۱۸۲۶ میلادی یک شیمیدان جوان انگلیسی در آزمایشگاهش مخلوطی تهیه کرد که باعث کثیف شدن میز کارش شد. روز بعد وی که به سختی تمیز کردن این مخلوط پی برده بود سعی کرد با تراشیدن به وسیله یک کارتک فلزی آنرا از میز کارش جدا کند که ناگاه میز آتش گرفت. وی که فرد باهوشی بود از این اتفاق استقبال و کبریت را اختراع کرد.

۲ – شیرین کننده مصنوعی
آقای جان هاپکینز در سال ۱۸۷۹ شیرین کننده مصنوعی را در آزمایشگاهش کشف کرد. او هنگام صرف ناهار فراموش کرده بود که دستش را بشوید و وقتی که تکه‌ای نان را با دست برداشت و خورد طعم شیرینی را حس کرد. به همین دلیل حدس زد که این طعم شیرین به خاطر مواد شیمیایی است که در در آزمایشگاه بر روی دستش باقی مانده است. بنا براین به آزمایشگاهش برگشت و بعد از تحقیق، شیرین کننده مصنوعی را کشف کرد و نام آن را ساخارین گذاشت.

۳ – پنی‌سیلین
در سال ۱۹۲۸ میلادی، الکساندر فلمینگ برای رفتن به تعطیلات به مدت ۲ هفته آزمایشگاهش را تعطیل کرد و زمانیکه به آزمایشگاه برگشت مشاهده کرد که تمامی یک ظرف توسط باکتری پوشانده شده و یک حلقه کپک دور آن را فراگرفته است. وی دریافت که این کپک می‌تواند با باکتری‌ها مبارزه کند و اینگونه بود که پنی‌سیلین کشف شد.

۴ – چیپس سیب زمینی
در تابستان سال ۱۸۵۳ در رستورانی در نیویورک یکی از مشتریان به خاطر ضخامت زیاد برگه‌های سیب زمینی سرخ شده شاکی شد و آنها را به آشپزخانه رستوران برگرداند تا دوباره درست کنند. سرآشپز به نام آقای “جرج کرامز” این کار مشتری را بی ادبانه تلقی کرد و برای جبران کار او سیب زمینی‌هایی در حد نازکی کاغذ برای او فرستاد اما مشتری نه تنها ناراحت نشد بلکه چیپس سیب زمینی محبوب نیز همانجا کشف شد.

۵ – وازلین
وازلین یک فراورده تهیه شده از نفت و مخلوطی از روغنهای معدنی و موم است که توسط رابرت چسبرو در سال 1895 به صورت اتفاقی کشف شد
آقای رابرت زمانیکه در سن ۲۲ سالگی در یک کارخانه روغن سازی در پنسیلوانیا کار می‌کرد یک روز متوجه روغن چسبناکی که روی دستگاه‌های سنگین جمع شده بود شد و همکاران با سابقه‌تر او در این مورد گفتند که از این روغن برای بهبود سوختگی‌ها استفاده می‌کنند. او نیز یک‌بار این روغن را امتحان کرد و به این ترتیب وازلین کشف شد.

منبع:


ویدیو مرتبط :
طرح کاملا تصادفی و بلوک های کامل تصادفی در نرم افزار می نی ت