علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



18هزار مشاور مدرسه برای هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان فعالیت دارند


علی اصغر ایزدی روز دوشنبه در نخستین كنگره هدایت تحصیلی دانش آموزان خراسان جنوبی در بیرجند افزود: یكی از ماموریت های مشاوران مدرسه، هدایت تحصیلی با توجه به نیاز روز جامعه، بازار كار و علاقه آنهاست.
وی اظهار كرد: با توجه به اجرای نظام 3_3_6 در نظام آموزشی، دانش آموزان باید در پایان سال نهم تحصیلی در رشته های تحصیلی ریاضی ،علوم تجربی، علوم انسانی و كار دانش و فنی حرفه ای انتخاب رشته كنند.
وی ادامه داد: دفتر مشاوره تاكنون نشست هایی را در این خصوص با سه وزارتخانه تعاون ، كار و رفاه اجتماعی، صنعت،معدن و تجارت ، علوم،تحقیقات و فناوری داشت،اما تاكنون به یك جمع بندی واحد برای پنج سال آینده كه مشخص شود نیاز به چه رشته ها و تخصص هایی بیشتر است امكان پذیر نبود.
وی تصریح كرد: چون این امر رسالت ذاتی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی است كه یك شناسنامه شغلی برای كشور ترسیم كند.
ایزدی افزود: بهتر است دانش آموز، با در نظر گر فتن شرایط منطقه ای و نیاز بازار كار آن محل، اقدام به انتخاب رشته تحصیلی كند.
وی اظهار كرد: دانش آموزان پایه نهم ، بر اساس سند تحول بنیادی وزارتخانه ، باید وضعیت رشته تحصیلی خود را مشخص كند، هدایت تحصیلی مشاوران مدرسه در این پایه صورت می گیرد.
وی یاد آور شد:تاثیر تمام درس های دوران متوسطه اول كه عملكرد تحصیلی عمومی دانش آموز است ملاك ارزیابی برای انتخاب رشته تعریف می شود.
وی اضافه كرد: عملكرد تحصیلی دانش آموزان با سیستم نرم افزار تعریف می شود ، نمره دانش آموز و میانگین درس های پایه هفتم، هشتم و نهم در یك ضریب به دست می آید و بر اساس فرمولی انتخاب رشته تحصیلی دانش آموز انجام می شود.
ایزدی در مورد چگونگی شیوه انتخاب رشته تحصیلی بیان كرد: مشاوران جلساتی را با دانش آموزان برگزار و از آنان نظر سنجی می كنند، وضعیت نیاز بازار كار را بازگو، سپس فرم نظر سنجی را در اختیار دانش آموز قرار می دهند، نظر دانش آموز 10 امتیاز دارد.
وی تاكید كرد: والدین دانش آموز هم چند جلسه به مدرسه دعوت و فرم نظر سنجی در اختیارشان قرار گیرد، نظر والدین پنج امتیاز دارد، فرم نظر سنجی دبیران درسهای مربوط با رشته تحصیلی در اختیار دبیر قرار می گیرد و دبیر هم بر اساس شناختی كه نسبت به دانش آموز دارد، نظر خود را در مقیاس عالی،خوب و متوسط اعلام می كند، نظر دبیران 10 امتیاز دارد.
رییس اداره مشاوره تربیتی، تحصیلی شغلی وزارتخانه یادشده اظهار كرد: همچنین آزمون های مشاوره ای برای استعداد یابی دانش آموزان اجرا می شود، این آزمون كمك می كند توانایی او در حوزه های استعدادیابی مشخص شود.
وی در ادامه افزود: مجموع این دیدگاهها و نظر تخصصی مشاور 65 امتیاز دارد، 35 امتیاز از طریق سیستم تعریف می شود و این روند هدایت تحصیلی در انتخاب رشته دانش آموز است.
وی اظهار كرد: توزیع متوازن دانش آموزان در رشته های تحصیلی مهم است، سال قبل در آزمون سراسری دانشگاه ها، 500 هزار نفر داوطلبان گروه علوم تجربی، 180 هزار نفر علوم ریاضی و همین تعداد داوطلبان گروه علوم انسانی بودند، كلید توسعه نیروی انسانی آینده كشور، موضوع مهم هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان است.
وی ادامه داد: اگر انتخاب رشته بی رویه در یك رشته تحصیلی اتفاق بیافتد، باعث ایجاد تورم نیروی انسانی در برخی رشته های تحصیلی در آینده می شود و در برخی رشته های تحصیلی كمبود نیروی كار خواهیم داشت.
ایزدی تصریح كرد: وزارت آموزش و پرورش قصد دارد با انجام دادن كار كارشناسی، دانش آموزان پایه نهم كه یك میلیون نفر هستند را بر اساس امكانات و نیاز جامعه در رشته های تحصیلی مناسب توزیع كند.
این مسئول اضافه كرد: طبق برنامه توسعه وزارتخانه باید 46 درصد دانش آموزان به شاخه فنی و حرفه ای و كار دانش هدایت شوند، اگر این اتفاق نیافتد، در مدرسه دانش آموزان به درستی توجیه نشوند، در آینده با مشكل تورم در بعضی رشته ها و كمبود نیروی انسانی متخصص در دیگر رشته ها مواجه خواهیم شد.
نخستین كنگرده هدایت تحصیلی خراسان جنوبی با شركت 200 مشاور مدرسه استان برگزار شد.
هم اكنون حدود 150 هزار دانش آموز در خراسان جنوبی تحصیل می كنند كه 11 هزار نفر آنها دانش آموزان پایه نهم متوسطه هستند كه باید انتخاب رشته كنند.
رئیس اداره فنی و حرفه ای آموزش و پرورش خراسان جنوبی اواخر سال 94 گفته بود:
وضعیت استان در هدایت دانش آموزان برای تحصیل به شاخه فنی و حرفه ای و كار دانش در پایه دوم و سوم، 42.69 درصد است.
محمد آزادی، افزود: با توجه به سند چشم انداز افق 1404 و برنامه چهارم و پنجم توسعه مصوبه 886 شورای عالی آموزش و پرورش، این رقم باید به 48.26 برسد.
وی فضا و تجهیزات آزمایشگاهی و كارگاهی، ابزار مورد نیاز برای آموزش به ویژه در هنرستانها را یكی از اركان اصلی آموزش ذكر كرد و افزود: یكی از اركان هدایت دانش آموزان به مدارس فنی و حرفه ای تامین تجهیزات در مدارس است.
به گفته او به دلیل كمبود تجهیزات و امكانات در حال حاضر با چالش رو به رو هستیم و نیاز به توجه ویژه مسئولان در این بخش است.
وی، تغییرات زیاد در سرفصل های منابع درسی كارگاهی و نیاز به تجهیزات جدید، فرسوده و از رده خارج شدن تجهیزات موجود و جایگزین نشدن آن در سال های اخیر و هزینه های بالای مواد مصرفی و حتی كمیاب بودن برخی اقلام را از جمله مشكل هنرستانهای استان ذكر كرد.
2047/7559/

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
انیمیشن هدایت شغلی تحصیلی