سازمان پدافند غیرعامل: اولویت امسال تهدیدات سایبری است


رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه یکی از محوریت‌های متصور در حوزه تهدید برای سال جاری ما محور سایبری است، گفت: اگر ما در فضای نظامی هر گونه تهدید جدی برایمان وجود داشته باشد پیش‌قراول آن تهدید حتما یک تهدید جدی سایبری خواهد بود، لذا جنگ سایبری جنگ متداول آینده هاست، در نتیجه بالاخره امسال تهدیدات سایبری اولویت یکم ما است.

به گزارش ایسنا، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشو در اولین نشست مدیران کل پدافند غیر عامل استان‌های سراسر کشور در سال ۹۵ که در محل وزارت کشور تشکیل شد، با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای سال گفت: سال ۹۵ سال پر تلاطمی در حوزه انقلاب اسلامی تلقی می‌شود. مقام معظم رهبری در صحبت ابتدائی که در مشهد مقدس بیان کردند خط مشی کلی کشور را در این زمینه تعیین و رویکردهای کلی را بررسی و تبیین نمودند.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب تحلیلی از تهدیدات علیه کشور و تحولاتی که در درون کشور اتفاق می‌افتد ارائه داشته و نگاهی به جریان جدید آمریکایی‌ها به نام رویکرد مدیریت ادراکات کشور داشتند به گونه‌ای که مسئولین و مردم را به شکلی که بتوانند با یک رویکرد نرم جریانات کشور را به سمتی هدایت کنند که مورد نظر خودشان است، رویکرد اوباما نسبت به ما نوعی تهدید نرم است و جمهوری خواهان رویکرد سخت را دنبال می‌کنند.

جلالی گفت: آمریکایی‌ها در جریان تحریم‌ها علیه ایران چند رویکرد برای کشورمان طراحی کرده (قبلا هم برخی از وزرای دفاع آمریکا مطرح کرده بودند) و تلاش می‌کنند با استفاده از بسیج ظرفیت‌ها و امکاناتمان در حوزه نرم به نوعی دستگاه هدایت و مدیریت کشور را به سمتی هدایت کنند که بتوان از آن استفاده کرده و به نوعی در محورهایی که مورد انتظار است کانالیزه کنند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشورگفت: آن‌ها اعلام داشتند اولین گزینه پیش روی ما گزینه سخت یا استفاده از حمله نظامی بود، این رویکرد را آقای گیتس که قبلا وزیر دفاع آمریکا بود اظهار داشته که، در حوزه نظامی به چند دلیل موفق به پیشروی نیستیم؛ یکی اینکه جمهوری اسلامی مستقل تصمیم می‌گیرد و قادر به محاسبه پاسخ‌ها و تحولات نظامی آن‌ها نیستیم، دوم اینکه نمی‌توانیم پاسخ نظامی ایران را حدس زده‌اند و لایه‌ها، شدت و حوزه‌های جنگ را با توجه به توسعه توانمندی‌های ایران کنترل کنیم و در واقع پرداختن به گزینه نظامی برای ما مناسب نیست و سوم اینکه آن‌ها بر این باورند که باید به سمت رویکرد نرم برویم، در واقع باید بتوانیم مدیریت را بر قدرت ادراک ساختار مدیریت کشور مدیریت کرده به شکلی که به سمت هدفی که می‌خواهیم حرکت کرده و جهت دهی و راهبری کنیم.

وی ادامه داد؛ بر این اساس به جمع بندی‌هایی رسیدند که، اولا انتخابات ایران انتخاباتی واقعی است و ثانیا حکومت ایران دیکتاتوری نیست و چنانچه جریان و گفتمانی در کشور رای بیاورد آن جریان پذیرفته همه است. بنابر این می‌توانیم درون ایران گفتمان تولید کرده، این گفتمان را تبلیغ و جمعیت هوادار درست کنیم، سپس با جمعیت هوادار درون انتخابات نفوذ کرده تا جریانی که مورد نظر ماست به پیروزی برسد.

جلالی در خصوص استراتژی نفوذ توسط دشمنان افزود: استراتژی آمریکایی‌ها در این چارچوب که مقام معظم رهبری از آن بعنوان نفوذ وآمریکایی‌ها استراتژی تغییر نام می‌برند با رویکرد نرم علیه کشور شکل می‌گیرد، استراتژی تغییر ابزار خاص خود را داشته و با این ابزار به سمتی می‌رود که با رویکرد کلی نرم بتواند حوزه‌های قانونی کشوررا دنبال کرده تا به نتیجه برسد و مساله را از حوزه تعامل سیاسی در حوزه هسته‌ای دنبال کند، طبیعتا در برابر این استراتژی ممکن است تفکرات مختلفی وجود داشته باشد، تفکری که احساس کند این رویکرد، رویکرد مثبتی است و ما به عنوان فرصت از آن استفاده کنیم و ممکن است استراتژی‌ وجود داشته باشد که این رویکرد را تهدید فرض کرده و این تهدید را احساس کند ابزاری است که حوزه‌های مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهد، مقام معظم رهبری این مساله را تحت عنوان نفوذ یا تغییر سیرت تعریف و فرمودند «دشمن به دنبال این است که سیرت انقلاب را تغییر بدهد ولی صورتش را حفظ شود» این جریان یک تهدید جدی در سال ۹۵ است.

وی استراتژی تغییر سیرت و حفظ صورت آن را تلاش آمریکایی‌ها دانسته و گفت: آمریکایی‌ها در این رویکرد به دنبال این بودند که تعاملات را در قالب برجام در حوزه هسته‌ای به نتیجه رسانده و بعد از اینکه به نتیجه رسید این حوزه را به حوزه‌های اقتصادی، امنیتی، سیاسی و در واقع دروازه ورود تعامل منتقل و در کنار این دروازه ورود تعامل، فشارهای اقتصادی و سیاسی مثل سابق وجود خواهد داشت را دنبال نمایند.

جلالی در خصوص موضع‌گیری رهبر انقلاب در این باره گفت: مقام معظم رهبری این رویکرد‌ها را تجزیه و تحلیل کرده، به همه آن‌ها پاسخ داده و موضع گیری کردند، اولین موضع مقام معظم رهبری این بود که ما اینچنین موضوعی را قبول نداریم و نگاه ایشان بر این بود که ما اگر برجام را هم امضا کردیم و قبول کردیم اراده و تشخیص خودمان بود، نه فشار دشمن، در واقع این رویکرد، رویکرد اختیاری است، نه رویکردی اجباری، مقام معظم رهبری به این رویکرد به صورت کلان در برابر دشمن پاسخ منفی می‌دهند.

وی در رابطه با محور‌های سخنان رهبر معظم انقلاب گفت: محور دوم بحث این بود که فرمودند ما سه راه پیش رو داریم:

اول اینکه وضع موجود و فشارهای اقتصادی را تحمل کرده و به همین وضع ادامه دهیم.

دوم اینکه تعامل و مذاکره کرده، بخشی از توانمندی و خط قرمزمان را داده و بعد از امضای توافقات تلاش کنیم که توافقات به نتیجه برسد.

و سوم اینکه مقاومت، و فرمودند «این رویکرد، مقاومت رویکرد ماست». خوشبختانه دولت هم برابر همین رویکرد با سختی‌هایی که در آن وجود دارد تلاش نموده که این رویکرد در قالب صحنه اجرایی چهره عمل به خود گرفته و دنبال شود.

جلالی با استناد به سخنان رهبر معظم انقلاب گفت: در یک جمله می‌توانم بگویم سخنان ابتدای سال مقام معظم رهبری پدافند غیر عاملی‌ترین سخنان بود، منتها مفاهیم راهبردی، کلان و اساسی در آن وجود داشت که در واقع مقاوم سازی، کاهش آسیب پذیری و مصون سازی درون محور آن بود، در رویکرد مقاومت اولین گام این است که ببینیم چه تهدیداتی روبرویمان است و در برابر آن تهدید خودمان را به نوعی مقاوم کرده، تهدیدات را مدیریت و کنترل بکنیم.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور تهدیدات پیش رو را در چند حوزه ذکر نموده وگفت: یکی از تهدیدات پیش رو تهدید نظامی است، هرچند توانمندی‌های ما در حوزه نظامی رشد کرده و در حال تکمیل است. به نظر می‌رسد رویکرد آمریکایی‌ها در حوزه نظامی بر علیه ما تقویت عربستان، به لحاظ نظامی - سیاسی است، آمریکایی‌ها به عربستان روش زندگی مسالمت آمیز در برابر ایران راآموزش داده‌اند، آن چیزی که باید به عنوان دشمن در سال ۹۵ مفروض گرفته و محاسبات انجام دهیم آمریکا و نمایندگی عربستان است، عربستانی‌ها در این زمینه تقویت شده و تجهیزات نظامی زیادی در اختیار دارند و مقایسه توان رزمی آن‌ها با گذشته کمی متفاوت است.

وی دومین و اصلی‌ترین تهدید سال ۹۵ را تهدید در حوزه سایبری نام برده و گفت: یکی از محوریت‌های متصور در حوزه تهدید برای سال جاری ما محور سایبری است، اگر ما در فضای نظامی هر گونه تهدید جدی برایمان وجود داشته باشد پیش‌قراول آن تهدید حتما یک تهدید جدی سایبری خواهد بود، برای اینکه ابزار به هم زدن تعادل ملی در سطح کشور قبل از شروع جنگ حوزه سایبری است، لذا جنگ سایبری جنگ متداول آینده است، آمریکایی‌ها طرحی را افشا کردند به نام عملیات نیتروزئوس که بزرگ‌ترین حمله سایبری طرح ریزی شده تا به حال توسط آمریکاست. این نشان می‌دهد که تسلط در این حوزه‌ها برای آمریکایی‌ها بوجود آمده است، نتیجه این است که بالاخره امسال تهاجم و تهدیدات سایبری مورد انتظار است.

فرمانده قرارگاه پدافند سایبری کشور در خصوص تهدیدات سایبری از طرف کشورهای همسایه گفت: در عربستان سرمایه گذاری کلانی در حوزه دفاعی- سایبری، یعنی آفند و پدافندانجام گرفته است، وقتی دشمن این چنین هزینه می‌کند، حتما قصد انجام کاری را دارد، بخشی که خیلی مورد توجه عربستان و کشورهای همسو است اینکه در فضای سایبر بتواند در حوزه‌های اجتماعی تاثیر گذاشته و مدیریت کنند، واین بستری دارد به نام شبکه‌های اجتماعی، نکته مهم این است که شبکه اجتماعی امکان برقراری پالایه‌های اجتماعی ما خارج از کنترل حکومت را برقرار می‌کند.

جلالی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها پس از انتخابات اسفند ۹۴ به این نتیجه رسیده‌اند ۴ اقدام باید انجام گیرد که عبارتند از:

۱- ادامه راهبرد بر تداوم استراتژی

۲- افزایش شتاب، یعنی افزایش شتاب جریان‌های اجتماع&


ویدیو مرتبط :
حفاظت از سازمان خود در برابر تهدیدات سایبری