نوروزگاه، فرصتی برای معرفی آئین سنتی گیلان


معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان خبر داد: در اجرای رویداد نوروزگاه، چهارشنبه سوری گیلانی با نهایت زیبایی و ظرافت برگزار می شود تا با این اتفاق برگ زرینی از هویت فرهنگی گیلانیان ورق بخورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، حمیدرضا آذرپور امروز در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر گیلان که با حضور اعضای این ستاد به فرا رسیدن عید نوروز اشاره کرد و مواردی را برای ارائه خدمات بهتر به گردشگران نوروزی مورد تأکید قرار داد.

وی با بیان اینکه گیلان دارای سرسبزی بسیار زیبا و جذابی است، افزود: تفرج در گیلان آوردگاه گردشگری بوده و باید فعالیت ستاد مذکور در ارائه خدمات مفید به گردشگران منسجم‌تر شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه دولت در اجرای سیاست‌های گردشگری معاون گردشگری در کشور را به عنوان رئیس ستاد انتخاب کرده است، تصریح کرد:در استان‌ها ریاست ستاد به ‌عهده استانداران است.

وی خدمت کردن به مردم را عبادت و فرصت خواند و گفت:باید نتیجه یک سفر خوب را اعضای ستاد برای گردشگران رقم بزنند و خدمات شایسته و مطلوبی را ارائه دهند.

آذرپور از اجرای برنامه نوروزگاه در رشت و لاهیجان خبر داد و خاطرنشان کرد: در این برنامه مراسم و آیین‌هایی گنجانده شده است.

وی، یکی از آیین های نوروزی را چهارشنبه‌سوری خواند و گفت: این آیین که پیش آهنگ نوروز بوده، در سال های اخیر دستخوش تغییر شده و متاسفانه نشاط و سرزندگی آن به ترس و هیجان کاذب بدل شده است.

این مسئول اضافه کرد:در اجرای رویداد نوروزگاه، چهارشنبه سوری گیلانی با نهایت زیبایی و ظرافت برگزار می شود تا با این اتفاق برگ زرینی از هویت فرهنگی گیلانیان و میراث نا ملموس آن احیا شود.

آذرپور از روسای اداره‌های میراث فرهنگی شهرستان‌های گیلان خواست در معرفی آیین‌های مناسب نوروز همت بیشتری داشته باشند و فضا را برای نوروز و سفرهای نوروزی آماده کنند.

وی، عدم ارسال آماری را از مشکلات شهرستان‌های استان ذکر کرد و یادآور شد: سال گذشته به دلیل سهل‌انگاری در ارائه آمار بسیاری از فعالیت‌های ستاد خدمات سفر بیان نشد و نتوانستیم در کشور رتبه مناسب را به دست آوریم.

آذرپور، معرفی رابطان آماری را مورد تأکید رؤسای اداره‌های میراث فرهنگی به عنوان دبیر ستادهای اجرایی خدمات سفر قرار داد و اظهار کرد: تاکنون تنها سه شهرستان آستارا، شفت و صومعه‌سرا اقدام به معرفی رابط آماری کرده‌اند.

وی تکمیل فرم‌های اقامتی، افزایش نظارت‌ها به‌ویژه نظارت بر فعالیت ساعت پخت نانوایی‌ها، عملکرد عابر بانک‌ها، مخابرات، ارائه لیست داروخانه‌ها، توجه به نیازهای گردشگران، مراکز نصب چادر، نمازخانه‌های بین‌راهی، سرویس‌های بهداشتی و... را مورد تأکید قرار داد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه توجه به تهیه نقشه راهنمای گردشگری امری ضروری است، خاطرنشان کرد: هدایت گردشگران در ورودی شهرها به‌ویژه رشت مهم است.

وی چاپ بروشور با لحاظ کردن کنگره ملی 8000 شهید گیلان را ضرورت خواند و افزود: شناسایی ظرفیت‌های اقامتی، ظرفیت سالن‌های ورزشی و... مورد تأکید است.

آذرپور با بیان اینکه شهرداران دو طرف جاده‌های ورودی شهرها را از زباله پاکسازی کنند، متذکر شد: کاشت گل های بهاری در شهرها طراوت و زیبایی مضاعفی را به شهرها می‌دهد و این مسئله در گردشگران تاثیر مطلوبی می‌گذارد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آئین سنتی طوق بندان