علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



مینی مغز برای مطالعه بیماری‌های نورولوژیک تولید شد


مینی مغز برای مطالعه بیماری‌های نورولوژیک تولید شدمهر/ محققان در جان هاپکینز معتقدند که مینی مغزهای کوچکی را ایجاد کرده اند که از نورون ها و سلول های مغز انسانی ساخته شده و می توانند در مقیاس بزرگ تر نیز تکرار شوند.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، محققان معتقدند مینی مغزهای ساخته شده در آزمایشگاه می توانند شدیدا مطالعات دارویی را از لحاظ تاثیر و ایمنی دستخوش تغییر کنند.
پیش از این برای تست این داروها نیاز به صدها و هزارها مدل جانوری بود. این مینی مغزهای سه بعدی، به صورت توپی از سلول های مغزی هستند که ظرف مدت هشت هفته ساختارهای شبه مغزی را ایجاد می کنند.

این مینی مغزها نسبت به مطالعات موشی ارجحیت دارند زیرا از سلول های انسانی مشتق می شوند. نود و پنج درصد داروهایی که در مطالعات جانوری امیدوار کننده هستند زمانی که با صرف هزینه و زمان زیاد، در مورد انسان تست می شوند معمولا با شکست مواجه می شوند.
محققان برای ایجاد این مینی مغزها از سلول های بنیادی پرتوان القایی استفاده کرده اند. ابعاد این مینی مغزها بسیار کوچک است و قطر آن ها حدود ۳۵۰ میکرومتر است و می توان از آن ها برای مطالعه بیماری آلزایمر، پارکینسون، MS، اوتیسم و ... استفاده کرد. این مینی مغزها از چهار نوع نورون و دو نوع سلول پشتیبان(آستروسیت ها و اولیگودندروسیت ها) تشکیل شده اند.

این مینی مغزها دارای فعالیت الکتروفیزیولوژیکی هستند و فرایندهایی مانند میلین سازی را در مورد آن ها می توان مشاهده کرد.


منبع: مهر


ویدیو مرتبط :
ارایه مدل ریاضی برنامه ریزی تولید برای تولید چابک مطالعه موردی: شرکت ایران خودرو