سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



180هزارهکتار زمین کشاورزی به سامانه آبیاری نوین تجهیزمی شود


به گزارش ایرنا عباس زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران خراسان شمالی میزان کل زمین های کشاورزی آبی را هشت میلیون و 700 هزار هکتار عنوان و بیان کرد: از این میزان سه میلیون و 200 هزار هکتار پایاب سدها و شبکه های آبیاری نوین است و پنج هزار و 500 هکتار نیز از زمین های کشاورزی پایاب آبی کوچک شامل چشمه و قنات می باشد.
وی بر اجرای طرح سامانه های آبیاری نوین تاکید کرد و افزود: تاکنون یک میلیون و 460 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سطح کشور مجهز به سامانه آبیاری نوین شده است.
وی گفت: طبق برنامه 10 ساله باید تمام زمین های کشاورزی که مستعد اجرای طرح آبیاری نوین هستند مجهز به این سامانه نوین شوند.
وی افزود: در این زمینه نیز دانش فنی و مهندسی و همچنین تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح ها آبیاری نوین در کشور وجود دارد.
وی گفت: 400 مشاور آبیاری تحت فشار، یک هزار و 200 شرکت پیمانکاری و 300 کارخانه تولید لوازم و تجهیزات سامانه آبیاری نوین در سطح کشور داریم.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های آبیاری نوین کشور گفت: با اجرای سامانه های آبیاری نوین در هر هکتار آبیاری تحت فشار 4.4 متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
وی افزود: با اجرای طرح های آبیاری نوین 44 درصد افزایش راندمان آبیاری وجود دارد و علاوه بر این دست کم 30 درصد افزایش محصول نیز خواهیم داشت و 25 درصد نیز از سم و کود کمتر استفاده خواهد شد.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های آبیاری نوین گفت: کشاورزان خرده مالک باید با هم تجمیع شوند و اگر این امر انجام شود دولت برای اجرای طرح های آبیاری نوین تا 85 درصد تسهیلات در اختیار آنان قرار می دهد.
وی همچنین در ستاد آبیاری تحت فشار سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت:
85 درصد زمین های کشاورزی سطح کشور از منابع آبی کوچک آبیاری می شوند که برای اجرای سامانه های آبیاری نوین باید یکپارچه سازی شوند.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های آبیاری نوین افزود: پنج میلیون و 500 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سطح کشور اراضی پایاب منابع آبی کوچک شامل قنات، چشمه و سایر هستند.
زارع بر تجمیع زمین های کشاورزی برای اجرای سامانه های آبیاری نوین تاکید کرد و افزود: در سال های گذشته به منظور حفظ خاک طرح تجمیع اراضی کشاورزی اجرا می شد که به خاطر اهمیت آب هم اکنون این طرح باید برای مصرف بهینه از آب اجرا شود.
وی گفت: هم اکنون تنها یک میلیون و 460 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سطح کشور مجهز به سامانه های آبیاری نوین هستند.
وی افزود: متاسفانه بیشتر زمین های کشاورزی سطح کشور کوچک و آن هم پراکنده هستند که اجرای طرح های آبیاری نوین هزینه بر هستند که این وضعیت اجرای این طرح ها را با مشکل روبه رو ساخته است.
وی بر سرمایه گذاری آب تاکید کرد و گفت: طرح های تجمیع باید با محوریت آب در سطح کشور انجام شود چرا که هم اکنون با کاهش منابع آبی و خشکسالی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه 85 درصد هزینه های اجرایی طرح سامانه آبیاری نوین توسط دولت پرداخت می شود اظهار کرد: کشاورزان باید از این فرصت استفاده کنند و از تسیهلات دولتی بهره مند شوند.
وی افزود: در سال گذشته در اجرای طرح های آبیاری نوین در کل کشور به طور متوسط حدود 60 درصد هزینه ها توسط دولت و مابقی نیز توسط مردم پرداخت شد.
وی گفت: هم اکنون از طرح سامانه آبیاری نوین استقبال خوبی می شود و خود بهره برداران نیز به این نتیجه رسیده اند که برای صرفه جویی آب و افزایش بهره وری باید اقداماتی انجام دهند.
زارع اظهار کرد: اجرای طرح سامانه آبیاری نوین علاوه بر کاهش مصرف آب، باعث افزایش تولید مصرف و کاهش استفاده از سموم نیز خواهد شد.
وی بر آموزش بهره برداران و کشاورزان نیز تاکید کرد و افزود: در این راستا نیز اقداماتی انجام شده است اما باید این امر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های آبیاری نوین گفت: هم اکنون وزیر جهاد کشاورزی مجهز کردن زمین های کشاورزی به سامانه آبیاری نوین را اولویت کاری قرار داده است و حتی این مهم در برنامه ششم توسعه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در این نشست مسئولان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و همچنین کشاورزان خراسان شمالی حضور داشتند.
3007/ 6042/1352

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
‫روشی نوین در آبیاری کشاورزی‬‎