سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



میکروچیپی که می تواند به کاهش عوارض جانبی داروها بر کلیه انسان کمک کند


پزشکان متعهد همواره تلاش می کنند مناسب ترین دارو را با بهترین دوز ممکن برای بیماران خود تجویز کنند، تا آن ها کمتر گرفتار عوارض جانبی این مواد شیمیایی بشوند. تقریباً تمام داروها (به خصوص آنهایی که در مراقبت های ICU مورد استفاده قرار می گیرند) می توانند به کلیه شما آسیب برسانند. حالا تیمی از محققین دانشگاه میشیگان موفق به توسعه میکروچیپی شده اند که می تواند شرایط محیطی داخل کلیه را بازسازی کند. از این طریق می شود به طور دقیق اثر هر دارو را بر این عضو مهم ارزیابی کرد.

شویچی تاکایاما (Shuichi Takayama) از اساتید دانشگاه فوق در علم مهندسی زیست دارو (biomedical engineering) است. او درباره این طرح توضیح می دهد:

وقتی شما دارویی را مصرف می کنید، غلظت آن در خون به سرعت بالا می رود و معمولاً بخش عمده ای از دارو توسط کلیه فیلتر و دفع می شود. این چیپ جدید ما را قادر می سازد، شرایط و شیوه عملکرد این فیلتراسیون را شبیه سازی کنیم. این اطلاعات در نهایت منجر به افزایش دقت داروسازان در تولید داروها و شناخت اثرات جانبی آن ها می گردد.

این میکروچیپ از چینش ساندویچی غشایی نفوذپذیر از جنس پلی استر و لایه ای از سلول های جاذب، مانند آنچه در کلیه ها وجود دارد، تشکیل شده است.

چنین وسیله ای علاوه بر شناخت اثرات مخرب داروها، به تعیین بهترین حالت استفاده از آنها نیز کمک می کند. به عنوان مثال، محققین با کمک میکروچیپ مذکور دریافته اند که آنتی بیوتیکی مثل جنتامایسین، اگر به جای تزریق های مداوم، در یک مرحله و با دوز بالا وارد بدن شود، عوارض کمتری روی کلیه ها بر جای می گذارد.

تاکایاما معتقد است، چنین روشی می تواند در بررسی اثرات مخرب داروها بر سایر ارگان های بدن، از جمله قلب و کبد نیز مورد استفاده قرار بگیرد. از آنجا که نتایج حاصل از چنین شبیه سازی هایی، نسبت به روش تست داروها روی حیوانات، دقیق تر است، می تواند در آینده موجب تولید داروهایی کم خطرتر شود.


ویدیو مرتبط :
زیاد نشستن و عوارض جانبی آن