10 روش هوشمندانه براي برخورد با افراد گستاخ


مردمان/ بهتر نبود اگر همه افراد گستاخ و بي‌ادب را جمع مي‌کردند و به يک جزيره دورافتاده مي‌فرستادند تا ديگر مجبور به برخورد با آنها نباشيم؟
اما صبر کنيد، راه‌هاي هوشمندانه‌تري هم براي کنار آمدن با اين افراد وجود دارد. در زير به 10 مورد از اين روش‌ها اشاره مي‌کنيم.

1. يادتان باشد، خيلي وقت‌ها آن فرد گستاخ خود شما هستيد.
شايد اين بار نه ولي بارها شده است که خودتان هم گستاخي کرده‌ايد. و البته اين به آن معني نيست که آدم بدي هستيد. پس دفعه بعد که کسي با گستاخي با شما رفتار کرد، يادتان باشد که او هم درست مثل شما انسان است و بي‌ادبي او به اين معني نيست که آدم بدي است.

2. به خودتان نگيريد.
وقتي کسي بي‌ادبي مي‌کند- مخصوصاً وقتي نظر شخصي درمورد شما مي‌دهد –خيلي راحت ممکن است موجب ناراحتي‌تان شود. اما دست خودتان است که چطور واکنش دهيد. اگر رفتار بي‌ادبانه آن فرد را مشکل خودش نه مشکل خودتان ببينيد، قدرت در دستان شما خواهد بود.

3. ببينيد چرا.
آدمها دلايل خاص خودشان را براي بي‌ادبي دارند. شايد روز بدي را گذرانده باشند. يا اينکه عجله دارند و تصور مي‌کند وقتي براي رفتار مودبانه و احترام گذاشتن ندارند. شايد هم اصلاً متوجه رفتار بي‌ادبانه خود نشده باشند. تاوقتيکه از آنها نپرسيد دليل رفتار آنها را نخواهيد فهميد. آرامش خودتان را حفظ کنيد و از او سوال کنيد، "من فکر مي‌کنم رفتار شما غيرمحترمانه است. چرا چنين رفتاري با من داري؟"

4. کمي انتقادي برخورد کرده و آن گستاخي را بررسي کنيد.
کسي با شما بدرفتاري و بي‌ادبي کرده است. دقيقاً چه کرده يا چه گفته است؟ آيا واقعاً منظوري داشته است؟ اگر منتقدانه به موقعيت نگاه کنيد، متوجه خواهيد شد که بيشتر گستاخي‌هاي افراد بي‌منظور است و به همين دليل مي‌توانيد با خونسردي از آنها بگذريد. در موارد بسيار نادر فرد براي بي‌ادبي خود دليل و هدفي دارد و باز هم برخورد انتقادي کمکتان مي‌کند ريشه رفتار آن فرد را بررسي کرده و متوجه دليل کارش شويد.

5. خودتان وارد اين داستان نشويد.
دلتان مي‌خواهد سر اين فرد گستاخ داد بکشيد؟ به هيچ وجه اينکار را نکنيد. چنين کاري وضعيت را بهتر نخواهد کرد. چه آن فرد اين رفتار را عمدي يا غيرعمدي نشان داده باشد، شما بايد احترام خودتان را حفظ کنيد و اجازه ندهيد آن رفتار گستاخانه شما را تحريک کند.

6. دور شويد.
گستاخي و بي‌ادبي رفتاري بسيار آزاردهنده است اما خارج کردن خودتان از آن موقعيت سريع‌ترين و ممطئن‌ترين راه براي جلوگيري از رفتارهاي بي‌ادبانه ديگران است. حتي اگر هنوز مشغول حرف زدن با شما بود، دور شويد. اگر اين فرد غريبه بود، که مجبور نيستيد باز هم در آينده او را ببينيد اما اگر از دوستان يا همکارانتان بود، خيلي زود خواهند فهميد که بي‌ادبي کردنشان با شما به هيچ کجا نخواهد رسيد و دفعه بعد سعي خواهند کرد که مودب‌تر باشند.

7. پيشنهاد کمک دهيد.
بعضي از گستاخي‌ها بخاطر بدرفتاري است. اما خيلي وقت‌ها فردي که به شما بي‌ادبي و گستاخي مي‌کند به اين دليل است که از چيزي خسته و درمانده است. و اگر در توانتان باشد که مشکل آن فرد را حل کنيد، خواهيد توانست بي‌ادبي او را به قدرشناسي تبديل کنيد. اما يک هشدار: فقط زماني پيشنهاد کمک دهيد که بتوانيد اين کار را فوراً انجام دهيد چون وعده کمک کردن بر درماندگي‌ آنها اضافه مي‌کند.

8. گستاخي را يک عادت بدانيد.
بعضي‌ها به اين دليل بي‌ادب هستند که هميشه همينطور بوده‌اند. وقتي بي‌ادبي و گستاخي به شکل يک عادت دربيايد، ترک کردن آن خيلي سخت خواهد شد حتي اگر فرد واقعاً تصميم به تغيير بگيرد. هيچوقت نبايد عادت‌هاي گستاخي ديگران را به خودتان بگيريد.

9. سعي نکنيد تغييرشان دهيد.
اگر کسي بخواهد بي‌ادب باشد شما نمي‌توانيد او را مجبور به مودب بودن کنيد. درواقع، اينکه سعي کنيد در رفتار او تغيير ايجاد کنيد باعث بدتر شدن رفتارش خواهد شد. گاهي وقت‌ها بهترين انتخاب شما اين است که قبول کنيد بي‌ادبي و گستاخي آنها تقصير شما نيست و اجازه دهيد خودشان متوجه اشتباهشان شوند.

10. با مهرباني با گستاخي بجنگيد.
اجازه ندهيد که گستاخي ديگران باعث شود شما هم به همان روش پاسخ دهيد. بهترين راه براي مقابله با گستاخي اين است که رابطه دوستانه و محبت‌آميز خود را حفظ کرده و به آن فرد فرصت دهيد کمي آرام شده و رفتارش را با شما تعديل کند.


ویدیو مرتبط :
استاد احمدی و روش برخورد با کنکور (10)