علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



درمان نوعی سرطان با داروی شیمی‌درمانی محافظت‌شده


درمان نوعی سرطان با داروی شیمی‌درمانی محافظت‌شدهستاد فناوری نانو/ فاز سوم مطالعه بالینی روی نانوداروی ضدسرطان سینه با موفقیت انجام شد. در این دارو، داروی شیمی‌درمانی پاکلیتاکسل داخل نانوذرات پروتئینی کپسوله شده‌است که دارای اثربخشی بیشتری نسبت به داروی‌های رایج بوده و دوز مصرف آن نیز کمتر است.
گروه GBG در آلمان موفق به ارائه فرمولاسیون دارویی جدید برای درمان سرطان سینه شده‌است. این دارو اخیراً فاز سوم مطالعات بالینی خود را پشت سر گذاشته است. در این فاز نشان داده شد که داروی ABRAXANE می‌تواند با دوز 125 میلی‌گرم در هر هفته روی بیماران اثرگذار باشد؛ در حالی که این دارو با دوز کمتر از روش‌های رایج، اثربخشی بیشتری دارد. از سوی دیگر اثرات سمی این دارو بسیار کم است. پاکلیتاکسل یک داروی شیمی‌درمانی رایج است که برای درمان انواع مختلف سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این دارو Nab-Paclitaxel نام دارد و حاوی پاکلیتاکسل است که درون پوسته نانومقیاس پروتئینی از جنس آلبومین قرار گرفته است. در این دارو از خواص انتقالی آلبومین استفاده شده‌است. با این روش می‌توان دوز بالایی از داروی شیمی‌درمانی را به داخل سایت تومور منتقل کرد. این دارو را می‌توان به‌صورت مستقیم به جریان خون وارد کرد؛ بدون این که نیاز به حلال خاصی باشد. معمولاً برای این که پاکلیتاکسل را بتوان وارد بدن کرد باید با استفاده از حلال ویژه، آن را قابل انحلال در آب کرد.
محققان این پروژه با استفاده از این دارو موفق به کسب نتایج مثبت از بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان سینه بودند، شدند. نتایج این بررسی نشان داد که با این روش می‌توان دوز دارو را کاهش داد و اثرات جانبی را به حداقل رساند؛ این درحالی است که کاهش دوز می‌تواند اثربخشی دارو را نیز افزایش دهد.
سیبیله لیوبل از محققان این پروژه می‌گوید: «ما دریافتیم که بیمارانی که این دارو را استفاده می‌کنند نسبت به حالتی که پاکلیتاکسل با حلال‌های رایج به آنها تزریق شده باشد، سریع‌تر درمان می‌شوند. همچنین ما با این روش دوز بیماری را از 150 میلی‌گرم به 125 میلی‌گرم رساندیم.»
GBG یک شبکه تحقیقاتی مستقل بسیار بزرگ شامل 500 مرکز مختلف در آلمان است که روی درمان سرطان سینه فعالیت دارد.


منبع: ستاد فناوری نانو


ویدیو مرتبط :
رهایش داروی نانوذرات در درمان سرطان