سرگرمی


2 دقیقه پیش

دانلود بازی اندروید

اندروید (از یونانی: به معنای مَرد، انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی))، (به انگلیسی: Android) یک سیستم عامل همراه است که گوگل برای تلفن‌های همراه و تبلت‌ها عرضه می‌نماید و ...
2 دقیقه پیش

بازی اکشن-ماجرایی اسطوره های کوچک/ Pocket Legends

آخرین خبر/ Pocket Legends یکی از جذاب ترین بازی های آنلاین اکشن و سرگرم کننده برای سیستم عامل اندروید است. باید اشاره کرد که این بازی، اولین و بهترین بازی کمپانی MMO است که موفقیت ...



سپهبد زاهدی به روایت عبدالرضا اکبری


تاریخ انتشار : سه شنبه 19 آبان 1394 ساعت 10:30 | شماره خبر : 2163660152962311087 تعداد بازدید: 302

حدود دو سال پیش بود که محمدرضا ورزی مرا برای بازی در سریال تلویزیونی «معمای شاه» دعوت کرد. با بررسی که خود کارگردان انجام داده بود، نقش سپهبد زاهدی را برای من در نظر گرفته بود.

به گزارش جام جم سیما ، درست موقعی که این نقش را پذیرفتم در حال مطالعه یک کتاب درباره تاریخ 50 سال اخیر ایران بودم که همین مساله باعث شد برای پذیرش این نقش اشتیاق بیشتری داشته باشم. با مطالعه این کتاب نسبت به شخصیت سپهبد زاهدی شناخت خوبی پیدا کرده بودم که در زمان رضاخان و محمدرضا شاه چه کارهایی انجام داده بود و چه نقش مهمی در کودتای 28 مرداد داشت. بعد از خواندن فیلمنامه هم اطلاعاتم درباره این شخصیت کامل شد.

زاهدی یکی از بارزترین افراد تاریخ معاصر ایران است که در بیشتر وقایع دوران پهلوی نقش و حضوری جدی داشت؛ چه آنجا که به عنوان حامی و یکی از نزدیکان دکتر مصدق ایفای نقش می‌کند و چه در زمانی که یکی از عوامل اصلی کودتای 28 مرداد است.

همین رفتارهای متناقض، بازی در نقش او را مشکل می‌کرد. من در سریال «پهلوانان نمی‌میرند»، به کارگردانی حسن فتحی نقش یک پهلوان در دوران قاجار را بازی کردم که شاید داستان آن واقعی نبود، ولی به هر حال نشان‌دهنده مقطعی از تاریخ کشور بود، اما بازی کردن به جای شخصیت‌های واقعی و آن هم در تاریخ معاصر کار را دشوارتر می‌کند، زیرا مردم نسبت به این شخصیت‌ها شناخت دارند و می‌توان گفت پای بازیگر روی لبه پرتگاه است و کوچک‌ترین اشتباه باعث می‌شود که به پرتگاه سقوط کند البته چند روز قبل از این‌که مقابل دوربین معمای شاه بروم، به صورت اتفاقی در حال دیدن برنامه «پلی به گذشته» با اجرای خسرو معتضد بودم که به جریان کودتای28 مرداد می‌پرداخت.

در این برنامه تصاویر زیادی از سپهبد زاهدی پخش شد که از طریق آنها به طرز رفتار و ایستادن و نگاه زاهدی به اشخاص پی بردم، ولی نکته جالب پخش صدای زاهدی از رادیو بود که درست بعد از کودتا، طی یک سخنرانی در رادیو خود را نخست‌وزیر ایران معرفی کرد. زاهدی صدایی خش‌دار، خشک و مستبد داشت که به کارگردان پیشنهاد دادم محور طراحی چگونگی بازی من صدای زاهدی باشد که آقای ورزی قبول کرد.

من تمام سعی خودم را کردم تا واقعیت‌های زندگی و عملکرد این شخصیت سیاسی و نظامی ایران را به نمایش بگذارم البته من نقش شخصیت‌های مختلف در تاریخ معاصر را بازی کرده‌ام که نمونه آن نقش حضرت امام (ره) در فیلم سینمایی «فرزند صبح» است، ولی این نقش کاملا متفاوت بود.

بنابراین هر نقشی برای بازیگر رنگ و لعاب تازه‌ای دارد که می‌تواند کارنامه هنری‌اش را جذاب کند. من هم سعی کردم زیاده‌خواهی و جاه‌طلبی‌های سپهبد زاهدی را در بازی‌ام نشان بدهم و هرچه نقش پیچیدگی‌های بیشتری دارد، مسلما بازیگر هم انگیزه بیشتری برای ایفای آن خواهد داشت.

فاطمه عودباشی - روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
هادی و پدرش محمد عنایت (عبدالرضا اکبری)