سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آرمان: دلواپسان نگران نباشید؛ تبریک روحانی مجانی است


آرمان: دلواپسان نگران نباشید؛ تبریک روحانی مجانی استآرمان/ متن پیش رو در آرمان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

در ۱۷ فروردین بود که دلواپسان بار دیگر دلواپس شدند چون رئیس جمهور نوروز را با ارسال پیامکی به تک تک هموطنان تبریک گفته بود. این ابتکار جدیدی بود که از سوی دولت تدبیر وامید رونمایی شد اما این سوال ذهن دلواپسان را آزار داد که هزینه آن از کجا تامین شده است. طی دو سال گذشته، در نوروز ۱۳۹۳ و نوروز ۱۳۹۴ پیامکی از جانب رئیس‌جمهور برای هموطنان جهت تبریک سال نو ارسال شد. ارسال این پیامک کوتاه در تعطیلات نوروزی از آنجایی که برای نخستین بار رخ می‌داد و در ذیلش امضای رئیس‌جمهوری را داشت، غافلگیر‌کننده بود. واکنش‌ها، مشاهدات و شنیده‌ها نیز حاکی از رضایت و احساس خوشایند مردم بود. با وجود احساس مثبت مردم در دریافت این پیامک‌ها، برخی اما زبان به انتقاد گشودند و به صورت مشخص به هزینه آن اشاره کردند و امسال نیز در آستانه سال جدید برخی افراد و رسانه‌ها حرف و حدیث‌های کذبی را در رابطه با هزینه ارسال پیامک‌ها از سر گرفته‌اند! مصلا سایت همشهری که تحت مدیریت قالیباف است در یادداشتی که البته مربوط به نخستین سال ارسال پیامک بود، نوشت: «رئیس‌جمهور در حالی که پیام نوروزی خود را از تلویزیون که نه تنها بر اساس نظر قریب به اتفاق اساتید ارتباطات بلکه به اذعان جامعه سیاسی، فراگیرترین رسانه کشور است، اعلام کرده اما باز هم رسانه دومی برمی‌گزیند و در یک دوره زمانی یعنی از آغاز سال نو تاکنون ارسال پیامک‌ها را ادامه می‌دهد. قطعا هدف رئیس‌جمهور، ترویج فرهنگ ارتباط از طریق پیامک نبوده چراکه جامعه ما به قدری پیامک‌زده شده که در ایام جشن و عزا سیل پیامک‌های تبریک و تسلیت است که در شریان ارتباطی از طریق خط‌های تلفن‌های همراه جاری می‌شود و حتی این آمار بعضا چنان جذاب می‌شود که دستگاه‌های رسمی نسبت به اعلام تعداد پیامک‌های ارسال شده اقدام می‌کنند؛ به عبارتی شیوع استفاده از این رسانه چنان بالاست که آمار بهره‌گیری از آن خود خبرساز می‌شود. دکتر روحانی که او را به عنوان یک سیاستمدار زبده و کارکشته می‌شناسند که از هر جمله‌اش می‌خواهد یک کد به جامعه دهد؛ اکنون باید دید رئیس‌جمهور روحانی چه پیشینه‌ای در قبال رسانه‌ها داشته و اساسا رفتار او در بهره‌گیری از رسانه‌ها چگونه بوده که با وجود در اختیار داشتن فرصت صدا و سیما، یک رسانه دیگر را به عاریت می‌گیرد.» پاسخ روشن است؛ این پیامک ابتکاری بود که برای نخستین بار در کشورمان از سوی یک رئیس‌جمهور برای شادباش به تک‌تک هموطنان رخ داد و این اقدام هیچ‌گونه هزینه‌ای نداشته و هیچ‌کدام از اپراتورها وجهی از نهاد ریاست جمهوری بابت ارسال پیامک دریافت نکردند و هزینه‌ای بابت آن پرداخت و به بودجه عمومی تحمیل نشد و امسال نیز بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای انجام خواهد شد. اپراتورها در تمام دنیا فعالیت‌های این‌چنینی را انجام می‌دهند و در انجام این‌گونه فعالیت‌ها که در ذهن مردم باقی می‌ماند با هم رقابت می‌کنند و درباره بدون هزینه بودن پیامک نوروزی رئیس‌جمهور نیز بدیهی است که نه تنها ارسال رایگان پیامک‌ها به اپراتورها تحمیل نشده، که خودشان از این موضوع استقبال کرده‌اند. از این رو انتقاد مطرح شده که نهاد ریاست جمهوری یا شخص رئیس‌جمهور این بودجه را تامین کرده بی‌اساس است، چون اساسا بودجه‌ای اختصاص نیافته و کاملا رایگان بوده است.
دلواپسان قرار نیست قانع شوند
بدین‌ترتیب بحث‌هایی چون هزینه ۱۰۰ ریالی ارسال هر پیامک و هزینه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ ریالی ارسال پیامک با عنوان تجاری و محاسبات میلیاردی یا ضرب کردن ۱۰۰ میلیون سیم کارت فعال در قیمت ارسال هر پیامک و سایر محاسبات این‌چنینی اساسا بی‌معناست و علی‌القاعده باید بلاموضوع شده باشد اما در کمال تعجب ادامه و طرح مجدد این‌گونه بحث‌ها نشان می‌دهد که منتقدان نمی‌خواهند اقناع شوند و با وجود توضیحات واضح وزیر ارتباطات و منابع موثق دیگر درباره بدون هزینه بودن ارسال این پیامک‌ها، انتقادها و پرسش‌هایی از این دست که مگر رئیس‌جمهور از طریق تلویزیون تبریک نمی‌گویند و چه نیاز به شادباش مجدد است؛ مطرح می‌شود که در این باره نیز می‌توان یادآور شد که تبریک تلویزیونی عام است. حال آن که با دریافت پیامک در گوشی تلفن همراه این احساس به فرد دست می‌دهد که شخصا به عنوان یک شهروند و مستقل از دیگران مخاطب رئیس‌جمهور قرار گرفته است و اتفاقا اهمیت و ابتکار ارسال این پیامک و تفاوت بارز آن با پیام تبریک عمومی نوروزی از تلویزیون، بها دادن به شخصیت فردی و فردیت اشخاص است که تاکنون سابقه نداشته است. در این ارتباط نکته تعجب‌برانگیز دیگر، سکوت منتقدان در برابر ارسال پیامک‌های عمومی از جانب نهادهای دیگر است که نه تنها در این‌گونه موارد حساسیتی نشان نمی‌دهند و سوالی برایشان ایجاد نمی‌شود بلکه خودشان با بودجه‌های عمومی و به‌طور مکرر این‌گونه اخبار را منتشر می‌کنند و به صورت انبوه و رایگان پیامک می‌فرستند و جالب است که این رسانه‌های مدعی و حساس نسبت به بیت‌المال حق دارند با بودجه عمومی هر خبری را پیامک کنند اما رئیس‌جمهوری که از جانب مردم وکالت دارد، حق ارسال پیام تبریک نوروزی (آن هم بدون هزینه) را ندارد!

با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: آرمان


ویدیو مرتبط :
دیگر نگران آنفولانزا نباشید !