رابطه ورزش صبحگاهی با رشد تحصیلی


ورزش صبحگاهی در مدارس ونقش ان در راندمان تحصیلی

ورزش صبحگاهی به خصوص در مدارس در بالا بردن راندمان یادگیری دانش آموزان و تقویت یادگیری موثر بوده است. به طور خلاصه از فواید ورزش صبحگاهی خواهیم گفت و به نتیجه تحقیقاتی در این زمینه خواهیم پرداخت.

فواید ورزش صبحگاهی:

1- بهبود بهره وری

ورزش کردن، بهره وری را افزایش داده و اندورفین را در کل بدن منتشر می کند. همین امر باعث می شود سرحال تر باشید و با انرژی بیشتر به کارهای روزمره رسیدگی کنید. چهار تا ده ساعت بعد از ورزش، ذهنتان بسیار آماده تر از روزهای دیگر خواهد بود.

2- افزایش سوخت و ساز

یکی از مزایای ورزش صبحگاهی این است که بعد از تمرین بدنتان همچنان در حال سوخت و ساز است و در طول روز نیز کالُری خواهید سوزاند. می توانید به جای خوابیدن، صبح را ورزش کرده تا در هنگام خوردن هم کالُری بسوزانید. زمانی که سوخت و سازتان را بالا نگاه می دارید، در تمام طول روز بدنتان در حال سوزاندن کالُری است.

3- خواب بهتر

تحقیقات نشان می دهد زنان و مردانی که صبح زود بیدار شده و ورزش می کنند بهتر از کسانی که بعد از ظهر تمرین می کنند، می خوابند. از آنجایی که ورزش بدن را تحریک می کند، وقتی شب ورزش می کنید، سخت تر به آرامش می رسید و خواب آرام و راحتی 

ورزش صبحگاهی ، خواص ورزش ، فواید ورزش صبحگاهی

فواید ورزش صبحگاهی در رشد تحصیلی دانش آموزان

در تحقیق انجام شده  بر روی 20 هزار محصل بین 15 تا 19 سال، موارد زیر مورد بررسی قرار گرفت:1-آیا کودک در صبح تمرین ورزشی انجام می دهد؟2- به چه طریقی دانش آموز به مدرسه می آید و سرکلاس درس حاضر می شود (پیاده، با دوچرخه و یا هر وسیله نقلیه دیگر)3- توانایی تمرکز در هنگام درس در کلاس، تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده نشان داد که ورزش و فعالیت فیزیکی قبل از شروع آموزش (چه ورزش صبحگاهی و یا چه رفتن با دوچرخه به مدرسه باشد)، به ارتقاء توانایی یادگیری کودکان کمک می کند.

اهمیت تربیت بدنی و ورزش در تعلیم و تربیت با تاکیدی که بر پرورش جسمی ،ذهنی ، هیجانی و برای زندگی اجتماعی دارد بر کسی پوشیده نیست و فعالیت بدنی به عنوان یک عامل موثر در پیشرفت تحصیلی مطرح شده است . هدف : هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین ورزش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهرستان سنندج در سال 1387 می باشد . روش : نوع مطالعه توصیفی تحلیلی است تعداد 250 نفر از دانش آموز انی که در رشته های انفرادی یا گروهی فعالیت مستمر ورزشی داشته اند و تعداد 250 نفر از دانش آموز انی که غیر ورزشکار بودند انتخاب شدند جهت ملاک پیشرفت تحصیلی میانگین درسی (معدل) دانش آموزان ورزشکار و غیر ورزشکار در نظر گرفته شد یافته ها: نتایج نشان دادند که میانگین نمرات درسی دانش آموزان پسر ورزشکار در مقایسه با میانگین نمرات درسی دانش آموزان پسر غیر ورزشکار بیشتر بود و میانگین نمرات درسی دانش آموزان دختر ورزشکار نسبت به میانگین نمرات درسی دانش آموزان دختر غیر ورزشکار بالاتر است دانش آموزان ورزشکار که به ورزش های انفرادی پرداخته اند پیشرفت تحصیلی بهتری داشتند . بین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر و دختر ورزشکار مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد . بین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ورزشکار با دانش آموزان غیر ورزشکار رابطه معناداری وجود نداشت . نتیجه گیری : ورزش و تربیت بدنی نه تنها اثر منفی بر دانش آموزان ندارد بلکه عامل موثری در پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان بوده و اثر مطلوبی بر روی پیشرفت تحصیلی آنان دارد . 


ویدیو مرتبط :
ورزش صبحگاهی یا رقص صبحگاهی!