سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



دستگیری اتباع ایرانی در سومالی یک سوءتفاهم بود/ اگر هر یک از بندهای برجام اجرا نشود طرف حساب ما دولت آمریکاست


به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حسین جابرانصاری سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست هفتگی امروز (دوشنبه) خود با خبرنگاران به سؤالات آنها پاسخ داد.

* سرنوشت S300

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص تحویل سامانه S300 به ایران و سرنوشت شکایت ایران از روسیه گفت: یکی از توافقات بین ایران و روسیه این موضوع بود. در مقطعی روسیه به استناد قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت اعلام کرد که امکان اجرای تحویل سامانه S300  را ندارد و به طور طبیعی نیز جمهوری اسلامی بر اساس بندی که در قراردادهای بین‌المللی وجود دارد، شکایتی برای استیفای حقوق خود مطرح کرد. اما در فضای پس از برجام روسیه آمادگی خود را برای اجرای این قرارداد بین‌المللی اعلام و تعهد خود را پذیرفت.

وی با بیان اینکه مذاکرات طولانی بین دو طرف برای تفاسیر فنی صورت گرفته است و این امر در مسیر اجرا است، افزود: بر اساس روند اجرای قرارداد و تعهدات، طرف مقابل آنچه را پذیرفته اجرا خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: استیفای حقوق ایران در حال اجرا است و اگر تحقق یابد اقدامات مناسب طبق توافق انجام می‌شود.

وی همچنین گفت که توافقات جدیدی بین دو کشور در این خصوص اعلام خواهد شد.

* فعال شدن ستاد اقتصادی در وزارت خارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه این وزارتخانه برای معرفی امکانات ایران در حوزه اقتصادی و احیای معاونت اقتصادی نیز گفت: بر اساس نیازهای مرحله فعلی از چند ماه قبل جلسات اقتصادی بین نهادهای مختلف کشور از سوی وزارت خارجه برگزار شده است. ستاد اقتصادی در وزارت خارجه فعال شده و کلیه نهادهای اقتصادی در سطوح عالی عضو آن هستند که ریاست آن بر عهده قائم‌مقام وزارت امور خارجه است.

جابرانصاری با بیان اینکه در حال حاضر دیپلماسی اقتصادی یکی از اولویت‌های اساسی دستگاه دیپلماسی است، اظهار داشت: باید مجموعه هماهنگی بین نهادهای مختلف انجام گیرد و وزارت خارجه به وظایف خود در این چارچوب عمل می‌کند.

وی با ذکر این نکته که پیشنهاداتی مطرح شده است که در حال بررسی آن هستیم، افزود: الزاما ایجاد بخش‌های جدید در اولویت نیست، بلکه ساماندهی نهادهای موجود از اولویت بیشتری برخوردار است. اگر در مسیر نیاز به ایجاد نهاد جدیدی باشد این کار انجام خواهد شد تا با هماهنگی بین نهادهای مرتبط در کشور و فعالیت‌های هدفمند‌تر در خارج از کشور امکان سامان دادن به این وضعیت جدید فراهم شود.

* صحبت‌هایی که بین جبیر و ظریف رد و بدل شد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص دیدار ظریف و جبیر و صحبت‌های رد و بدل شده بین آنها نیز گفت: مجموعه تحرکاتی در مراحل اولیه بین جمهوری اسلامی و عربستان در جریان است که اعلام تفاصیل و جزئیات تحرکات پیش از به نتیجه رسیدن آن اقدام درستی نیست و بنای ما بر این نیست که با موضوعات به شکل خبری و رسانه‌ای برخورد کنیم.

جابرانصاری با بیان اینکه ایران آمادگی کامل دارد که اگر اراده جدی در طرف مقابل باشد، تحولی جدی در روابط دو کشور ایجاد شود که در مدیریت بحران غرب آسیا اقدامات جدی‌تری دنبال شود، اظهار داشت: در حاشیه اجلاس‌های بین‌المللی تماس‌هایی صورت گرفته و امیدواریم این تماس‌ها نتایجی به همراه داشته باشند. البته ما اشتیاقی نداریم و حرص ما در این است که اگر دو قدرت غرب آسیا با یکدیگر به مذاکره بنشینند امکان حل بحران‌ها فراهم شود و هزینه کمتری به ملت‌های منطقه وارد می‌شود و اگر طرف مقابل در سیاستی که طی چند سال گذشته دنبال کرده تغییر جدی ایجاد کند ما نیز بر اساس سیاست‌های ثابت خود پیش می‌رویم.

* عهده‌دار شدن مدیریت مسجدی در ارمنستان

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص در اختیار گرفتن مدیریت مسجدی در ارمنستان از سوی ایران گفت: این خبر از دقت لازم برخوردار نیست. در چارچوب یادداشت تفاهم بین نهادهای فرهنگی دو کشور اقداماتی در جریان است و اقدام جدیدی رخ نداده، بلکه از چند سال قبل دنبال می‌شود و بحث‌های موجود بیشتر در راستای بزرگ کردن اتفاقی است که در گذشته رخ داده است.

*اگر هر یک از بندهای برجام با مشکل روبرو شود، طرف حساب ما دولت آمریکا خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص بررسی قانون تحریم‌های ایران از سوی کنگره در سال 2016 نیز گفت: در قالب ساختار داخلی آمریکا رقابت جدی بین جریان‌های قدرت داخلی این کشور وجود دارد که هر چه به سمت انتخابات پیش برویم مسائل سیاست خارجی خرج آن می‌شود. یک جریان قوی در آمریکا و غرب آسیا با سردمداری لابی صهیونیستی تلاش کرد تا مانع توافق برجام شود و امروز به تلاش‌ها برای اجرایی نشدن آن ادامه می‌دهد. اگر هر یک از بندهای برجام با مشکل روبرو شود، طرف حساب ما دولت آمریکا خواهد بود.

جابرانصاری با اشاره به نامه کری و تعهد دولت آمریکا در چارچوب برجام نیز گفت: هر اقدامی حسب مورد بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود و بدون پاسخ نخواهد بود.

* اسلام هراسی در غرب

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص واکنش وزارت خارجه به حملات به مسلمانان در پاریس نیز گفت: یک جریان در غرب هم در ساختارهای اجتماعی و هم در قدرت همواره وجود داشته که اسلام‌هراسی و برخورد با مسلمانان را در اولویت خود داشته است. یکی از زمینه‌های گرایش برخی جوانان به افراطی‌گری در غرب برخورد با اتباع مسلمان کشورهای غربی بوده است که جمهوری اسلامی هشدار داده و این اقدامات را از جمله عوامل برخی تنش‌ها و اصطکاکات در غرب دانسته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه برخی اقدامات در برخورد با اقدامات تروریستی در غرب تشدیدکننده تروریسم خواهد بود، خاطرنشان کرد: حقوق همه ادیان الهی باید محترم شمرده شود و چنین برخوردهایی نه تنها به لحاظ اخلاقی و انسانی درست نیست، بلکه از نظر سیاسی اشتباه است.

* دستگیری در کار نبوده

جابرانصاری در پاسخ به سؤالی در خصوص دستگیری اتباع ایرانی در سومالی نیز گفت: دستگیری در کار نبوده و یک سوء تفاهمی بوده که سفارت ما نیز از مقامات سومالی توضیح خواسته است.

* بدون نظر شرکت کنندگان امکان ادامه روند وین وجود ندارد

وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص ترکیب گروه‌های معارضه سوری نیز گفت: مطابق اجلاس وین، نماینده دبیرکل در امور سوریه ماموریت یافته تا وضعیت معارضه سوری را ساماندهی و لیستی را مشخص کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاری جمهوری اسلامی با نماینده دبیرکل سازمان ملل برای پیشبرد ماموریت خود یادآور شد: ایران نیز جزو شرکت‌کنندگان در اجلاس وین بوده و بدون نظر شرکت‌کنندگان امکان ادامه روند وین وجود ندارد.

جابرانصاری همچنین در خصوص لیست گروه‌های تروریستی نیز گفت: در اجلاس وین 3 فهرستی را دولت اردن بین اعضای اجلاس توزیع کرد و این کار بنا به ماموریتی بود که در وین 2 به آن سپرده شده بود. بعد از آن برخی مؤسسات در نهادهای جمهوری اسلامی در فهرست حضور داشتند که آقای ظریف به صراحت گفت اگر بنابر توزیع این فهرست باشد بسیاری از نهادها نیز از سوی ایران برای اضافه شدن به آن وجود دارد که البته ادعای تهیه کننده لیست این بود که این نظر یک کشور نبوده و نظرات مختلف در آن قید شده است، اما پس از اعتراض ایران این فهرست اساسا کنار گذاشته شد و کارگروهی تشکیل شد که جمهوری اسلامی در آن قرار دارد.

وی ادامه داد: بر اساس قطعنامه شورای امنیت، داعش و النصره از سوی همه شرکت‌کنندگان جزو گروه‌های تروریستی شناخته شده و اضافه شدن اسامی دیگر منوط به توافق بین شرکت‌کنندگان است.

انتهای پیام/

http://fna.ir/E74L69


ویدیو مرتبط :
کدام بندهای برجام با خطوط قرمز رهبری اختلاف دارند؟