گردشگری


2 دقیقه پیش

بازگشایی اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ نیاوران

به مناسبت روز جهانی موزه اتاق لباس های محمدرضا پهلوی در کاخ اختصاصی نیاوران بازگشایی می شود.به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این اتاق پس از یک دوره تعمیرات ...
2 دقیقه پیش

سه اثر جهانی در خوزستان بدون زیرساخت گردشگری

خوزستان سه اثر ثبت جهانی دارد. چغازنبیل؛ شهر تاریخی شوش و سازه های آبی شوشتر اما برای هیچ کدام از این میراث جهانی زیرساخت های گردشگری مناسبی تدارک دیده نشده است.استان ...



خط یک مترو تبریز در سال 96 به بهره برداری می رسد


مدیرعامل شرکت قطار شهری تبریز از اتمام حفاری عمیق تونل خط یک مترو این شهر خبر داد و گفت: بر اساس برنامه مسیر خط یک تا سال 96 به طور کامل به بهره برداری می رسد.

محمدصادق پشمینه آذر با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه خط یک مترو تبریز اظهار داشت: بخشی از مسیر خط یک به طول 8 کیلومتر مورد بهره برداری قرار گرفته و باقیمانده طول مسیر نیز تا سال 96 آماده بارگذاری واگن خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه «تا کنون 10 کیلومتر از کل مسیر 17 کیلومتری ریل گذاری شده است» افزود: خوشبختانه منابع مالی ساخت مسیر خط یک قطار شهری تامین شده است و مشکلی از لحاظ تامین منابع مالی وجود ندارد.

به گفته مدیرعامل شرکت قطار شهری تبریز، عاملی که می تواند مانع از پیشرفت پروژه ساخت قطار شهری در این بخش باشد، تاخیر در تزیق بودجه است که خوشبختانه در این بخش مانعی در اجرای عملیات ساخت نیست.

پشمینه آذر از تامین واگن های میسر خط یک همزمان با بهره برداری از آن در سال 96 خبر داد و گفت: بارگیری و حمل واگن ها از کشور چین از 24 فروردین شروع خواهد شد اما واردات و تحویل آن به شرکت قطار شهری تبریز زمان بر است.

وی با بیان اینکه حمل واگن ها به کشور کاری زمانبر است، تاکید کرد: ماه ها زمان نیاز است تا واگن ها از مبداء به مقصد ایران برسد ولی امیدوار هستیم تا واگن ها در زمان تست سرد و گرم خط یک در اختیار شرکت قطار شهری تبریز قرار بگیرد.

مدیرعامل قطار شهری تبریز در ادامه بیان داشت: دقت در ساخت پروژه در نوع خود کم نظیر بوده و انحراف آن حتی به یک سانتی متر هم نمی رسد که این امر از توانمندی های فنی و عمرانی شهرداری تبریز حکایت دارد.

پشمینه آذر پیش بینی 15 قلم تجهیزات ارتباطی و تهویه بخشی از مزایای این مسیر 17 کیلومتری خواند و گفت: با این حال، مهم ترین قسمت پروژه در خط یک، حفاری تونل به طول 16 کیلومتر بوده که امروز شاهد اتمام آن هستیم.

پروژه حفاری تونل عمیق خط یک قطار شهری تبریز شهر در بخش مرکزی شهر، از سمت شرق به غرب با اجرای دو تونل از محل ایستگاه شماره هفت به وسیله دو دستگاه ماشین حفاری تونل T.B.M سپردار به روش فشار تعادل زمین (E.P.B.S-Earth Pressure Balance Shield) ساخت شرکت NFM فرانسه احداث می شود.

به دلیل اینکه عمده مسیر تونل خط یک متروی تبریز در مصالح شن و ماسه و لای بوده و عمدتا در زیر سطح آب های زیر زمینی واقع می باشد، حفاظت جبهه کار از نکات ضروری می باشد که با توجه به ملاحظات اقتصادی و محدودیت طرح (عبور از زیر بافت مسکونی) بهترین گزینه استفاده از دستگاه سپر تعادل فشار خاک (E.P.B.S) تشخیص داده شد. این نوع دستگاه ها بیش ترین کاربری را در زمین های سست و در زیر سطح ایست آبی دارند و بیش ترین محدوده تغییرات وضعیت زمین های سست و خاکی را پوشش می دهند.

پس از خرید دستگاه های حفار از شرکت NFM فرانسه به مبلغ 19 میلیون و 500 هزار دلار توسط سازمان قطار شهری و برگزاری مناقصه برای احداث تونل های عمیق در سال 1384 برنده شدن شرکت مهندسی پل و ساختمان الموت به مبلغ  486 میلیارد و 479 میلیون و 213 هزار و 749 ریال بر اساس فهرست بهای راه باند سال 84 شروع گردید. مدت اولیه پیمان 51 ماه شمسی و تاریخ تحویل زمین 22/4/84 است. نظارت بر عملیات اجرا به شرکت مهندسین مشاور «گنو» به روش مناقصه از طریق بالاترین امتیاز تجربی و مالی (QCBS) در زمستان 1385 واگذار گردید.

دنیای سفر این نوشته را از « تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.گردشگری ایران


ویدیو مرتبط :
‫خط 8 مترو با حضور رییس مجلس به بهره برداری رسید‬‎