ماشین شناس/ «برلیانس H330» اتوماتیک در برابر «پژو 206» اتوماتیک


ماشین شناس/ «برلیانس H330» اتوماتیک در برابر «پژو 206» اتوماتیکدنده/ برلیانس H330، خودرویی با زیبایی و طراحی قابل قبول ظاهری، شرایط مجهول ایمنی، عملکرد خوب ترمز مدل اتوماتیک (در حد پژو 206) ، تجهیزات رفاهی فراوان (در نسخه اتوماتیک) و قیمت رقابتی که در چند ماه اخیر سهم قابل توجهی را در بازار از آن خود کرده، در این تست رو در روی پژو 206 قرار گرفته.

پارس خودرو و سایپا که در پاییز 93 برنامه عرضه چند خودرو چینی شامل دو مدل چانگان و سه مدل برلیانس را در کنار زوتی (سایپا S300) را چیده بودند، حالا با شکست مدل های برلیانس V5، برلیانس H230 و سایپا S300، تنها به موفقیت برلیانس های سری اچ 300 دلخوشند که در بازار نه چندان رقابتی 40 – 50 میلیونی، خودرویی متفاوت محسوب می شود.
هرچند اخیرا برنامه مونتاژ مدل کراس اوور چانگان با نام CS35 نیز توسط سایپا اعلام شده است اما به نظر می رسد که از جمع آن 6 خودرو، برلیانس H330 تنها مدلی بود که توانست دل مشتریان ایرانی را بدست آورد.

به هرحال برلیانس از مشکلات کیفی متعدد 206 یا طراحی زشت ساندرو مبراست و با موتور نسبتا توانمند 103 اسب بخاری و گیربکس بسیار هماهنگ اتوماتیک ظاهرا ژاپنی عرضه می شود.
بنابراین جذابیت یک خودرو اتوماتیک با موتور هماهنگ و کیفیت قابل قبول به خصوص با وجود آپشن های رفاهی فراوان و طراحی ظاهری مطلوب برای مشتریان ایرانی آنقدر هست که حتی بدون استفاده از نام BMW به عنوان همکار برلیانس نیز بتوان فروش خوبی را برای این مدل متصور شد.

هرچند در واقعیت ، برلیانس H330 یک سدان کاملا چینی (بدون استفاده از پلت فرم مشترک با بی ام و) با شاسی قدیمی، سیستم تعلیق ساده، اتاق نسبتا کوچک (کمی بزرگتر از 206 و کوچکتر از سمند و دنا) و شرایط ایمنی نا مطمئن به حساب می آید که از نظر قطعات یدکی و خدمات پس از فروش هم شرایط مطلوبی ندارد، اما به قول معروف، در بیابان لنگه کفش هم نعمت است.
بنابراین در شرایطی که پژو 206 صندوق دار اتوماتیک تولید نمی شود، دنا به عنوان لوکس ترین خودرو ایران از آپشن های چون سانروف یا گیربکس اتوماتیک بی بهره است و طراحی ال 90 و ساندرو برای بسیاری افراد غیر جذاب به نظر می رسد، برلیانس می تواند در میدان رقابت یکه تازی کند.

هرچند در ماه های آینده احتمال عرضه محصول جدید دانگ فنگ اس 30 در همین بازه قیمتی وجود دارد و ممکن است دوران طلایی برلیانس دیری نپاید، اما به هرحال باید اعتراف کرد که در شرایط فعلی بازار، خودروسازان چینی حتی با چنین محصولات درجه دویی می توانند گوی رقابت را از رقبای قدیمی و ظاهرا ایرانی خود بربایند.

از نتایج این تست که مشترکا با وب سایت دیجیاتو انجام شد، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1 – برلیانس H330 اتوماتیک علیرغم هماهنگی مناسب موتور و گیربکس در شتاب گیری از پژو 206 اتوماتیک شکست می خورد و اختلاف این دو خودرو در 0 تا 100 به حدود 1.5 ثانیه می رسد.

گیربکس برلیانس اتوماتیک همانطور که پیشتر گفته شد برتری کاملا محسوسی نسبت به گیربکس AL4 پژو 206 دارد و دنده ها را نرم، سریع و بدون لگد زدن تعویض می کند.

2- مدل اتوماتیک برلیانس که برخلاف مدل دنده ای با ترمز های چهار چرخ دیسک عرضه می شود، به خوبی 206 در تست ترمز ظاهر می شود.

3 – از نظر هندلینگ و فنربندی برتری با 206 است اما برلیانس به لطف تایرهای فاق بلند خود کمتر از 206 زبری اسفالت و ترک های ریز را به سرنشینان منتقل می کند، اما درست به اندازه 206 در جذب ضربات سنگین و دست اندازهای بزرگ ناتوان است.

همچنین 206 کاراکتر اسپرت تری دارد و به اندازه برلیانس دچار حرکات بادی رول بدنه نمی شود.

4 – از نظر فضای اتاق و فضای صندوق عقب، برلیانس برتری اندکی نسبت به 206 دارد و همچنین صندلی ها نیز راحت تر به نظر می رسند.

5 – نفوذ صدای پیشرانه به کابین برلیانس بیش از 206 است، اما صدای وارد شده به کابین ماهیتی اسپرت داشته و آزار دهنده نیست.

6- مشکل تامین قطعات یدکی برای برلیانس دیر یا زود حل و فصل می شود اما به هرحال پژو 206 یا ال 90 اتوماتیک از پشتیبانی خدماتی بسیار بهتری برخوردارند.

7 – دانگ فنگ S30 و اچ 30 چه از نظر ایمنی و چه از نظر مشخصات فنی و عملکردی یا حتی طراحی ظاهری، برتری محسوسی نسبت به برلیانس اچ 330 یا پژو 206 ندارد، بنابراین اگر به دنبال خرید خودرویی در این کلاس هستید، منتظر ماندن برای ورود این خودرو نیز چندان توجیهی ندارد.

8- با توجه به شرایط فروش و استقبال خریداران، افت قیمت برلیانس اچ 330 در بازار به نسبت زیاد است اما بازهم بازار دست دوم این مدل به مراتب از برخی خودروهای چینی دیگر بهتر به نظر می رسد.

9 – اگر 206 گیربکس بهتری داشت و از مشکلات کیفی مدل های ایرانیزه شده نیز مبرا بود، علیرغم سن و سال زیاد به خوبی می توانسبت در برابر هجمه خودروهای چینی مقاومت کند اما 206 های فعلی چنین توانی ندارند.

10 – مقایسه مدل دنده دستی برلیانس با پژو 206 دستی و ساندرو دستی، مجالی دیگر را می طلبد، اما با توجه به کم اپشن بودن مدل دستی و ترمز های کاسه ای محور عقب، می توان نتیجه گرفت که انتخاب ساندرو با کیفیت و زشت در این شرایط منطقی تر از خرید 206 بی کیفیت و برلیانس پاکسازی شده از امکانات خواهد بود، به خصوص آنکه برلیانس از نظر شتاب و کشش و مشخصات دینامیکی نیز نمی تواند بر 206 های تیپ 5 یا ساندرو برتری محسوسی داشته باشد.

11 – ایران خودرو برای سال آینده مدل کامل شده تری از دنا را با گیربکس اتوماتیک و قیمت حدودی 50 میلیون (شاید مجهز به موتور توربو) روانه بازار خواهد کرد و عرضه این محصول ممکن است به تغییر شرایط بازار در این رده بیانجامد.

12 – پارس خودرو متاسفانه تقریبا تمامی امکانات رفاهی و ایمنی شاخص برلیانس را تنها بر روی نسخه اتوماتیک عرضه می کند و اگر فردی خواهان خرید مدل دستی باشد حتی از داشتن ترمز چهار چرخ دیسک نیز باز می ماند، چنین راهکاری غیر منطقی و عجیب است و باید امیدوار بود که پارس خودرو این رویه را باز بینی کند.

13 – لیفان X50 به عنوان یک کراس اوور کوچک نیز از نظر قیمتی می تواند رقیب برلیانس H330 اتوماتیک تلقی شود، اما از نظر بدنه کلاس این دو خودرو متفاوت است. ضمنا در شرایط فعلی خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی برای لیفان ایکس 50 به مراتب بهتر از برلیانس است اما برای استفاده خانوادگی، برلیانس به خصوص از نظر فضای اتاق و حجم مفید صندوق عقب، مشخصات بهتری را ارائه می دهد.

14 – اگر به انتخاب یک سدان خانوادگی اتوماتیک در شرایط فعلی بازار مصر هستید، می توانید به نمونه های دست دوم جک J5 اتوماتیک در بازه قیمتی 40 الی 50 میلیون تومان نیز فکر کنید. خودرویی که علیرغم برخی مشکلات نظیر مصرف سوخت زیاد و نیاز به برنامه ریزی گیربکس، یکی از پر فروش ترین خودروهای بازار محسوب می شود و ضمن برخورداری از 4 ستاره ایمنی سی ان کپ، یک کلاس بزرگتر از برلیانس H330 و پژو 206 محسوب شده و فضای بیشتری را ارائه می دهد.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: دنده


ویدیو مرتبط :
تست و بررسی برلیانس H330 اتوماتیک