علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



۲ اقدام جدید تلگرام/ ۷ رویداد فضایی خبر ساز


به گزارش خبرنگار مهر، مهمترین اخبار علم و فناوری در هفته ای که گذشت به شرح زیر هستند:

درخشش تحقیقات دو محقق ایرانی

* امکان بررسی واکنش مغز پس از انفجار فراهم شد پژوهشگران دانشگاه پوردو و در صدر آنها دکتر بابک ضیائی ایمپلنت بی سیمی ساخته اند که برای نخستین بار امکان بررسی حرکت بافت مغز ناشی از شوک انفجار را فراهم  می کند. ضیائی درخصوص ویژگیهای این نوآوری پزشکی می گوید: ازآنجا که مغناطیس ژل مانند این فناوری ویژگیهای مکانیکی مشابه به بافت مغز دارد، در حین وقوع انفجار و وارد آمدن شوک ناشی از آن قابلیت جابجا شدن دارد و بدین ترتیب می توان میزان لطمات وارد آمده به مغز را در نقاط مختلف آن بررسی کرد.

* تنها هفته ای یک بار موبایلتان را شارژ کنید! دکتر پیمان حسینی محقق ایرانی دانشگاه آکسفورد که هم اکنون به عنوان پایه گذار شرکت Bodle Technologies فعالیت دارد، ماده هوشمند جدیدی ساخت که با استفاده از آن عملا نیاز زیادی به انرژی الکتریکی یا همان فرآیند شارژ کردن برای راه اندازی تلفن همراه هوشمند نخواهد بود.

رخدادهای مهم فضایی

* پرورش گل در ایستگاه فضایی بین المللی فضانوردان ناسا در آزمایشگاه فضایی موفق به رشد گیاهی شده اند که می تواند اولین گلی باشد که تا به حال در این ایستگاه پرورش یافته است.

فضانوردان ناسا آزمایش رشد گیاهی را در آزمایشگاه فضایی انجام داده اند که پیش بینی می شود این گل در اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی شکوفه بزند. شکوفا شدن این گل در آغاز سال میلادی جدید می تواند شروع متفاوت و زیبایی را برای فضانوردان در ایستگاه بین المللی فضایی ISS رقم بزند.

* حضور فضانوردان ایستگاه فضایی در پروژه بینایی سنجی همزمان با حضور فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی، محققانی از روی زمین آزمایش بینایی سنجی بر روی آنها انجام می دهند. سفر در فضا ممکن است اثرات عجیبی بر سلامت فضانوردان بگذارد که یکی از خاص ترین آنها بروز تغییراتی در بینایی فضانوردان است.

بسیاری از فضانوردانی که راهی سفر هیجان انگیز ایستگاه فضایی بین المللی در ۴۰۰ کیلومتری زمین می شوند ممکن است بروز تغییراتی را در بینایی خود احساس کرده تا جایی که در مقایسه با زمانی که در زمین حضور داشتند نتوانند به خوبی اطراف را ببینند. از این رو ساکنان این ایستگاه فضایی به طور مرتب از عینکهای فضایی مخصوصی استفاده می کنند تا قدرت بینایی شان در زمان حضور در مدار زمین اصلاح شود.

* آغاز دوره تازه پرتاب محموله به مدار زمین از سال ۲۰۱۶  شرکت Blue Origin اعلام کرده که از سال آینده و با استفاده از کپسول فضایی خود موسوم به New Shepard محموله های فضایی را به مدار زمین منتقل خواهد کرد.

اریکا واگنر مدیر توسعه تجاری شرکت Blue Origin اعلام کرد که این شرکت در نظر دارد تا پرتاب آزمایشی دیگری برای این کپسول فضایی ترتیب دهد. به گفته وی قرار است این پرتاب تا اواخر سال جاری میلادی انجام شود و در صورتیکه موفقیت آمیز باشد انتقال تجهیزات و محموله به مدار زمین را از سال آینده آغاز کند.

* تماشای سیاره ای در حین به وجود آمدن برای نخستین بار در تاریخ اخترشناسان موفق شدند که شکل گیری سیارات را به طور مستقیم و در حین شکل گرفتن مشاهده کنند. اخترشناسان سیاره فرامنظومه شمسی غول پیکر گازی را در اطراف ستاره جوانی شناسایی کرده اند که حدود ۴۵۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. مشاهده نحوه شکل گیری سیاره LkCa ۱۵ اخترشناسان را حیرت زده کرده است.

* سردرگمی ناسا در مریخ ناسا از یک سو مطئن شده که در مریخ آب شور در جریان است و از سوی دیگر مریخ نورد کنجکاوری را دارد که به رغم قابلیتهای چشمگیر نمی تواند از آن در این بخش هیجان انگیز مریخ استفاده کند.

* رؤیای بازیابی راکتهای فضایی به واقعیت تبدیل شد یک شرکت خصوصی پرتابهای فضایی دست به کار بزرگی زد و با پرتاب و فرونشاندن موفقیت آمیز راکت فضایی خود برای همیشه تاریخ ساز شد.

* ماده تاریک زمین را نامرئی می کند محاسبات بی سابقه دانشمند ناسا نشان می دهد زمین قابلیت نامرئی شدن توسط ماده تاریک را دارد. اگرچه تاکنون امکان ردیابی ماده تاریک وجود نداشته است اما دانشمندان از وجود آن اطمینان دارند و حتی نظریه هایی مطرح شده که نشان می دهد ماده و انرژی تاریک شبیه چه چیزی هستند. اینگونه به نظر می رسد که ماده تاریک کاری با نور ندارد اما جاذبه بر آن تأثیر می گذارد.

رخدادهای مهم فناوری

* تولید مدار الکترونیکی از گل رز

تیمی از محققان آزمایشگاه تجهیزات الکترونیک ارگانیکی در دانشگاه لینکوپینگ سوئد نتایج مطالعه بی سابقه ای را در نشریه علمی Science Advances منتشر کرده اند که در آن توضیحات جامعی درباره کشف استفاده جدیدی از گلهای رز ارایه شده است: ساخت مدار الکترونیکی.

* ۱۶۴ حساب کاربری تبلیغات داعش در تلگرام بسته شد سیستم پیام رسان تلگرام ۱۶۴حساب کاربری مربوط به گروه های تروریستی در این پیام رسان را مسدود کرد.

*ظرفیت گروه‌های تلگرامی به ۱۰۰۰ نفر می رسد

 کاربران اپلیکیشن پیام رسان تلگرام با به روز رسانی جدید این برنامه می توانند ظرفیت گروه های خود را از ۲۰۰ نفر به گروه های supergroups ارتقاء داده و تا ۱۰۰۰ نفر را نیز در گروه عضو کنند. این به روز رسانی از تاریخ ۱۵.۱۱.۲۲در وب سایت تلگرام منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
مصاحبه با پسر خبر ساز تلگرام